Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jeśli masz na myśli przegląd z pieczątką do dowodu rejestracyjnego to trzeba poszukać stacji gdzie łatwo da się wjechać i wyjechać :)

Przeglądu przyczepy nie robiłem jeszcze ale znam stacje dla aut ciężarowych w Gądkach k/Poznania. Byłem u nich z osobowym autem firmowym. Minusem jest czas oczekiwania (ok. godziny musiałem tam "kwitnąć") natomiast plusem dla zestawu duży wjazd i wyjazd do przodu :)

Dla pewności trzeba przedzwonić i zapytać czy zrobią przegląd przyczepy kempingowej z hamulcem.

http://www.ets.com.pl/stacja_kontroli_pojazdow.html

Na marginesie czy ktoś może polecić jakiś warsztat w Poznaniu lub okolicach do sprawdzenia i ew. wymiany okładzin hamulcowych, sprawdzenia zaczepu i ogólnie całej przyczepy?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Moja aktualnie stoi w firmie Autopaka w Jelonku gmina Suchy Las. Wlasnie przed przeglądem technicznym ją tam podstawilem zeby nie bylo przykrych niespodzianek na badaniu. Jeszcze nie wiem ile mnie wykasują i co zrobią ale to jedyny serwis przyczep w okolicy jaki znalazlem.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy a czy na przeglądzie musi być światło cofania w przyczepie? Bo mam wiązke 7 pin i tego nie mam :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dziś byłem na przeglądzie. Wszystko ok. Badane tylko światła, potem wniosek o rejestracje GB w kraju. 

Przyczepa musi być zaopatrzona jedynie w trójkąt. 

Przyczepu produkowane po 2009 roku muszą mieć światło cofania wedle przepisów obowiązujących aktualnie. 

Światło przeciwmgielne musi być po lewej stronie - chodzi o sprowadzane z GB - zwykle wystarczy zamienić klosze. Kable powinny być wyprowadzone z lewej i prawej do przeciwmgielnego.

Ja mam 13 pin łącze, zatem mam też wsteczny. Niemniej przyczepa rok prod. 2002 więc światło wstecznego bez znaczenia.

Pozdrawiam.