Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Specjalista że mnie żaden ale prawdopodobnie coś się poluzowało. U mnie w zeszłym roku była taka sama sytuacja plus energoblok grzał się bardzo mocno co skutkowało co jakiś czas odłączeniem 12v w całej budzie. Okazało się że była poluzowana jedna stopka radiatora - ponowne jej zlutowanie załatwiło sprawę do końca sezonu. Wiosną naprawę "na fest" wykonał już serwis.

Opublikowano
25 minut temu, junior napisał:

Specjalista że mnie żaden ale prawdopodobnie coś się poluzowało. U mnie w zeszłym roku była taka sama sytuacja plus energoblok grzał się bardzo mocno co skutkowało co jakiś czas odłączeniem 12v w całej budzie. Okazało się że była poluzowana jedna stopka radiatora - ponowne jej zlutowanie załatwiło sprawę do końca sezonu. Wiosną naprawę "na fest" wykonał już serwis.

A jaki koszt tej naprawy w serwisie?

Opublikowano
7 minut temu, fendtKR napisał:

A jaki koszt tej naprawy w serwisie?

O kurcze ?. Dokładnie nie powiem bo robiłem też przegląd gazowy i coś tam jeszcze. Chyba coś między 200 a 250 zł za wszystko

Opublikowano
2 godziny temu, fendtKR napisał:

Z bloku energetycznego zaczęło dochodzić dość głośne rzężenie, słyszalne jest w środku i na zewnątrz. Co może być przyczyną? Czy można bezpiecznie używać przyczepy?

Z pewnością nie można, a usterki bloków zasilania potrafią być czasem bardzo niebezpieczne. Brak fachowej naprawy i przeglądu zasilacza, może nawet skutkować spaleniem przyczepy!

Opublikowano

Jesli to blok to zobacz czy istnieje opcja wylaczenia ladowania. Byc moze przestanie strzelac, kiedy bedzie dzialalo tylko jako przetwornica. Ja tak mialem. 

Opublikowano
W dniu 25.08.2018 o 12:45, Kristofer napisał:

Z pewnością nie można, a usterki bloków zasilania potrafią być czasem bardzo niebezpieczne. Brak fachowej naprawy i przeglądu zasilacza, może nawet skutkować spaleniem przyczepy!

Dziękuję, wszystkim za informację, blok w trybie pilnym wysyłam do naprawy.