Skocz do zawartości

KIP 42 TTZ grey line solar powered - 1990

szary11

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już lecimy z KIPami to i ja conieco napiszę :]

Mój Kipek pochodzi 1990 roku, MW 834kg, DMC 1200kg.

Poprzednio miałem siostrzyczkę AVENTO (jeden koncern) stąd łatwość wybory marki - Avento okazała się solidną budą więc KIP nie powinien być gorszy... :) i w rzeczy samej nie jest!

Wymiary budki to:

- część mieszkalna 420cm

- część mieszkalna i kufer 490cm

- długość z dyszlem 605cm

- szerokość zewnętrzna 203cm

- wysokość z anteną gdy budka jest na stopkach to około 250cm

Wyposażenie:

- lodówka 75l

- kuchenka 3 palniki (!!!) - w sumie przy większym gotowaniu raz się przydały 3 :-]

- instalacja wodna tylko zimna woda

- ogrzewanie truma z nadmuchem na całą budkę (włącznie z ocieplanym kufrem z przodu! no i kuferek oświetlony jest :) )

- solarek 38W z aku 72Ah

- antena TV 12V (jeszcze nie używałem)

- toaleta kasetowa

- łazienka z prysznicem

- podwójne okna z moskiterą, roletą, firankami i zasłonkami

- szyberek z moskiterą i roletą

- oddzielna sypialnia zasuwana roletą

- drugie łóżko 2 osobowe (za dnia stolik na 3 osoby)

- daszek słoneczny

- mam już radyjko :]

- bagażnik na 2 rowery na dyszel

- układ jezdny alko z amorkami, duszel ze stabilizatoram

- i co dla mnie super sprawa - tapicerka welurowa - uwielbiam welur!!! :]

Budkę kupiłem w pełni sprawną, wszelkie uszczerbki usunął Białostocki serwis przed sprzedażą (wielki ukłon dla nich - są to naprawdę profesjonaliści, których polecam w ciemno!).

O budce - wygodna jest po prostu :bzik: Dla 2 osób komfort jest więcej niż zadowalający. Przed jej kupnem chodziło nam by mieć zawsze łóżko do spania a przy drugim można było zrobić posiłek i spokojnie zjeść. A w razie potrzeby zabrać znajomych :hmm:

Mimo, że przyczepa jest cięższa od poprzedniej samochód nie palił więcej, mimo, że ogon bardziej się odczuwało na silniku (pewnie dzięki bardziej opływowej sylwetki od AVENTO).

Ogólnie nie mamy do niej większych zarzutów... w poprzedniej brakowało bardziej wyszukanych mebelków (wizualnie) jednak znowu prostota wygrała i w tej znów mamy prościutkie meble. Ważne, że są funkcjonalne, wszystko spokojnie mieścimy (20% potrzebnych i 80% niepotrzebnych gratów) oraz są solidne :]

Pare fotek poniżej :zlo:

Na podwóreczku

post-59927-imported-1495ea05-6934-4161-9878-8793cc22d69e_thumb.jpg

WC

post-59927-imported-606316ce-e5a4-4ef5-95f8-b36ae5db932d_thumb.jpg

Kuchnia i sypialnia

post-59927-imported-98fe46ab-1d60-4842-9a68-c9529dda03da_thumb.jpg

"W akcji"

post-59927-imported-51b4801d-7545-426b-b1ec-dba50cba2a51_thumb.jpg

Mini piknik na parkinku po powrocie ze zlotu w Bachotku

post-59927-imported-9d63d688-8378-4bbd-ad52-20b67539e36c_thumb.jpg

roleta sypialni

post-59927-imported-0297fdbc-4570-48ea-b762-a81a431b0e96_thumb.jpg

drugie łóżko jako stolik dzienny

post-59927-imported-5ed4e884-80b6-46cc-8a95-823af0775574_thumb.jpg

szafa, truma...

post-59927-imported-f0e33061-dfa2-4da7-b49b-8692e9114654_thumb.jpg

Ania w akcji :)PS. miałem dzień dobroci i dostałem amku ;-)

post-59927-imported-31c92c48-7b1b-4dc9-8d29-e3b0dbcb14d4_thumb.jpg

leniuchowanie :)

post-59927-imported-bf628194-113f-4608-abff-f4f53dafb182_thumb.jpg

• 6 miesięcy temu...

Naszego KIPka doposażyliśmy w przedsionek :-] Przywieziony został na zamówienie z Holandii przez naszego ulubionego sprzedawce komisowego :-] Zależało nam, żeby był oryginalny do KIPa, a nie uniwersalny (ze względu na skosy dachu). I mamy :-]:hop1: Przedsionek pochodzi od takich przyczep jakie mają Wir i Thorn.

Poniżej pierwsze próby rozstawienia samodzielnie (w komisie pomogli nam sprzdawcy sprawdzić czy pasuje). Rozstawiliśmy go w 15 minut, ale nie mocowaliśmy go wszystkiimi szpilkami i śledziami.

post-84897-imported-dd9dc6e7-a806-4bac-85a2-a17b6cdced24_thumb.jpg

post-84897-imported-66246b10-674a-4159-8db0-c2489224a976_thumb.jpg

post-84897-imported-0cb71cfd-e244-4fc0-ba85-45d8f394d3eb_thumb.jpg

Noo fajny, a z przodu tez sie otwieraja drzwi co nie?

Bo lepszy ogrodek z przodu jak sie ma chyba, jest gdzie parasol postawic i trzeci :hop1: stolik,

i dodatkowe dwa krzesla :-] a i wozkiem a potem rowerkiem trojkolowym jakby latwiej wjechac... :-]

W porzo.

Jacek. :-]

szary11, super zwiększyła Ci się przestrzeń życiowa :hop1: , mam uniwersalny do swego Kip-a i od zaczepu jak rozłożę nie mam tego skosu , ale może i lepiej bo tam zamontowałem wlew wody i wygodniej ją wlewać , ale parę cm mniej przestrzeni życiowej w przedsionku - coś za coś .

Napisz mi na PW ile to kosztowało , może skuszę się na oryginalny i mam pytania czy przód się otwiera?? i zasadnicze od strony zaczepu jest na tyle miejsca bym mógł wygodnie wlać wodę nie rozlewając ją w przedsionku?

No fotce pokazałem gdzie zamontowałem wlew wody, obawiam się , że przy oryginalnym wlewanie wody może być mało wygodne.

post-84910-imported-8ecc4ee6-af1d-4bde-8f24-2a67503a9eac_thumb.jpg

z przodu tez sie otwieraja drzwi co nie?

czy przód się otwiera??

Tak, przód tez się otwiera - większe okno do zwinięcia i środkowy materiał - jedno i drugie niezależnie od siebie.

zasadnicze od strony zaczepu jest na tyle miejsca bym mógł wygodnie wlać wodę nie rozlewając ją w przedsionku?

Jest szansa, ale chyba nie byłoby to przesadnie wygodne. Do schowka (blisko Twojego wlewu) jest dostęp bezproblemowy.

Naszego KIPka doposażyliśmy w przedsionek :pupa: Przywieziony został na zamówienie z Holandii przez naszego ulubionego sprzedawce komisowego :pad: Zależało nam, żeby był oryginalny do KIPa, a nie uniwersalny (ze względu na skosy dachu).

No pasuje i wygląda super :hmm:

Ja jutro u tego samego pana odbieram naprawioną :hmm::] Pan mechanik w tym komisie jest pierwsza klasa :admin:

Ja jutro u tego samego pana odbieram naprawioną Pan mechanik w tym komisie jest pierwsza klasa

W piątek będąc w komisie nie zauważyłęm Twojej budki przechodząc tuż przy niej. Wg mnie naprawa wyszła OK. Powinieneś być zadowolony :]