Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Przyszedł czas na wymianę sprzętu

Pozwólcie ze rozpocznę dyskusje

Poproszę o opinie na Temat pozycjonowania 2 Marek

Fend model 620 Topas

Vs

Dethleffs model 640 emotion vip

Oba rok 2009

Oczywiście chce pominąć dyskusje na tema mas i wilelkosci itp.

Interesuje mnie. Solidność. Funkcjonalność i i trwałość ?

Czy są jakieś typowe Wady ??

Na co uwarzyć ??

35ec54432fdd977a43d6648ff8c68549.jpg

f5738b63e26e41d2fc164d9688090c82.jpg

Opublikowano

W Dethleffs na minus plastik bakisty. Nieszczęsny jeśli nie pękl, to napewno "zaraz" pęknie. Z tego co kojarzę, to AdamH miał też jakiś problem z Dethleffsem podobnym do tego. Ja bym wolał Fendt'a

Opublikowano
34 minuty temu, lechwik napisał:

Czy są jakieś typowe Wady ??

Na co uwarzyć ??

Wadą tych przyczep jest to że większość oferowanych na rynku wtórnym będzie po cyganach, cyrkach czy wesołych miasteczkach :smirk:

Tak jak Arek napisał - w Dethleffsach ściany boczne są "kołkowane" do podłogi, gdzie u reszty producentów ściany opierają się na podłodze lub na frezie w listwie podłogowej. Zdarzają się przypadki "ścięcia" kołków w ścianach Dethleffsa i opadnięcia ściany.

Opublikowano
Wadą tych przyczep jest to że większość oferowanych na rynku wtórnym będzie po cyganach, cyrkach czy wesołych miasteczkach :smirk:
Tak jak Arek napisał - w Dethleffsach ściany boczne są "kołkowane" do podłogi, gdzie u reszty producentów ściany opierają się na podłodze lub na frezie w listwie podłogowej. Zdarzają się przypadki "ścięcia" kołków w ścianach Dethleffsa i opadnięcia ściany.

Czyli jednak FEND ??
Opublikowano

Ogólnie jak to przy używanej - patrz na stan, tu to będzie jeszcze bardziej widoczne w takich przyczepach się mieszka, a nie "wakacjuje". 

Opublikowano
Ogólnie jak to przy używanej - patrz na stan, tu to będzie jeszcze bardziej widoczne w takich przyczepach się mieszka, a nie "wakacjuje". 

Właśnie do tego ją potrzebuje do mieszkania na Wakacje

A) Miejsce do mieszkania na działce na Warmii
B) Zawieść na wybrzeze raz w roku - 200 km i posiedzieć 2 tygodnia
C) Zawieść na Mazury i ponownie niech stoi i słóży w Weekendy

Łącznie to jakieś 50 nocek w przyczepie

Jako holownik jest dedykowane Pajero Sport a wiec powolutku się dotoczymy

Opublikowano
W tych przyczepach wakacje trwały 365dni  Ale jeśli ci odpowiada to jedz oglądaj, pewnie też brak w nich kibelka.

Tak
Bez kibla ??
Cygany ??
Opublikowano
9 minut temu, lechwik napisał:

Tak
Bez kibla ??
Cygany ??

Romanipen - czyli tradycje romskie, zbiór zasad.

https://www.focus.pl/artykul/romanipen-szkodzi-jak-romskie-prawo-zwyczajowe-utrudnia-przetrwanie

"Wyrzucenie zasmarkanej chusteczki na ulicę to dla nas brak kultury, dla Roma skandaliczne jest schowanie jej do kieszeni. Tak samo jak załatwianie się w domowej toalecie tuż za cienkimi drzwiami. Szczytem niechlujstwa jest mycie się w wannie, w której woda obmywa górne i dolne części ciała naraz. Higiena u Romów ma znaczenie rytualne."

Opublikowano
No i pewnie cena też atrakcyjna? 

Nie wiem czy Atrakcyjna
Przyczepy już w PL tekach
Wyhuhane i czyściutkie

Fendt 620 TOPAS Klimatyzacja Skora Markiza Super Stan!!! https://www.otomoto.pl/oferta/fendt-620-topas-klimatyzacja-skora-markiza-super-stan-ID6B3lhl.html

Tyle ze bez kibelka i brak takiej konfiguracji w katalogu z 2009 i 2010

Czyli co po Romach ??
Czyli mam ja skreślać ??

Ale jak ?
Stać ich na nowe ??
Cyganów i po 8 latach oddają Polakowi

Opublikowano

Może być z Francji i pewnie we francuskim katalogu może być ta konfiguracja??? Ja mam drugiego dużego Fenda z Francji i drugiego z rąk prywatnych. Nie zawsze tak jest, że jak brakuje kibelka i jest duża to jest po cyrkach i romach... Zobacz tu, może jest ta wersja.

Fendt FRA 2011.pdf

Opublikowano
Godzinę temu, lechwik napisał:

Ale jak ?
Stać ich na nowe ??
Cyganów i po 8 latach oddają Polakowi

Stać. Rok temu całe obozowisko w Sopocie było. Mieli takie furki, że koszt przyczepy to mały pikuś :P

Godzinę temu, lechwik napisał:

Nie wiem czy Atrakcyjna
Przyczepy już w PL tekach
Wyhuhane i czyściutkie

Fendt 620 TOPAS Klimatyzacja Skora Markiza Super Stan!!! https://www.otomoto.pl/oferta/fendt-620-topas-klimatyzacja-skora-markiza-super-stan-ID6B3lhl.html

Bardzo atrakcyjna. Dużo taniej niż chociażby na mobile.de
https://www.mobile.de/pl/Samochód-kempingowy/Fendt-650-Diamant/vhc:motorhome,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:desc,mke:8500,frn:2009,frx:2009,vcg:caravan/pg:vipmotorhome/274535127.html

https://www.mobile.de/pl/Samochód-kempingowy/Fendt-Diamant-650TG/vhc:motorhome,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:desc,mke:8500,frn:2009,frx:2009,vcg:caravan/pg:vipmotorhome/274856656.html

Za 40k są sprzedawane dużo mniejsze przyczepy z tego rocznika.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, lechwik napisał:

Właśnie do tego ją potrzebuje do mieszkania na Wakacje

A) Miejsce do mieszkania na działce na Warmii
B) Zawieść na wybrzeze raz w roku - 200 km i posiedzieć 2 tygodnia
C) Zawieść na Mazury i ponownie niech stoi i słóży w Weekendy

Łącznie to jakieś 50 nocek w przyczepie

Jako holownik jest dedykowane Pajero Sport a wiec powolutku się dotoczymy emoji2962.png

Masz rację, żeby przyczepa służyła na wybrzeżu trzeba ją tam zawieźć. ?

Edytowane przez BDG81 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
Masz rację, żeby przyczepa służyła na wybrzeżu trzeba ją tam zawieźć.

Robi się TAK ze czas zamknąć Wątek