Marcin T Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Na prosbe Marka z Klubu Kompas wykonalem zdjecia ogrzewania w mojej Knausicy, zapodaje, moze ktos sobie podpatrzy Dwsie listwy polaczone ze soba podlaczenie znika i pojawia sie dopiero przy listwach po drugiej stronie widok na calosc Nie, nic nie szkodzi, ze przykryte jest lozkiem, ogrzewanie dalej spelnia swoja role :-) po drugiej stronie jest po jednej listwie calosc sterowana jest termostatem za 60zl kupionym w markecie budowlanym. Z tylu jest kostka do podlaczenia przewodow. a potem kable w listwie leca juz do bezpiecznikow Kazda listwa ma 90W i 45cm dlugosci, mozna jeszcze gdzieniegdzie kupic listwy 90cm o mocy 180W. Jedno jest pewne, malo kto albo juz nikt tego nie produkuje i coraz ciezej listwy mozna kupic , Ja zastosowalem szesc i jest to wystarczajace, w niewiadowce mialem trzy i tez zdalo egzamin. Mocowane byly rowniez na boku lozka, tego na wprost wejscia, tak, ze jedna listwa wchodzila pod lozko. U mnie w Klubie kazdy bez wyjatku posiada od lat ten system ogrzewania i nikt nie narzeka. To dobry, bezpieczniejszy i tanszy od "farelek" sposob na ogrzewanie przyczepy. POLECAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam ! Bardzo fajne rozwiązanie, ale najbardziej mi się podoba ta foczka na półce nad telewizorem - moja młodsza córcia w tym roku kupiła całkiem podobną sobie na Helu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Wygląda ładnie . Z ciekawości tylko zapytam jak często tego używasz i jaka jest wtedy temperatura na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam !Bardzo fajne rozwiazanie, ale najbardziej mi sie podoba ta foczka na polce nad telewizorem - moja mlodsza corcia w tym roku kupila calkiem podobna sobie na Helu. Pozdrawiam Ta tez jest z Helu Wyglada ladnie . Z ciekawosci tylko zapytam jak czesto tego uzywasz i jaka jest wtedy temperatura na zewnatrz? Uzywam tego wczesna wiosna i jesienia, nawet w tym sezonie w sierpniu juz sie przydalo kiedy noc byla zimna i deszczowa. Nastawiam termostat przewaznie na 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Po mocy domyślam się, że raczej nie idzie się o to poparzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zauwaz, ze listwy sa przykrecone do bokow lozek, ktorych pokrywa jest jest szersza o jakies 7cm, wiec ciezko nawet przypadkowo doknac to chocby kostka a lydka to juz wogole. Listwa ma swoja temperature mimo wszystko ale dotkniecie nie powoduje od razu poparzenia. Zawsze mozna przyjechac do mnie na piwko i sprawdzic organoleptycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Pytam dlatego - bo się zastanawiałem jak by to u mnie w łazięce zamontował - a wiadomo łazienka dość ciasna i musiało by to być na ścianie w miejscu gdzie możliwe było by dotknięcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Odradzam!. Dotkniecie golym posladkiem moze byc ryzykowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Nie no tak wysoko bym nie zamontował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Bardzo fajne rozwiązanie, ale najbardziej mi się podoba ta foczka na półce nad telewizorem - moja młodsza córcia w tym roku kupiła całkiem podobną sobie na Helu. A u mnie w domu jest taka z Władysławowa Zresztą jak zauważyłem napis jest na rzepie, więc można zmianiać. Co do listew to my mieliśmy w niewiadówce 1 metrową i 2 po pół. Metrowa była pod większym łóżkiem, a połówki na dolnej, bocznej części szafy (od strony wejścia). Nad listwami na szafie był wieszak i jak coś wisiało a ogrzewanie pracowało to mieliśmy suszarkę . Jest to nadal dostępne w sprzedaży - widziałem gdzieś w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Pytam dlatego - bo się zastanawiałem jak by to u mnie w łazięce zamontował - a wiadomo łazienka dość ciasna. Łazienka odpada !!! Listwy są na 230 V i nie są wodoszczelne !!! Poza tym w środku jest zwykły drut grzejny, potrafią się nieźlne nagrzać więc trzeba uważać żeby coś co się może np stopić nie było w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Lazienka odpada !!! Listwy sa na 230 V i nie sa wodoszczelne !!! I tu sie trudno nie zgodzic Poza tym w srodku jest zwykly drut grzejny, potrafia sie niezlne nagrzac wiec trzeba uwazac zeby cos co sie moze np stopic nie bylo w poblizu. Tu bym polemizowal, az takiej tragedii nie ma. Mimo wsio jest to dobre i jak wspominalem tanie rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Oczywiście że tragedi nie ma, ale podczas grzania ręki dłużej nie przytrzymasz. Wydaje mi się, że mówimy o tym samym modelu - chociaż termostat jest inny. Najlepsze jest to, że pracuje bezgłośnie i termostat załącza jak temperatura jest za niska - można zostawiać na noc włączone profilaktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaramewa Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 bardzo fajnie rozwiązanie, chyba zastanowie sie nad zastosowaniem w mojej przyczepce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Listwy bez problemu mozna dostać w castoramie około 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi