Skocz do zawartości

Czy impregnujecie czymś przedsionki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanie jak w temacie "czy impregnujecie, impregnowaliście czymś przedsionki". Tak sobie ostatnio pomyślałem, że skoro przedsionek jest w sumie jedną z najdroższych rzeczy w przyczepie, warto było by o niego zadbać. Popatrzyłem na rynku i stwierdziłem, że jest sporo różnych impregnatów do materiałów i to w niewielkich cenach (np. w Lidlu W5 - 7zł z hakiem), tyle tylko, że nie chciał bym zaszkodzić, tylko ewentualnie wydłużyć żywotność i wygląd namiotu :] .

Jakie jest w tym aspekcie Wasze zdanie?

Pozdrawiam.

Opublikowano

KONZIO w sklepach sportowych oczywiście w Łodzi sa preparaty dla przedsionków i nie tylko bo namioty,kurtki itp. kosztują około 30 zł. i teraz albo w spreju, nie polecam wypróbowałem i zostają miejsca nie zaimpregnowane bo nie widzisz dokładnie gdzie pryskasz ( nie da się )ale te w płynie to rozcienciasz z wodą i tak jakbyś płukał bieliznę robisz to wannia chyba że jest tak duży to wziąłem pendzel ławkowiec do malowania ścian i nim rozprowadziłem impregnę po powierzchni całego przedsionka a pożniej powiesilem do wysuszenia na sznurkach jak bieliznę i byl OK. Jedna uwaga impregnuje się przedsionki z MATERIAŁU ( polski ) bo zagraniczne sa z wyglądu jak gumowe ( specjalne tworzywo ) ) i ich się nie impregnuje o ile zostałem dobrze poinformowany. POZDRAWIAM. :]

Opublikowano

Cześć.

Dzięki wielkie za odpowiedź. Jest ona bardzo dla mnie cenna, ponieważ ja właśnie przymierzałem się do zakupu impregnatu w spraju. A teraz z tego co napisałeś, widzę, że nie warto.

Dzięki jeszcze raz.

Pozdrawiam

Opublikowano

andrzejdisel ten preparat co pokazałes jest trochę tanszy jako opakowanie od tego co Ja pisałem ale ile opakowan potrzebujesz na przedsionek? a ten o którym Ja pisałem wystarcza nie tylko na przedsionek ale jeszcze kurtki zaimpregnowałem i przez to że płuczesz nim jak bieliznę lub pędzlem rozprowadzasz to dokładniej się rozkłada na całej powierzchni, tak problem z suszeniem gdyż jest to dość duża powierzchnia do powieszenia na sznurku od bielizny lub trzepaku. Opakowanie tego płynu rozpuściłem w 10 litrach letniej wody i zabawiłem się w malarza, przedsionek po wyschnięciu był OK.Przeszedł póżniej próbę deszczu i wyglądał jakby był natłuszczony bo woda spływała lub zostawiała duże krople takie jakie ma samochód po woskowaniu.:]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak sama nazwa mówi IMPREGNUJE a nie uszczelnia niestety,nowe przedsionki a taki miałem z NIEWIADOWA przy deszczu tworzyły delikatną mżawkę wewnątrz przedsionka i tym impregnatem to zlikwidowałem ale uważam że to był żle zaimpregnowany materiał przez producenta tkaniny. :bukiet: