Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozważamy zakup v250d z napędem 4matic. Egzemplarze, które dostałem do testów nie mają haka - więc nie mogę sprawdzić jak autko spisuje się z przyczepką.

Dlatego szukam osoby, która wykorzystuje nową v klasę do ciągania przyczepki kempingowej. 

Ktoś, coś?

Opublikowano
23 minuty temu, dudek_t napisał:

Powiem w ciemno, będzie ekstra.

Chciałem kupić Twoją alhambrę, nie zgodziłeś się - więc to twoja wina ;P

Tak na serio, martwi mnie silnik... Jedynie 2,1 i 190 km. Autko ma duże dmc, bo 3100 (nawet można na 3.200), co daje możliwość ciągania budki ponad 2,3 t - czy silnik da sobie rade z takim zestawem po górach?

Opublikowano
3 godziny temu, dudek_t napisał:

Da rade na bank. Wyscigow jednak nie bedzie. 

Domyślam się, że sobie poradzi. Chodzi jednak o komfortowe podróżowanie a nie szarpanie się pod każdą górkę...

Opublikowano (edytowane)

Ale co przez to rozumiesz? Jak podepniesz swoja nowa przyczepe to bedziesz na pudle kazdego podjazdu. Nic wspolnego z szarpana jazda. 

Ps. Nie ma juz diesla V6?

Edytowane przez dudek_t (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Chodzi mi o to, by podjazdy były w miarę płynne a nie piłowanie na dwójce ;)

Wycofali v6 z busów mercedesa.... ;/

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W ostatni weekend przejechałem takim Mb 1000 km z kompletem pasażerów. Podsumowując - nie urywa. Samochód jak się rozpędzi, to leci ;)

Opublikowano (edytowane)

No ale czego się spodziewałeś? Że to jakaś rakieta bedzie? To jest bus.

Chcesz rakietę w Mercedesie bierz Amg tylko za osiągi zapłacisz pewnie ze 2 razy tyle co za wersję powiedzmy przyzwoitą

Edytowane przez vrs (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, vrs napisał:

No ale czego się spodziewałeś? Że to jakaś rakieta bedzie? To jest bus.

Chcesz rakietę w Mercedesie bierz Amg tylko za osiągi zapłacisz pewnie ze 2 razy tyle co za wersję powiedzmy przyzwoitą

Niekoniecznie rakiety.... Jednak każde, choćby delikatne przyspieszenie kończy się redukcją do 4 biegu i wyciem silnika, który jest dużo głośniejszy niż w multivanie t6.... Szkoda, że mb wycofał v6 z vanów, szczególnie że przy cenie podchodzącej do 400 wypadałoby już wsadzić v6.

AMG wydaje mi się być nieciekawą opcją do holowania przyczepki kempingowej ;)

Edytowane przez PLopaPL (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
3 godziny temu, PLopaPL napisał:

AMG wydaje mi się być nieciekawą opcją do holowania przyczepki kempingowej ;)

Jesteś w mylnym błędzie ;)

GL AMG z przyczepą brzmi jak muzyka

Opublikowano
GL AMG z przyczepą

.........tak mniej więcej jak 911 z boxem na dachu ?

Wysłane z Tapatalk
GL AMG z przyczepą

.........tak mniej więcej jak 911 z boxem na dachu ?

Wysłane z Tapatalk
Opublikowano

911 się nie zgodzę ale GL to przecież zwykły duży SUV jest. Do ciągania sprzętu idealny. 

Opublikowano
48 minut temu, vrs napisał:

911 się nie zgodzę ale GL to przecież zwykły duży SUV jest. Do ciągania sprzętu idealny. 

Rzekłbym nawet że rasowa terenówa z limuzynowym wnętrzem