Zulos Posted February 28 59 minut temu, peja76 napisał: No to jest koronkowa akcja!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted March 2 https://youtu.be/uEjqKQtOXRk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted March 2 37 minut temu, Zulos napisał: https://youtu.be/uEjqKQtOXRk Proponuje przeniesienie do wątku "Przyczepa czy kamper"... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jarekvolvo Posted March 2 2 godziny temu, Zulos napisał: https://youtu.be/uEjqKQtOXRk Tyle w temacie bezpieczeństwa. Tu jest pięć dych w ścianę. Przy czołówce czy skosie, z innym autem np. 80 - 130 w ścianę. To juz anihilacja... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted March 2 3 godziny temu, Piotrekm13 napisał: Proponuje przeniesienie do wątku "Przyczepa czy kamper"... No myślałem o tym, ale nie mam serca...;-) Sam kupiłem blaszaka i tłumaczę sobie, że jestem jednak w ociupinkę lepszej sytuacji... Ale takich kamperów (integr czy też pół, alkow) jeździ po drogach mnóstwo i wcale nie jestem przekonany, czy współczesne, nowe są dużo bezpieczniejsze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mundek28 Posted March 2 Na przejściu dla pieszych też można zginąć.Pech albo fart. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jerrylin Posted March 2 Wszystkie te crash - testy, na które tutaj wskazujecie robią wrażenie. Jednak podczas oglądania któregoś z nich zobaczyłem proponowane inne filmy YT (te z prawej strony) i tam dopiero zobaczyłem coś, co mną wstrząsnęło... Nie będę spał dziś w nocy, mój świat runął i już nigdy nie będzie taki sam. Zobaczcie sami - 7 sekunda filmu ! Bydlaki ! Zniszczyli Chevrolet Bel Air z 1959 roku rozwalając go o Opla Insignię z 2009 r ku uciesze gawiedzi ! Dalej już nie mogłem oglądać. Co to za ludzie!? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted March 2 Cudowny skrzydlak.... 😤 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted March 2 No fakty są takie, że dawniej takie czołówki kończyły się niemal zawsze tragicznie. Obecnie z wielu czołówek ludzie wychodzą z obrażeniami - czasem nawet niewielkimi. Ciekawa byłaby czołówka takich dwóch integr, które dzieli powiedzmy 20 lat - 1997 vs. 2017. Może jest coś takiego w internetach? Quote Share this post Link to post Share on other sites
RadekNet Posted March 2 41 minut temu, Zulos napisał: Ciekawa byłaby czołówka takich dwóch integr, które dzieli powiedzmy 20 lat - 1997 vs. 2017. Może jest coś takiego w internetach? Kiedyś już o tym pisałem - ciekawy były też crash test osobówki w trybie wakacyjnym - przyczepa na haku, walizki po dach, mnóstwo rzeczy w kabinie (laptopy, termosy, zabawki dzieci itd). PS Z powodu takich testów kamperów to jak dla mnie istnieje tylko kampervan z wnetrzem możliwie solidnie skręconym z karoserią. Wiadomo, że to nigdy nie będzie poziom bezpieczeństwa współczesnej osobówki z poduszkami w każdym możliwym miejscu, ale też nie dykta i drewno klasycznego kampera. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted March 2 (edited) 22 minuty temu, RadekNet napisał: Kiedyś już o tym pisałem - ciekawy były też crash test osobówki w trybie wakacyjnym - Już kiedyś o tym pisałem. Jeden z byłych forumowiczów miał taki crash test ale w realu, wyszli niemal bez szwanku: Cytat przyczepa na haku, walizki po dach, mnóstwo rzeczy w kabinie (laptopy, termosy, zabawki dzieci itd). Bezpieczne pakowanie się to też istotna sprawa. Ja nie wożę walizek po dach, nic mi nie lata w kabinie, u mnie nawet pies jeździ albo transporterze spiętym pasami, albo jest wpięty szelkami do pasa bezpieczeństwa. Edited March 2 by jacek00 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tofel Posted March 2 Godzinę temu, Zulos napisał: No fakty są takie, że dawniej takie czołówki kończyły się niemal zawsze tragicznie. Obecnie z wielu czołówek ludzie wychodzą z obrażeniami - czasem nawet niewielkimi. Ciekawa byłaby czołówka takich dwóch integr, które dzieli powiedzmy 20 lat - 1997 vs. 2017. Może jest coś takiego w internetach? Witam, Tak w celach informacyjnych, choć zważywszy na przedział czasowy, wynik może być już nieaktualny. DUCATO '93 vs DUCATO '02. Ale zabudowy od różnych producentów. Sama tabelka w celu lepszej analizy.. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted March 3 Czy dobrze odczytałem, że to przy prędkości 32 km/h?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marcin T Posted March 3 15 godzin temu, RadekNet napisał: Kiedyś już o tym pisałem - ciekawy były też crash test osobówki w trybie wakacyjnym - przyczepa na haku, walizki po dach, mnóstwo rzeczy w kabinie (laptopy, termosy, zabawki dzieci itd). Tutaj jest inny crash z udziałem przyczepy. Chyba jest nieciekawy konflikt dyszla z pasażerami na tylnym siedzeniu 🤔 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted March 3 Ale to przy zdrowym uderzeniu w tył. Przy czołówce nie powinien się zaczep wyczepiać bo jest wtedy dociskany. Przy podobnym uderzeniu w tył kampera efekt może być znacznie gorszy, bo w przyczepie przynajmniej nikogo nie ma. Praktycznie wjechał do środka. Quote Share this post Link to post Share on other sites