lewar Posted September 27, 2018 W dniu 01.08.2018 o 11:50, Astrah napisał: No i co z tego? Oczywista oczywistość która nie przeszkadza w legalnej rejestracji przyczepy w Polsce. rejestrowałem pryczepe angielke kupioną w sierpniu ,pierwsze kroki do wydziału komunikacji aby na podstawie umowy pobrać tablice rejestracyjne(czerwone próbne),następnie wykupić ubezpieczenie , następny etap to przegląd rejestracyjny w stacji która ustali wszystkie dane(musi być tabliczka znamionowa na przyczepie i numery vin na ramie)u mnie były ,pan diagnosta sympatyczny człowiek poinformował mnie ,że ta operacja będzie trwała około 3 godzin (ustalenie i potwierdzenie wszystkich parametrów) abym czasu nie marnował mogę się oddalić , jak będzie gotowe to zadzwoni. telefon był po czterech godzinach , papiery wypełnione ,zapłaciłem pojechałem do wydziału komunikacji i na podstawie wniosku i przeglądu otrzymałem dowod rejestracyjny miękki wszystko trwało pół dnia , Quote Share this post Link to post Share on other sites
jerzyre Posted May 27, 2019 Przy prubie zsrejestrowania Angielskiej przyczepy kampingowej w Łodzi oprucz umowy kupna i badania diagnosty w Polsce zarządano certyfikat zgodności którego nie posiadam.Proszę o pomoc w tym temacie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Henort Posted April 17, 2020 W dniu 17.06.2018 o 21:42, patryk konin napisał: Nie wiem nie znam się, pytam... infer Tak bezpośrednio, aktualnie przebywam w UK. Ta przyczepa nie jest chyba produktem angielskim,bo posiada tabliczkę znamionową.Jeżeli się nie mylę to w Anglii bazuje się na numerze VIN. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mundek28 Posted October 4, 2020 A czy teraz gdy W.B nie jest już w Unii coś się zmieniło w sprawie rejestracji przyczep kempingowych przywiezionych z Anglii? Quote Share this post Link to post Share on other sites
infer Posted October 4, 2020 Przy prubie zsrejestrowania Angielskiej przyczepy kampingowej w Łodzi oprucz umowy kupna i badania diagnosty w Polsce zarządano certyfikat zgodności którego nie posiadam.Proszę o pomoc w tym temacie.Certyfikat zgodności ? Jakieś banialuki. Ja sprzedałem swoją przyczepę znajomemu wiec juz pisze co i jak.1) umowa dwujęzyczna między mną a kupującym2) wydzial komunikacji z umową plus oświadczeniem ze przyczepa nie posiada dowodu rejestracyjnego3) tablice próbne plus OC4) stacja diagnostyczna 5) wydział komunikacji Szybko i bez problemów we Wrocławiu Sent from my SM-N986B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Miłośnikmerc Posted January 17, 2021 Witam jeśli przyczepa ma nr. Win lub nr ramy to diagnosta odczyta to jego robota a potrzeba do rejestracji Umowa i przegląd ale należy najpierw iść do Wydziału Komunikacji i pobrać tablice tymczasowe koszt ok 40 zł lub zawieźć na lawecie i mieć rachunek za lawetę bo nie chcą rejestrować chodzi o te drobne 40 zł Urzędy koszą gdzie mogą i bez problemu Zarejestrowałem już kilka i nie było problemu Quote Share this post Link to post Share on other sites
filipert Posted January 17, 2021 5 godzin temu, Miłośnikmerc napisał: Witam jeśli przyczepa ma nr. Win lub nr ramy to diagnosta odczyta to jego robota a potrzeba do rejestracji Umowa i przegląd ale należy najpierw iść do Wydziału Komunikacji i pobrać tablice tymczasowe koszt ok 40 zł lub zawieźć na lawecie i mieć rachunek za lawetę bo nie chcą rejestrować chodzi o te drobne 40 zł Urzędy koszą gdzie mogą i bez problemu Zarejestrowałem już kilka i nie było problemu Użyj interpunkcji, bo czytałem 2 razy i nadal nie wiem z czym masz problem albo o co Ci chodzi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maras Posted January 18, 2021 14 godzin temu, filipert napisał: Użyj interpunkcji, bo czytałem 2 razy i nadal nie wiem z czym masz problem albo o co Ci chodzi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz111 Posted February 2, 2021 A jak teraz po Brexicie z rejestracja jest jakis problem . Czy jakies dodatkowe dokumenty beda potrzbne do rejestracji przyczepy sprowadzonej z Angli .? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Crisu Posted June 7, 2021 Witam, też czekam na tą odpowiedź..czy coś się zmieniło po brexicie.. Ciekawe czy wciąż można bez problemu taką przyczepę zarejestrować..no i ciekawe czy nie dojdzie jeszcze cło i ile?? Wie ktoś to poproszę o napisanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawid p Posted July 15, 2021 Teraz kupiłem przyczepę w anglii i nie wiem jeszcze co mnie czeka, trudno o jakiekolwiek informacje. Wiem narazie tylko tyle że do sprowadzenia potrzebna jest T1, czyli musi zostać poddana procedurze celnej. Jakie koszty? Nic niewiem. Prawdopodobnie bez cła ale zato VAT do zapłaty 23 % od wartości. W ciągu kilku dni przyczepę będę miał w Pl, więc będę już wiedział wszystko. Odezwę się. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Justyna5803 Posted July 18, 2021 Witam a jak pan zalatwil t1 w uk peosze o odpowiedź Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadeuszole Posted September 28, 2021 Czy na tablicach czerwonych przyjadę przyczepa z angli Quote Share this post Link to post Share on other sites
LukasBr Posted December 2, 2021 @Dawid p mógłbyś napisać jak udała się ta operacja „ściągnięcia” przyczepy z UK po brexicie? Cło? Vat? Będę wdzięczny za odpowiedź. Mieszkam w UK i chciałbym oszczędzić rodzicom kilka złotych na kupnie pierwszej przyczepy kempingowej. Dziekuje z góry 👍 Quote Share this post Link to post Share on other sites