Skocz do zawartości

Kupno przyczepy - uszczelnienie przy listwach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry,

Mam na imię Paweł, jestem tutaj nowy i w temacie karawaningu początkujący, We zeszłym roku  pojechaliśmy po raz pierwszy z żoną i małym dzieckiem do Chorwacji z  przyczepą (wypożyczoną).  Bardzo nam się spodobało i w tym roku  rozważamy zakup własnej przyczepy. Oglądałem ostatnio przyczepkę z 2011 roku, wyglądała ogólnie  na zadbaną i w dobrym stanie (w porównaniu do tej wypożyczonej w zeszłym roku). Zaniepokoiło mnie natomiast wypływające uszczelnienie przy listwach na całej długości z obydwy stron (załączone zdjęcie fragmentu). Czy jest to normalne w bezwypadkowej przyczepie,  czy  raczej świadczy o naprawie poszycia? Dziękuję z góry za odpowiedź  

Pozdrawiam,

Paweł

przyczepa_2.jpg

Opublikowano

Nie zawsze wychodzi równomiernie. Czasem w miejscu, które jest bardziej narażone na działanie słońca wylezie trochę więcej. Ale generalnie widać jak zachodzi cały proces. Ma to miejsce nawet w nowych przyczepach.

Opublikowano

Witam,

Dziekuję bardzo za informacje. Z tego co widziałem to uszczelnienie wychodzi raczej równomiernie i jest tego samego koloru. 

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
1 godzinę temu, w79 napisał:

A czy ktos zna sposob na pozbycie sie tego.... 

Ja bym odradzał jakiekolwiek dłubanie przy tym uszczelnieniu, nie ma żadnego sensu ani powodu aby to robić.

Opublikowano

No to pochwale sie ze chcialem byc lepszy. Wychodzi mi generlanie po jednej stronie i zona wydala dyspozycje.... 

Powiem tak, zakupilem polecany mi srodek i nie wyglada zle.... Ale roboty przy tym jest sporo, wiec poprzestane na jednym miejscu. 

W tym miejscu przyznajac racje Cezarrowi:) 

Opublikowano
Godzinę temu, NieKumaty napisał:

Nie potrzebnie sobie roboty dodawałeś , dla żony wystarczyło powiedzieć że tak ma być ;DDD

Moja zona ma B+E....)