Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Posiadam przyczepę kempingową Caravelair Ambience 400 z 2011 roku. Kupiłem ją z wyposażeniem (toaleta, lodówka piecyk, zlewozmywak itp. ale wszystko jest luzem) także potrzebuję meble do owego kempingu. I tu mam kilka pytań:

-z czego są zrobione takie meble?

-czy jestem w stanie to zrobić w normalnym zakładzie stolarskim?

-do czego i jak przykręcić takie meble?

Chciałbym aby koszty były jak najniższe. Nie ma tam dużo mebli, dlatego najlepiej abym wyrobił się w 2000 (konkretnie 4 szafki wiszące, 1 duża nad pieczykiem, jedna nad kuchenką i zlewozmywakiem, oraz jakaś zabudowa pod lodówkę [lodówka jest pod zlewem oraz kuchenką]).

Edytowane przez Marcynn
przypomniało mi się coś (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Poszukaj mebli na olx czy allegro.  Może coś trafisz.  Zobacz jakie masz rozmieszczenie mebli w swojej oryginalnej wyposażonej przyczepce.  Meble na zamówienie będą zawsze droższe niż to co już jest alw można bardziej pesonalizowac choć muszę przyznać że włożenie mebli z przyczepki do kampera robione od zera...  Znaczy rama z kabiną...  Bez większych problemów wyszła. .  Mocowania były do ścian plus klejenie tak miała oryginalnie przyczepa. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzall napisał:

Poszukaj mebli na olx czy allegro.  Może coś trafisz.  Zobacz jakie masz rozmieszczenie mebli w swojej oryginalnej wyposażonej przyczepce.  Meble na zamówienie będą zawsze droższe niż to co już jest alw można bardziej pesonalizowac choć muszę przyznać że włożenie mebli z przyczepki do kampera robione od zera...  Znaczy rama z kabiną...  Bez większych problemów wyszła. .  Mocowania były do ścian plus klejenie tak miała oryginalnie przyczepa. 

A jak z mocowaniem tych szafek wiszących? Czy to wytrzyma wagę szafki?

Ciężko znaleźć do mojego modelu coś sensownego, a chcę też żeby to jakoś wyglądało, stąd pomysł na stolarza.

I bardzo dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez Marcynn (wyświetl historię edycji)