Skocz do zawartości

A może Grupa Dyskusyjna?

AgaBartek

Rekomendowane odpowiedzi

A może powinna powstać grupa dyskusyjna pl.rec.caravaning ?

Byłoby dużo wygodniej prowadzić dyskusję, a grupy dyskusyjne z reguły mają o wiele większy zasięg niż fora

pozdrawiam

Bartek Busłowicz

Forum jest ze tak powiem bardziej przyjazne dla zwyklego uzytkownika internetu. Grupy dyskusyjne nie sa tak popularne jak fora i z grup dyskusyjnych korzystaja 'bardziej zaawansowani' uzytkownicy internetu. Zwiazane jest to z tym ze ludziom sie niechce poznawac wiecej niz do tej powy musili poznac (dla wiekszosci internet to strony WWW). Juz sie przyzwyczaili do dyskutowania na forumach. Dodatkowo do forum masz szybki dostep z kazdego niemal komputera z dostepem do internetu - wystarczy przegladarka.

Ale zawsze mozna sprobowac.

Najlepszym rozwiazaniem bylo by polaczenie forum i grupy, ale to juz gestia Admina.

Co do grupy dyskusyjnych - są mało przyjazne dla zwykłego użytkownika :hmm:, i nie wydaje mi się, żeby były wygodniejsze.

Co do czata - temat był ostatni poruszany i skończyło się na dadaniu do profilu numerów gg.

Temat łączenia też był poruszany, i skończyło się na tym, że zostajemy.

Nie jestem sceptycznie nastawiony do wszystkiego, tylko wydaje mi się, że jeśli mamy coś robić to warto by było gdyby był z tego pożytek.

Witam !

Przyznam się szczerze, nie wiem co to jest grupa dyskusyjna (jestem informatykiem z lat 90'),

przecież my na tym forum też dzielimy się własnymi

wiadomościami. Osobiście na razie aktualna forma przynajmniej dla mnie jest zadowalająca,

poza tym Prusiak dobrze to ujął. Popieram także Admina, że po zakończonej dyskusji

pozostańmy oddzielnymi "forami".

Przecież należąc do dwóch wypożyczlani video, nie ma potrzeby ich połączenia. Jeśli nie ma

monopolu to znaczy jest wybór, przecież nie połączymy forum Kompans, naszego, Cro.pl,

Samochodowych itp tylko dlatego,

że wszystkich nas łączy zamiłowanie do : wypoczynku, motoryzacji, caravaningu itd.

Pozdrawiam

Przeciez nalezac do dwoch wypozyczlani video, nie ma potrzeby ich polaczenia.

Przepraszam ale ja tak tylko luzne stwierdzenie rzucilem, bo odbieram to tak jakbysmy do obu wypozyczalni jednoczesnie po ten sam film wchodzili... :hmm:

Witam !

Marcinku T masz racje ze swoim stwierdzeniem, zagalopowałem się, bardzo przepraszam za niefortunny fragment mojej wypowiedzi.

A tak na marginesie, to ja do tej drugiej tylko czasami zglądam, aby sprawdzić czy jest coś ciekawego, a wypożyczam z tej pierwszej wypożyczalni :hmm:

Oczywiście nigdy nie nówię "nigdy", tak więc co będzie w przyszłości ?????

Pozdrawiam

Forum jest bardziej intuicyjne od grup dyskusyjnych i łatwiej się czyta np z użyczongo komputerka czy kafejki internetowej - nie ma potrzeby konfigurowania czytnika grup dyskusyjnych. Oczywiście są inne sposoby czytania wiadoości z grup, ale forum jest bardziej przyjazne i na dodatek można zamieszczać zdjęcia.

Forum Kompas czasem czytam, ale traktuję je jako forum klubowe, klubu do którego nie należę. Zresztą wątki bardzo często się dublują. Zauważyłem też, że większość użytkowników tamtego forum pisze również tu.

Poza tym templatka tego forum bardziej mi się podoba :hmm:

Tomii !!

Widzę , że jesteś rozsądny i wiesz czego chcesz. My - z tego co widzę też wiemy. Ponadto jesteś naszym formalnym przywódcą i .....niech tak pozostanie. Pozdrawiam - Robin ( z trasy -parking przy 28) :hmm:

Ja nie chce nic łaczyc jak npisal Tomii nikt nie chc sie laczyc bo nie dalo by rady tego opanowac (jedynie co moge zaproponowac ,jeszcze nieopicjalnie bo musze uzgodnic z reszta kubowiczów, to dac lin od tego forum na 1 sronie)A forum nasze wcale nie jest klubowe bo klubowiczow mamy 6 ,a na forum troche więcej zarejestrowanych ,wiec goraco zapraszam,na marginesie nasz klub i nasze forum powstało z takiej samej stronki jak stroka Tomiiego.A czat zaproponowalem żeby czasem poprosu porozmawiac i tyle nie koniecnie o przyczepach mamy tyle róznych zawodow wile umiejetnosci i nie musimy prywatnymi rzeczami niekoniecznie zwiazanymi z tematyka zasniecać tego forum.Tomii dowodzi tym forum i stronką,ale przez to wziol wszystkie problemy na siebie i jesli trzeba cię odbarczyc ,w czyms pomuc to pisz ,sam wiem ile jest z tym roboty .Fakt naklejki sam zalatwiałem to 2 tygodnie i wyszlo do bani u mas w klubie

Marku mogę podlinkować czat, albo wstawić go na stronę (chyba pol chcat coś takiego oferuje bo to na javie wszystko działa) - ale "poplotkować" równie dobrze można na gg (dlatego znalazło się ono w profilu), lub jeszcze lepiej w "realu" :hmm:.

Pomyślo o gościach którzy wchodząc na Twoją stronę, klikają na chat i nagle widzą, że nikogo tam nie ma (a tak jest zazwyczaj :]). Wygląda to trochę przykro i pierwsza rzecz jaką odwiedzająca Twoją stronę osoba pomyśli brzmi "nikt tu nie zagląda - to dlaczego ja mam to robić?". I na takim chacie nie to, że nie zyskujesz, ale możesz nawet stracić, bo "gość" może już na forum nie zajrzeć :hmm:.

Dlatego ze stroną i tym co się na niej umieszcza trzeba bardzo uważać - takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam!

Nie no zgadzam się jesi chodzi o to co na stronce umieszczasz.Czat to my zamiast konferencji na gg robimy,a żeby wszystko poukładac to można okreliślić godziny lub nawet dni (moje gg znasz zawsze możemy coś wspólnie wymysleć )Poprostu pomyslałem o wspólnym czacie my mamy lwięc linka moge ci podać a decyzja co i jak należy do ciebie Tak że nic na siłe szanuje Twoje zdanie :hmm:

Witajcie.

Forum jest fajne, wlasnie najbardziej kojarzylo mi sie jako forum ogolne (glowne) ze wszystkich odwiedzonych. I teraz przewaznie tylko tu zagladam.

Co do chata i pogaduszek to moge podpowiedziec o tzw. shoutbox-ie. Uczestnicze tez w pogawedkach na forum Toyota Klub Polska http://www.tkp.org.pl/index.php i takie cos tam wlasnie jest...