Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym raczej ich omijał. Jak większość takich  instytucji zaczyna od składek. Może macie inne doświadczenia z tą instytucją. Kiedyś próbowano mnie zapisać do takiej sekcji i właściwie - jak napisałem - najważniejsze składki. Nie zapisałem się a kasę składek mam na jeden wyjazd.

Opublikowano

Kup i zobacz jak to działa.

Za rok podziel się swoją opinią i odczuciami.

Ja nie chcę żadnych kart bo mi nic nie dają.

Na kempingach i tak mam zniżki bez kart.

Co to znaczy że dają zniżki na kempingach? i na ilu? i czy te kempingi są potencjalnie na twojej drodze?. Sporo pytań masz przed sobą

Opublikowano

Cześć.

A nie mylisz karty CCI kupowanej w PZM od karty członkowskiej PZM?

Bo na CCI są zniżki albo deponując tą kartę nie zatrzymują innych dokumentów.

Opublikowano

Sam byłem zaskoczony jak kolega w zeszłym roku rozliczał się na zatonie i na kilku kempingach na węgrzech i .mjał upusty tak jak z kartą CCI.

Opublikowano

Zastanawiam się na CCI  ze względu na zapis " ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej oraz ubezpieczeniem od nieszczęśliwych wypadków na terenie campingu. "

Nie wiem jak to działa ale tak informacja jest na stronie http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=karnet2 tylko że : Zasady ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w ramach międzynarodowej karty campingowej w 2018 roku [wersja angielska i polska]" A gdzie 2019r  ? Co  o tym sądzicie ?

Opublikowano
28 minut temu, ZBYCH1234 napisał:

Sam byłem zaskoczony jak kolega w zeszłym roku rozliczał się na zatonie i na kilku kempingach na węgrzech i .mjał upusty tak jak z kartą CCI.

jakie upusty ??

13 minut temu, samsam napisał:

...........  ze względu na zapis " ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej oraz ubezpieczeniem od nieszczęśliwych wypadków na terenie campingu. "...............

podaj jakieś szczegóły to można będzie się zastanowić czy to ma sens

Opublikowano
4 minuty temu, chris_66 napisał:
33 minuty temu, ZBYCH1234 napisał:

jakie upusty ??

to co widziałem na madziarach dostawał 10% i to bez względu na sezon .przyznam ja też nie miałem do tej pory żadnej karty ale w tym roku albo PZM LUB CCI  tym bardziej ze dużo jeżdzimy. chorwacja  do 40% niski sezon trzeba poczytać.

Opublikowano
9 minut temu, ZBYCH1234 napisał:

to co widziałem na madziarach dostawał 10% i to bez względu na sezon .przyznam ja też nie miałem do tej pory żadnej karty ale w tym roku albo PZM LUB CCI  tym bardziej ze dużo jeżdzimy. chorwacja  do 40% niski sezon trzeba poczytać.

40% to może warto się pochylić

bo 10-15 czasem 20% to bez łaski dostaje się

Opublikowano
1 godzinę temu, ZBYCH1234 napisał:

jaki masz patent bo cenniki większości kempingów zagranicą są sztywne.

po prostu zagadać z recepcjonistką, chwila miłej rozmowy pozwala na uzyskanie wielu profitów ?

sztywne cenniki są dla sztywnych klientów :yay:

Opublikowano (edytowane)

"po prostu zagadać z recepcjonistką, chwila miłej rozmowy pozwala na uzyskanie wielu profitów"

he,he zagadać po węgiersku ? W tamtym roku byliśmy na Węgrzech ok. 3 miesięcy Zaliczyliśmy  b dużo kempingów. Uwierz na niewielu rozmawiano w obcym języku.I I daję głowę, ze nie dało się negocjować. Przy  krótkim pobycie 10% to faktycznie nie wiele, ale przy takim jak nasz, to już są jakieś oszczędności./mamy kartę PZmot/

Edytowane przez elaola (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
1 godzinę temu, elaola napisał:

"po prostu zagadać z recepcjonistką, chwila miłej rozmowy pozwala na uzyskanie wielu profitów"

he,he zagadać po węgiersku ? W tamtym roku byliśmy na Węgrzech ok. 3 miesięcy Zaliczyliśmy  b dużo kempingów. Uwierz na niewielu rozmawiano w obcym języku.I I daję głowę, ze nie dało się negocjować. Przy  krótkim pobycie 10% to faktycznie nie wiele, ale przy takim jak nasz, to już są jakieś oszczędności./mamy kartę PZmot/

bywam na Węgrzech średnio dwa razy w miesiącu , w wakacje jeszcze więcej służbowo i prywatnie - bez problemu dogaduję się po angielsku albo niemiecku - zawsze i wszędzie

może raz w roku jest gdzieś problem, więc nie opowiadaj takich bajek, przez ostatnie 10 lat postęp w znajomości języków obcych jest ogromny (w nas tego nie zauważyłem niestety)