Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tak na szybko:

Usuń propozycje nr 2 - z uwagi na pękniecie ściany bocznej nad drzwiami

Usuń pozycje 5 i 6 - bo to angielki ( opinie o nich są skrajne)

W warto coś dalej i dokładniej  analizować. :ok:

Opublikowano
48 minut temu, Malinki napisał:

Tak na szybko:

Usuń propozycje nr 2 - z uwagi na pękniecie ściany bocznej nad drzwiami 

A gdzie to ewidentne pęknięcie Kolega / Koleżanka widzi ?

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za analizę. Co sądzicie o 3 i 7? Warto się wybrać? 3 ma już trochę lat ale na zdjęciach wygląda przyzwoicie choć trochę dziwna jest masa na tabliczce - jak rozumiem dmc 1000kg. 7 - od handlarza, może ktoś zna tą firmę?

Edytowane przez darioze (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, darioze napisał:

7 - od handlarza, może ktoś zna tą firmę?

Poprzedni właściciel kupił od nich moją 28-letnią już Hobby i "staruszka" ma sie dobrze;)

ad 3- DMC1000kg całkiem możliwe bo moja Hobby 420 wymiarami do niej zbliżona z tego samego roku ma DMC1050kg.

Edytowane przez Mandrol (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Witaj

na szybko:

link 3:

Inked903411632_5_1080x720_przyczepa-zadbana-gotowa-sezonu-slaskie_LI.jpg.4d847cab2b3326309a12d79ee18bba70.jpg

W oznaczeniu 1 masz po prostu śmietnik

W oznaczeniu 2 masz odchodzącą listwę / wykończenie. Do dokładnego sprawdzenia z bliska.

link 7

te zdjęcia niczego nie pokazują, żadnych szczegółów. Ktoś robiąc zdjęcia rolet nie porozsuwał. Typowe zdjęcia poglądowe zrobione na potrzebę ogłoszenia. To angielska przyczepa (poczytaj o Angielkach).

Opublikowano
43 minuty temu, zuczek napisał:

A gdzie to ewidentne pęknięcie Kolega / Koleżanka widzi ?

Tak jak napisałem : nad drzwiami, z obydwu narożników otworu drzwi,  pod kątem, zaplastrowane są pęknięcia co może świadczyć o niestabilności konstrukcji nośnej. Przy tam małej przyczepi to bardzo rzadki przypadek, ale nic nie ma bez przyczyny.....

Opublikowano
2 minuty temu, Malinki napisał:

Tak jak napisałem : nad drzwiami, z obydwu narożników otworu drzwi,  pod kątem, zaplastrowane są pęknięcia co może świadczyć o niestabilności konstrukcji nośnej. Przy tam małej przyczepi to bardzo rzadki przypadek, ale nic nie ma bez przyczyny..... 

Zobacz w powiększeniu na obu zdjęciach ...

To aluminiowe kształtowniki. Nie taśma. Mogą coś ukrywać ale nie muszą. Są zamontowane symetrycznie od góry po lewej i prawej stronie od narożników drzwi. Mogą służyć do montażu jakiegoś wymyślnego zadaszenia albo dodatkowego oświetlenia (na środku kształtowników widać wpust).

Opublikowano
55 minut temu, darioze napisał:

Dzięki za analizę. Co sądzicie o 3 i 7? Warto się wybrać? 3 ma już trochę lat ale na zdjęciach wygląda przyzwoicie choć trochę dziwna jest masa na tabliczce - jak rozumiem dmc 1000kg. 7 - od handlarza, może ktoś zna tą firmę?

Poz 3. zapytaj jakie prace konserwacyjne wykonywał przez te 7lat? Niech Ci dośle zdjęcia podłogi od dołu szczególnie w narożnikach i narożniki pod kanapami czyli wewnątrz, zbliżenie przedniej ściany szczególnie po odsłonięciu firanek u góry i okolice rączek manewrowych.

Poz 7 jest tak śliczna i czysta w środku jakby stała w salonie?

Opublikowano
42 minuty temu, zuczek napisał:

ink 7

te zdjęcia niczego nie pokazują, żadnych szczegółów. Ktoś robiąc zdjęcia rolet nie porozsuwał. Typowe zdjęcia poglądowe zrobione na potrzebę ogłoszenia. To angielska przyczepa (poczytaj o Angielkach). 

** UWAGA ** Tą informacją wprowadziłem Ciebie w błąd: napisałem link 7 a w tekście odniosłem się do przyczepy z linku 6. Przepraszam za zamieszanie. Do linku 7 nie będę się odnosił bo zdjęcia są bardzo małe, kompletnie nie widać szczegółów.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Napisałem do sprzedającego poz. 3 z prośbą o zdjęcia i dodatkowe informacje. Skoro opinie o Stamserwis są dość pozytywne to może będzie trzeba się do nich wybrać :-) tym bardziej, że jak sami piszą, praktycznie co tydzień mają nowe przyczepki.

A może wiecie o kimś godnym polecenia kto sprzedaje jakąś przyczepkę wartą uwagi? Interesuje mnie coś Niemieckiej produkcji, DMC do 1225 kg, jedna oś, dla 2 osób, jedna lub dwie sypialnie, cena najlepiej w okolicach 10000zł, no chyba, że sprzęt serio fajny i rocznikowo też przyzwoity to mogę ze 3000zł dołożyć :D

Opublikowano

Odnośnie 3 cytuję odpowiedź: " Co do serwisów: co dwa lata dokonuje przeglądu serwisowego w autoryzowanym serwisie przyczep w Gliwicach. Nigdy nie były wymagane żadne prace remontowe. Obsługa techniczna ograniczała się do przeglądu oraz smarowania. "

Przesyłam również foto. Co sądzicie? Czy dobrze widzę, że podłoga została częściowo wymieniona - płyta OSB.

DSC05375.JPG

DSC05376.JPG

DSC05377.JPG

DSC05378.JPG

DSC05379.JPG

DSC05380.JPG

DSC05381.JPG

DSC05382.JPG

DSC05383.JPG

DSC05384.JPG

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, sosek napisał:

Płyta osb nie nadaje się. 

Jeśli się nie mylę to na przodzie jest właśnie podłoga z osb

Edytowane przez darioze (wyświetl historię edycji)