Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Oprócz opisywanego juz na tym forum kempingu Relax w Świnoujściu zaliczyłem też nocleg na polu w Porcie Jachtowym. Trafiłem tam nieco przypadkiem ale musze powiedziec że na postoje "przelotowe" - max 2-3 noce to znacznie lepsza oferta od przereklamowanego Relaxu

Plusy

- cena: za postój kampera 42 zł/doba, każda osoba dorosła 3zł/doba, prąd 15zł doba. Może to nie jest okazja ale dużo taniej niż w Relaxie

-  warunki bytowe: duży, nowoczesny budynek sanitariatów, bardzo czysty, dodatkowo pralnia/suszarnia. Wszystko uruchamiane za pomoca karty chipowej więc nikt postronny nie ma dostępu

- cisza i spokój, od czasu do czasu ryknie tylko przepływajacy prom za to widoki na przystań promów morskich i ogólnie na cały port kapitalne, szczególnie wieczorem gdy wypływa większośc promów

- bardzo pomocna obsługa

- duże pole caravaningowe gdzie każdy znajdzie miejsce dla siebie

- duża ilość punktów poboru energii elektrycznej i wody

Minusy

- brak palcu zabaw dla dzieci (podobno jest w planach)

- spora odległosc od plaży i głównej promenady - mnie to nie przeszkadzało ale jeśli ktoś nastawia się na plażowanie to na piechotę ok 25min

- raczej nie dla rodzin z małymi dzieci - z trzech stron pole otacza basen portowy więc trzeba mieć dzieci pod stałą obserwacją

- brak choćby kępki zielonej trawy przez co na polu jest pustynia - fakt trudno o to przy takiej suszy jak w tym roku ale z drugiej strony widziałem kempingi gdzie właściciel zainwestował w nawadnianie dzięki czemu teraz są efekty

Generalnie bardzo polecam dla tych którzy planują tylko króki pobyt w Świnoujściu a szczególnie tych na dwóch kółkach - dziesiątki km naprawde dobrze przygotowanych tras rowerowych po obu stronach granicy

Co ciekawe oba pola w  Świnoujściu należą do jednego właściciela ale promowane jest to w centrum które standardem i poziomem obsługi nie przystaje do mariny

20180710_093442.jpg

20180710_093528.jpg

20180710_093929.jpg

20180710_094146.jpg

20180710_094655.jpg

Opublikowano

Marcell !!! .... dobrze, że opisałeś miejscówkę - bo nie jest ona w żaden sposób "promowana" ....

A co do campu Relaks - jest on właśnie "doinwestowywany" ... lecz nie każdemu mogą pasować ceny (stosunek jakość/cena), gdyż są europejskie (ze względu na obłożenie sąsiadami DE).

TOM 

Opublikowano

TomeKnaus - swoje doznania odnośnie Relaxu opisałem w wątku związanym z tym kempingiem.

Uważam że to wielka strata dla Portu Jachtowego że właściciel promuje włśnie Relax a nie ich - z drugiej strony to gwarancja spokoju i braku przepełnienia na tym polu

Dobre jest to że nareszcie w Świnoujściu jest jakis wybór i jak komuś nie pasuje tu to jedzie dalej - cały smaczek karawaningu :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie odnosnie Świnoujścia, a w zasadzie przeprawy promowej. Czy auta z przyczepą kempigową mają "swoją" kolejke tak jak chyba autobusy? Cężarowe zdaje się też stoją osobno. 

Pozdrawiam