Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, miałam. Niestety stojąc na kempingu w lasku akacjowym nie dopilnowaliśmy żeby opadające kwiaty akacji usuwać z dachu. 

Po tygodniu okazało się, że powstały ciemne plamy, których nie da się zmyć. Czy ktoś ma pomysł jak się ich pozbyć, czy tak musi zostać?

Troszkę szkoda ! 

Opublikowano

Elaola, to tylko estetyka.

Nasz przedsionek legł w gruzach jesienią w Izerach i jak narazie żadna siła nie powróciła go do wcześniejszej świetnosci. 

Tak wiec głowa do góry. Twój przedsionek jest sprawny :ok:

Opublikowano

Jest taki środek Dx 100 firmy cid Lines. Butelka litowa kosztuje 102 zł netto, ale myślę że powinien dać rade. Zadzwoń do tej firmy mają dystrybucję w całej Polsce. Może uda Ci się dostać próbkę produktu to zobaczysz czy pomoże, ew. kupisz. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zapytaj kogoś kto ma myjnię lub zajmuje się praniem tapicerek i dywanów, oni mają mocne środki czyszczące. Ewentualnie zamów czyszczenie lub dopytaj czym najlepiej zadziałać.

Opublikowano
W dniu 9.10.2018 o 21:02, Sandbeck napisał:

Zapytaj kogoś kto ma myjnię lub zajmuje się praniem tapicerek i dywanów, oni mają mocne środki czyszczące. Ewentualnie zamów czyszczenie lub dopytaj czym najlepiej zadziałać.

Nie polecam - szlag trafi całą impregnację. Wyczyściłem tak kiedyś karcherem przedsionek z niewiadówki. Umył się pięknie ale stracił wszelkie właściwości wypierające wodę. Ciekł jak zwykła szmata.

Opublikowano

Lepszy brudny i szczelny jak czysty i  przeciekający Kajetan ma rację.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ela spróbuj przedsionek wyczyścić specjalnym płynem ,którym myją plandeki Tirów w firmach transportowych .:przyczepa: Do wody dodaje się bardzo niewielka ilość tego  środka.

Niestety nie wiem jak się nazywa.Doskonale radzi sobie z różnymi plamami. Moze Darek będzie pomocny w tej sprawie. Popytaj.

Ps. Dopiero dzisiaj przeczytałem o Twoim problemie. Serdecznie pozdrawiam Lucek. :banan:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Z tego co pamiętam, producenci przedsionków nie zlecają prania ich środkami. Do tego ma służyć tylko woda i gąbka. Z drugiej strony wiem, że firmy kempingowe /np.Klaja/ oferują zarówno środki do mycia jak impregnacji. Z mego doświadczenia wiem, że dach przedsionka trzeba co 2-3 lata dać mu impregnację. Ale tu znowu schody: jaki wybrać? Są silikonowe i inne. Który lepszy........?