Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogrzewanie Trumatic S3002

Witam

Posiadam Ogrzewanie Trumatic S3002

Ogrzewanie odpaliłem i ładnie grzeje.

Proszę o pomoc jak ogrzewanie powinno rozejść się po całej przyczepie rurkami bo coś to nie działa

Widziałem za piecykiem jakby turbinę ale się nie kręci.

czy to ta turbina rozprowadza ciepło po całe przyczepie ?

Pozdrawiam

Andrzej

Opublikowano

Tak jest. To jest wentylator który tłoczy cieple powietrze.
Powinieneś mieć jeszcze taki sterownik do niego, pokrętło z regulacją mocy, powinno wisieć gdzieś w pobliżu. Masz?

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, wampir7 napisał:

Ogrzewanie Trumatic S3002

Witam

Posiadam Ogrzewanie Trumatic S3002

Ogrzewanie odpaliłem i ładnie grzeje.

Proszę o pomoc jak ogrzewanie powinno rozejść się po całej przyczepie rurkami bo coś to nie działa

Widziałem za piecykiem jakby turbinę ale się nie kręci.

czy to ta turbina rozprowadza ciepło po całe przyczepie ?

Pozdrawiam

Andrzej

Witam!
Włącznik dmuchawy i pokrętło regulacji obrotów, zależnie od rocznika i wersji pieca/przyczepy, może być na górnej części obudowy pieca lub osobno, gdzieś w pobliżu, o czym Koledzy napisali.
To jednak nie wszystko. Aby nadmuch działał, przyczepa potrzebuje zasilania. Tu ponownie w zależności od wersji, nadmuch działa, gdy przyczepa ma dostępne zasilanie 12 V (własny akumulator, bądź podłączenie do instalacji samochodu) lub działa tylko, gdy przyczepa jest podłączona do zewnętrznego zasilania ~230 V.
Gdybyś miał uzupełniony opis w podstawowe informacje o przyczepie oraz zadając pytanie, zamieściłbyś chociaż jedno, czy dwa zdjęcia, to mógłbyś uzyskać bardziej konkretne odpowiedzi, jednocześnie nie zmuszając nas do zgadywania, co na wyposażeniu posiadasz i jak to wygląda.;)
PS
W przyszłości staraj się zadawać pytania w wątkach już istniejących, które odpowiadają swoją tematyką Twoim pytaniom, zamiast zakładać "nowy" temat.

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich jestem tu Nowy.Moim problemem piecyka trumatic s3002 jest ogrzewanie elektryczne. Po włączeniu grzeje, Jedak po nagrzaniu się grzałka się wyłącza.I nie załącza się ani na automacie ani na ręcznym . Mimo że wentylator cały czas pracuje. Po ponownym załączeniu znowu działa do momentu wyłączenia się grzałki. Cz ktoś spotkał się z tym problemem? Byłbym wdzięczny za pomoc. Zbyszek