szary11 Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Ja swoje dwie trzymam normalnie pod chmurką. Myślałem o przykryciu ich, nawet zakupiłem jedną plandeke, ale rozmyśliłem się ponieważ coś mi wlazło do głowy, że szczelnie przykryta nie będzie miała cyrkulacji powietrza i może coś podgniwać czy jakąś stęchlizną zachodzić. Coraz zaglądam do nich i powietrze mam tam przyjemne. A jak Wy z tym zrobiliście? Może macie inną teorię? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Moja przyczepa stoi normalnie na dworze niczym nie przykryta. W słoneczne suche dni wietrze ją. Poza tym często do niej zaglądam aby coś popatrzeć, przemyśleć albo poprostu się nią nacieszyć . Jeśli chodzi o zabezpieczenie przyczepy to myślę, że dobrym rozwiązaniem jest wiata - zapewnia ona stały dopływ swieżego powietrza i w dużym stopniu chroni przed czynnikami atmosferycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary11 Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 To fakt... wiata by była najlepsza... tylko ja mam podwóreczko niewielkie, dookoła domu mam średnio po4-5m do ogrodzenia i wiata u mnie odpada... mógłbym na działce trztymać i tam wiate wybudować, ale wole mieć oko na swoją bryczke czy oby napewno wszystko ok. Hehe, Tomii, ja tez mimo że 2 lata mam juz niewiadowa lubie do niego wleźć i posiedzieć, potrzaskac szafkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpolalu Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Witam. Chcę się dorzucić w sprawie garażowania przydomowego przyczepy.Stosuję dosyć często w modernizacjach -zadaszenia składane - mocowane na przyczepie w okresie zimowym.Jest to konstrukcja aluminiowa oraz brezent.Jak uporam się z fotkami to opublikuję na forum.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek3 Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Witam ja swoją przyczepkę trzymam w garażu.Specjalnie podniosłem dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyy Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Moja skorupka we śnie zimowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyy Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Sorki ,to są dobre linki Holownik+skorupa.Renia ma 2.0i-115 koników,burstnerek 86r -850DMC. Na drodze radzą sobie nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary11 Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 czyli nie tylko ja pod chmurką trzymam Ale ciekaw jestem pomysłu zadaszenia dostawianego maxpolalu... czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 To zadaszenie to chyba tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Patent z tym daszkiem niezły, ale... Co będzie jak zawieje porządny halny? Albo 10 w skali Beauforta nad morzem Moje przyczepki stoja albo w górach, albo nad Bałtykiem i dlatego ten typ zadaszenia odpada. Najlepsiejsza by była wiata, ale póki co obie zimuja pod chmurką, z tym, że eN-kę przykrywam takim "półpokrowcem" z folii, tak aby się dało wejść, a od góry (na łączach skorup i górnych krawędziach okien) nie była narażona na przemakanie. Natomiast Hobby jest nie przykryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary11 Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 te zadaszenie wygląda na dość skomplikowane a funkcjonalność jakoś taka sobie się zdaje... tak jak mówi Janus, zawiewać na bank będzie, więc za dużo nie obroni ona od śniegu czy wilgoci z góry. Plandeka chyba byłaby lepsza. Ale podoba mi się prosty pomysł Janusa z enką. Nakryć od góry troche... najbardziej newralgiczny punkt polskiej przyczepy uważam za łączenie zawiasu okna do budy... tam jak uszczelka jest walnięta szybko w środku będzie woda. A taka plandeka założona od góry chroniła by od zaciekania pod uszczelke i rozsadzania przez lód! Nie pomyślałem o tym wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpolalu Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Witam . O takie zadaszenie chodzi.! Pytanko - to jest twoje czy z innego źródła.Wykonywałem zadaszenia na bazie polskich profili alu modyfikując konstr. wsporczą ze względu na śnieg - i się sprawdziło .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Zdjęcie zadaszenia z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Jeżeli już daszek to taki jest ciekawy Z tego już naprawdę jest całoroczna przyczepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary11 Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 to już chyba całoroczne mieszknanko kempingowe ale całkiem fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi