Skocz do zawartości

Knaus SUDWIND 8805 535 -1993

paulos

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie stałem się szczęśliwym? posiadaczem następnej przyczepy.

To również Knaus tak jak poprzednia ale znacznie większa no i ma mniej wiosen.

Już teraz widzę że jest przy niej trochę do zrobienia, ale tak naprawdę ile to okaże się z biegiem czasu. Pozostał jeszcze problem z poprzednią przyczepą, bo trzeba ją sprzedać.

A teraz idę spać bo jestem styrany na maxa - kiepsko się jechało do domu bo zima pokazała pazurki.

W późniejszym terminie postaram się opisać mój nowy nabytek.

Pozdrawiam Paweł.

Właśnie udało mi się uruchomić ogrzewanie. :bukiet:

Palnik był zabrudzony - pająki się zasiedliły.

Przesmarowałem zawór bo nie działał prawidłowo.

W tym ogrzewaniu nie było iskrownika. Zapożyczyłem go ze starej. Ale tutaj przy zaworze nie ma żadnych kabli i wygląda na to że powinien tutaj być iskrownik mechaniczny, taki ręcznie wciskany. Nie wiem jak to wygląda i skąd to wziąć. Jest też druga opcja aby wykorzystać iskrownik na baterie i załączać go ręcznie poprzez włącznik elektryczny. Czekam na sugestie.

Co najważniejsze teraz mam już w środku ciepło więc mogę dalej dłubać :piwko: , no i niebawem wkleję kilka fotek.

Muszę uszczelnić tylną listwę narożnikową poszycia zewnętrznego bo może zaciekać. Jaki klej polecacie?

Będę musiał się rozejrzeć za tylnym oknem bo jest do wymiany.

Poszukuję też zewnętrznej powłoki otwieranego daszku bo jest nieszczelny.

Pozdrawiam Paweł.

Paweł pytania techniczne na kąciku technicznym zadajemy :bukiet:, głównie po to żeby osobą szukającym informacji na forum łatwiej było coś znaleźć. Dlatego zapraszam na kącik techniczny.

Tu tak jak to jest w zasadach http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=2342 opisujemy nasze pojazdy (niestety mało kto się tego trzyma :piwko: )

Szczerze mówiąc nie czytałem tak do końca zasad kącika "Nasze pojazdy" , bo tak naprawdę nigdy mi się nie chce czytać wszystkiego od deski do deski.

Już widzę że pytań odnośnie mojej przyczepy będę miał sporo, więc postaram się umieścić je w odpowiednim miejscu.

A co do opisu i zdjęć to w wolnej chwili coś tam wykombinuję.

Za powstałe zamieszanie przepraszam.

Pozdrawiam Paweł.

Za powstałe zamieszanie przepraszam.

Nie ma za co przepraszać :bukiet:. Ja po prostu wykonuje swoją "prace" :piwko: i chce pomóc. Jak wspomniałeś nikt nie czyta wszystkiego od deski do deski i nawet osoba która będzie znała odpowiedz na pytanie "czym uszczelnić przyczepę" nie koniecznie trafi do tematu Knaus SUDWIND 8805 535 -1993, przez co nie ciężej Ci będzie uzyskać odpowiedź.

Porządek na forum służy i pytającym, i odpowiadającym, i szukającym danej informacji. Niestety może i psuje trochę atmosferę (no bo jak wszystko jest ą ę bułkę... to nie czujemy się luźno), ale wiadomo jakieś podstawowe zasady być powinny.

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...