Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy forumowicze!!!

Zakładam nowy temat w związku z tym, że często zdarza mi się podróżować do i z Grecji samodzielnie w jeden zestaw. Nie jest to bardzo rozsądne bo to kawał drogi i mogą przydarzyć się różne niebezpieczne i stresujące  sytuacje, których jeżeli było by więcej zestawów w podróży można by było uniknąć. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że wielu nas szuka towarzyszy do wspólnej podróży do i z Grecji. Sam choćby w zeszłym roku wspólnie wracałem z Grecji z inna polską załogą. I jechało sie bardzo fajnie (powrót ujety w relacji Mandrola) - "dziekuje Marek za wspólną jazdę" :ok: Niech ten wątek będzie miejscem gdzie nasze załogi mogą zgłaszać chęć wspólnego podróżowania (przebycia drogi Polska Grecja lub wspólnych powrotów. Nie chodzi tu o wspólne spędzanie urlopu lecz o wspólna podróż - oczywiście wszystko do ustalenia :) :)

Jako pierwszy zgłaszam chęć wspólnej podróży w terminie: wyjazd ok 1 lub 2 sierpień - powrót ok. 25 , 26 sierpień. Trasa do ustalenia. Zapraszam. :przyczepa::biwak:

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jacku, Ty wiesz, że my się piszemy na jazdę z Wami od razu ale niestety nie w tym roku:oslabiony: Może w next roku jeśli Kim Dzong Un na to pozwoli:bevil: Termin standardowy jak zawsze?;)

Co do wspólnej jazdy- masz całkowitą rację! Nie chcę myśleć co by się stało gdyby w drodze powrotnej naszą chłodnicę szlag trafił na amen i bylibyśmy zmuszeni do zatrzymania się na jednym z parkingów, które nie za bardzo zachęcały do zatrzymania się ze względu na ilość przebywających tam osób, niekoniecznie podróżujących a raczej koczujących- ciarki przechodzą po plecach.

Jedziecie już czy dopiero jutro? Życzę szerokości i jak zawsze udanego wypoczynku, tym razem w nowej cepce!!!

Opublikowano (edytowane)

Witam. My też wybieramy się do Grecji ale dopiero w okolicy 18.08. Gdyby koś miał podobne plany to chętnie pojadę w towarzystwie, tym bardziej że w te rejony jedziemy pierwszy raz

Edytowane przez zbyszek 65
Zmiana słowa (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Witam, dołączam się do osób chcących wspólnie podróżować. My planujemy do Grecji na Peloponez z końcem sierpnia lub początek września. Nasz wyjazd do Grecji to po raz piąty, tym razem chcemy jechać przez Rumunię, Bułgarię. Znudziła nam się dotychczasowa trasa przez Serbię i Macedonię. Może jest ktoś, kto ma podobne plany.

Opublikowano

My wyjeżdżamy do Grecji 20 sierpnia z krótkim pobytem na Węgrzech. W planach Peloponez. Daty powrotu nie planujemy. 

Opublikowano

Jeśli nic się już więcej nie pofajda to w piątek (zamiast w środę)  - 10-tego ruszamy do GR.

Trasa - Kalisz - Boboszów - Wiedeń - Budapeszt - dalej SRB i MKD  i środkowy paluch docelowo.

Koleżanka wersowa  rusza w sobotę .... czy na pewno ????????

Ktoś jeszcze w tym czasie ? Może wspólnie ?

Opublikowano

My jeszcze nie wiemy czy na 100% w sobotę, ale plan jest żeby jechać do Cegled i tam może iść na baseny, a później dopiero określić którą drogą jedziemy.
Zastanawiam się nad Rumunią i Bułgarią, bo ostatnio znajomy stał na granicy 8h, ale to na wyjeździe z Serbii do Hu, a dodatkowo coś gdzieś czytałam o remontach dróg.

Nie wiem jak to faktycznie wygląda i czy trasa przez RU będzie lepsza

Opublikowano
W dniu 4.07.2018 o 22:59, kacperek1 napisał:

Witajcie drodzy forumowicze!!!

Zakładam nowy temat w związku z tym, że często zdarza mi się podróżować do i z Grecji samodzielnie w jeden zestaw. Nie jest to bardzo rozsądne bo to kawał drogi i mogą przydarzyć się różne niebezpieczne i stresujące  sytuacje, których jeżeli było by więcej zestawów w podróży można by było uniknąć. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że wielu nas szuka towarzyszy do wspólnej podróży do i z Grecji. Sam choćby w zeszłym roku wspólnie wracałem z Grecji z inna polską załogą. I jechało sie bardzo fajnie (powrót ujety w relacji Mandrola) - "dziekuje Marek za wspólną jazdę" :ok: Niech ten wątek będzie miejscem gdzie nasze załogi mogą zgłaszać chęć wspólnego podróżowania (przebycia drogi Polska Grecja lub wspólnych powrotów. Nie chodzi tu o wspólne spędzanie urlopu lecz o wspólna podróż - oczywiście wszystko do ustalenia :) :)

Jako pierwszy zgłaszam chęć wspólnej podróży w terminie: wyjazd ok 1 lub 2 sierpień - powrót ok. 25 , 26 sierpień. Trasa do ustalenia. Zapraszam. :przyczepa::biwak:

Witaj Kacperek, nawiązując do tematu, jesteśmy aktualnie na Peloponez i w planach mamy ruszyć w drogę powrotną 24-go, tak żeby 26-go być w domu. Przyjechaliśmy sami, ale tak jak pisałeś raźniej by było w drodze w więcej ekip. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj Irkoski !!! My startujem do Polski w nocy z 24 na 25 sierpnia około 3 lub 4 rano czasu polskiego z kempingu ARION miejscowość Neos Panteleimonas (100 km poniżej Salonik w kierunku Aten) zamierzamy być w Polsce 26 sierpnia w godzinach popołudniowych. Zapraszam do wspólnego powrotu - godziny wyjazdu do ustalenia. :ok:

Opublikowano

Hej Kacperek, fajnie że się odezwałeś :) . Myślę że damy radę wracać razem, zdzwonimy się, mój nr tel. jest na moim profilu ale jak możesz to wyślij mi swój na priv. Pozdrawiam i do usłyszenia :) .

Opublikowano
5 godzin temu, kacperek1 napisał:

Witaj Irkoski !!! My startujem do Polski w nocy z 24 na 25 sierpnia około 3 lub 4 rano czasu polskiego z kempingu ARION miejscowość Neos Panteleimonas (100 km poniżej Salonik w kierunku Aten) zamierzamy być w Polsce 26 sierpnia w godzinach popołudniowych. Zapraszam do wspólnego powrotu - godziny wyjazdu do ustalenia. :ok:

Dobrze Jacku, że zaznaczyłeś "czasu polskiego" bo mógłby być zonk gdyby kolega irkoski się przygotował na 3 lub 4 czasu greckiego:lol:

Pozdrówka i miłego dalszego wypoczywania a poźniej szerokości w drodze powrotnej!!!

Opublikowano

19 sierpnia godzina 15.00 wyruszamy na Peloponez. Postój około trzy dni na Węgrzech.?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Od co najmniej ośmiu lat jeździmy samochodem na wakacje do Grecji, Zawsze sami z małymi dziećmi i jak do tej pory, poza próbą zatrzymania mnie na "koło" przez jakichś cyganów jadących obok dużym mercedesem nie mieliśmy żadnych przykrych doświadczeń. W przyszłym roku jedziemy już z przyczepą...:) Więc ja od razu chętnie dołączę chętnie do jakiegoś konwoju...Wątek pewnie odzyje przez przyszłorocznymi wakacjami więc będę w pogotowiu. Zwykle jeździmy na Peloponez (półwysep  Mani okolice Nafplio, Elafinisos) lub na Lefkadę, Pilion, albo poniżej riwiery olimpijskiej ( camoing Stomio).