Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pomocy... Mam oznaczenie kasety c 402c R czy będzie pasować kaseta c500 do tego typu toalety? Sprzedawca który oferuje taka kasetę twierdzi że zasada działania i gabaryty są takie same, czy ktoś może mi powiedzieć czy to będzie pasować? 

IMG_20180608_191317.jpg

Opublikowano

Witam!

Wiele elementów tych toalet jest faktycznie do siebie podobnych, ale czy sprzedawca ma rację, jeśli chodzi o "kasety" :hmm:, nie umiem powiedzieć, natomiast na 100 % mogę Ci  podać serwisowy nr części dla kompletnej kasety w/g Thetfora, dla obydwu typów toalet, ponieważ są jednak różne. Dodam, że kasety mają też inne oznaczenia serwisowe odnośnie strony (L/P), a skoro tak, to być może są jakieś różnice i powinieneś szukać kasety na stronę prawą, czyli o takim oznaczeniu, jak podaję niżej. Tych oznaczeń należy szukać na pudełku, w którym sprzedawana jest kaseta. Masz toaletę prawą, więc dla Ciebie potrzebna jest kaseta z oznaczeniem: 32327. Dla Toalety serii "C500", byłaby potrzebna kaseta z oznaczeniem 32328. Dokładnie nazywa się to: Complete Holding Tank / Right Han (32327) i takiej wersji potrzebujesz.

Opublikowano

Cześć, dzięki za odpowiedź, więc sprzedawca chciał się pozbyć kasety na moją niekorzyść super że jest to forum i ludzie którzy doradza, a jeszcze znalazłem tak kasetę http://go-market.pl/Karawaning_-_Akcesoria_kempingowe/Toalety_-_akcesoria_i_czesci_zamienne/RE661702,Wo13,Zbiornik_Kaseta_Zestaw_odswiezajacy_do_toalety_C400_Fresh_Up_Thetford,ak,products.xml będzie to dobre? 

Opublikowano

Ze zdjęć i opisu, wygląda na taką, jakiej potrzebujesz. Oczywiście możesz się jeszcze upewnić przed zakupem i zadać sprzedawcy pytanie, czy na pudełku jest nr Thetford'a, który Ci wcześniej podałem. Myślę, że to jednak odpowiedni model.