Skocz do zawartości

Zakup "dobrej" przyczepy kempingowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Nadszedł czas na zakup budki. Po moich przygodach z Niewiadówką(pozytywnych) i następnie po Beyralndce (negatywnych) była pauza i chęć budowy czegoś od 0. Tu też poległem( czas czas czas). Zdecydowaliśmy się na cepkę w budżecie 20tys zł +- 2tys. Znalazłem 2 oferty. Byłem już oglądać cepki w okolicy 13tys u tego sprzedawcy i bardzo mi się spodobały ale zwiększyliśmy budżet do 20tys i teraz mam pytanie.

Czy te przyczepki z linków, chodzi mi o jakość/firma przyczepki.

Gdzieś znalazłem informację że HOBBY to niska półka i częste problemy z rozszczelnieniami budy, natomiast Calista jak dobrze znalazłem jest francuską i to też nie grzeszy jakością i trwałością. Jak to wygląda?

https://www.otomoto.pl/oferta/chateau-calista-zadbana-przyczepa-kempingowa-knaus-hobby-z-holandii-ID6APRoP.html#c59d54fa7b      https://www.otomoto.pl/oferta/eifelland-holiday-jak-nowa-przyczepa-kempingowa-knaus-hobby-z-holandii-ID6AmPCV.html  https://www.otomoto.pl/oferta/hobby-de-luxe-400-jak-nowa-przyczepa-kempingowa-knaus-burstner-z-holandii-ID6AkvPI.html

HOBBY i CHEATAU  ok coś gdzieś można znaleść w necie ale o tej HOLIDAY nic nie znalazłem. OD razu zaznaczam że nie napalam się ale też nie mam zamiaru tracic fortuny na jeżdżenie po Polsce bo w warszawie jest taniej.Nie o to tu chodzi. Chciałbym uzyskać jakieś inf.czy to faktycznie tak bywa z Hobby że leją się, czy to wymaga większej uwagi uszczelnienia niż inne cepki, jak to z Francuskami? jak z tym Holiday? 

Bardzo dziękuje za odp i informację.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mati43 napisał:

Bardzo dziękuje za odp i informację.

firma z sulechowa powinna nazywać się "silikon i kit"   , kiedyś byłem u nich przejazdem i chciałbym zapomnieć to co widziałem na placu

nie sądzę, żeby przez kilka lat zmienili podejście do pojęcia "dobry stan przyczepy" oraz podejścia do technilogii napraw trupów

Edytowane przez chris_66 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jak masz niedaleko to jedż i ogladaj, najfajniejsza z nich to Hobby, a to że kiedyś sprzedawca jakiś był to nie znaczy że te przyczepy sa z góry złe.

Opublikowano

Chris. Nie wiem czy mówisz o tym czy o innym bo oglądałem 2 Beyrlandki i 2 kipy i nie widziałęm nic podejrzanego, oglądaliśmy je podczas ulewy i facet nic nie ukrywał.Wiem że w sulechowie był taki sprzedawca ale już się zwinął więc nie sądzę aby to był on.

Podoba nam się Hobby, wizualnie i środek.Tylko kiedyś naczytałem się że HOBBY to taka niska nawet bardzo niska półka jakościowa. ALe nie znalazłem potwierdzenia tego.Po porstu ktoś kiedyś napisał a temat został zamknięty.

Jadę oglądać je z fachowcami być może z tego forum także będę miał dodatkowe oczy i nosy.

Opublikowano
Chris. Nie wiem czy mówisz o tym czy o innym bo oglądałem 2 Beyrlandki i 2 kipy i nie widziałęm nic podejrzanego, oglądaliśmy je podczas ulewy i facet nic nie ukrywał.Wiem że w sulechowie był taki sprzedawca ale już się zwinął więc nie sądzę aby to był on.

Lokalizacja chyba ta sama

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Opublikowano

Nie wiem, jeden był na widoku od głównej drogi a ten jest schowany w małej miejscowości. Te małe zrobiły na mnie pozytywne wrażenie.Dziś jade oglądać Caliste i hobby. Tylko nadal nikt nie powiedział jak to jakościowo te przyczepy tz nie te z linków ale ogólnie firma przyczp czy to robi różnicę czy nie czy takie hobby będzie lepsze od Holiday czy może jednak firma Cheatau ma lepsze cepki....hmmm

Opublikowano

Ten u którego byłem miał płac na końcu miejscowości ,w bocznej ulicy. , z głównej drogi niewidoczny.

Jak buda będzie zdrowa i ładna to nie ma różnicy jaki producent.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Może to ten, wróciliśmy i powiem szczerze z 3ch w sumie 1 była bardzo zdrowa i nie było  się do czego czepić prócz tego że 2+1. Natomiast Hobby miał małe spękania w narożnikach szyberdachu na 4 ch narożnikach a Calista tańczyła podłoga...no nic poszukiwania dalej:)

Opublikowano

Już mało istotne, budżet się zwiększył do 30 więc może coś wybierzemy.Niestety ograniczają mnie 2 zależne od siebie rzeczy.

1.DMC muszę zmieścić się do 3.5T

2.Wjazd na posesje mam bardzo kiepski więc nawet większe lepsze nie wjadą maks myślę około 6m z zaczepem.

Opublikowano

Proponuję pomyśleć od razu o moverze. Też mam problem z wjazdem zestawem na posesję. Na ulicy miasto zafundowało takie ładne słupki i się nie mieszczę, do tego krawężnik i po 15 cm rezerwy z każdej strony w bramie. Mover jest konieczny no i przyda się w CRO za rok :)

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 minut temu, Mati43 napisał:

Ktoś zna tego sprzedającego

Zna. Szukaj pod hasłem "Darek Skoki"