Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o informację czy załatwiając wizę do Rosji trzeba mieć zarezerwowane miejsce na kempingu czy wystarczy wskazać kempingi na których zamierzam się zatrzymać.

Opublikowano

Wszystko zależy od konsulatu w którym będziesz otrzymywał wizę, w jednym wymagają , samej rezerwacji, a w drugim nawet opłaconego miejsca

Rafał Wosik

Opublikowano
Godzinę temu, RM77 napisał:

Wszystko zależy od konsulatu w którym będziesz otrzymywał wizę, w jednym wymagają , samej rezerwacji, a w drugim nawet opłaconego miejsca

Rafał Wosik

Czyli załatwienie wizy na zasadzie "jadę zwiedzać i będę na kilku kempingach" nie wchodzi w rachubę ?

Czy informację na temat "rezerwacja lub opłacenie miejsca" uzyskam w konsulacie ?

Opublikowano

znając kraje poradzieckie sama wiza to pikuś , bez problemu ją dostaniesz

większym problemem będzie konieczność uzyskania potwierdzenia każdego noclegu odpowiednią pieczątką, czy to w hotelu, czy na kempingu czy na komisariacie (w przypadku noclegu u znajomych czy innym nieoficjalnym miejscu)

znajomi mieli nie lada problemy jak wracali z rosji przez białoruś i brakowało im kilku pieczątek, wydawało się, że na 40-50 noclegów brak 3-4 nie będzie zauważony ?

Opublikowano

Słyszałem, postaram się to zweryfikować ale od 1.01.19 zmieniły się przepisy meldunkowe i można przebywać 30 dni bez meldunku, wcześniej było 7 dni.

Dzwoniłem do znajomych maja sprawdzić

Rafał Wosik

Czyli załatwienie wizy na zasadzie "jadę zwiedzać i będę na kilku kempingach" nie wchodzi w rachubę ?
Czy informację na temat "rezerwacja lub opłacenie miejsca" uzyskam w konsulacie ?

Najprościej załatwić wizę przez jakieś biuro i będziesz mógł jechac

Rafał Wosik
Opublikowano

Białoruś na pewno się zmieniło, wieczorem wam pełna informacje napisze

Rafał Wosik

Opublikowano
11 godzin temu, chris_66 napisał:

znając kraje poradzieckie sama wiza to pikuś , bez problemu ją dostaniesz

Białoruską wizę można załatwić bez większych problemów, grunt, że się za nią płaci. Gorzej z Rosjanami, szczególarze i czepiają się o wszelkie możliwe duperele, bzdety, literówki we wniosku... dane muszą być podawane dokładnie , tak jak tego żądają na swojej stronie www

Opublikowano
11 godzin temu, chris_66 napisał:

znajomi mieli nie lada problemy jak wracali z rosji przez białoruś i brakowało im kilku pieczątek, wydawało się, że na 40-50 noclegów brak 3-4 nie będzie zauważony ?

Ja zalałem wódką paszport i pieczątka wjazdowa się zmyła. Myślałem, że w łagrze skończę ?

Opublikowano
9 godzin temu, RM77 napisał:

Słyszałem, postaram się to zweryfikować ale od 1.01.19 zmieniły się przepisy meldunkowe i można przebywać 30 dni bez meldunku, wcześniej było 7 dni.

Jak się coś dowiesz, proszę podziel się, jestem interesowany tematem. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o Rosję 10 dni bez meldunku.

Białoruś 5 dni przy wjeździe samochodem; 30 dni jeśli przylot samolotem.

w maju ma się ukazać nowelizacja pozwalająca na przebywanie na Białorusi 30 dni przy wjeździe samochodem

Opublikowano
Białoruską wizę można załatwić bez większych problemów, grunt, że się za nią płaci. Gorzej z Rosjanami, szczególarze i czepiają się o wszelkie możliwe duperele, bzdety, literówki we wniosku... dane muszą być podawane dokładnie , tak jak tego żądają na swojej stronie www
Wiza do Rosji czy na Białoruś to nie problem. Będę za tydzień w Mińsku to się dowiem co z meldunkiem. Bo kusi mnie z budą pojechać, pięknie, spokojnie i bezpiecznie, przyroda i trochę zabytków.
Opublikowano

Jak dla mnie kraj gdzie umundurowany stójkowy stanowi władze absolutną , nie jest krajem bezpiecznym .

Opublikowano
Wiza do Rosji czy na Białoruś to nie problem. Będę za tydzień w Mińsku to się dowiem co z meldunkiem. Bo kusi mnie z budą pojechać, pięknie, spokojnie i bezpiecznie, przyroda i trochę zabytków.

Zapraszam ja ty mieszkam

Rafał Wosik