Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc koledzy, ja mam w swojej przyczepie nastepujacy bajer, wyglada to tak,

jest to automatyczny lewarek zamontowany na osi, poziomuje on przyczepe w poprzek jest do tego pilot z funkcja auto po wcisnieciu tego wychodza albo to z jednej albo to z drugiej strony lapy ktore unosza przyczepe do poziomu, pilot ma jeszcze funkcjie manualnego sterowania, przeszukalem prawie caly internet i nie znalazlem nic takiego w zadnej przyczepie, moje pytanie czy ktorys z kolegow sie spotkal z takowym urzadzeniem, jesli tak to czy po wypoziomowaniu przyczepa ma stac na owych lapkach jak to wyglada w praktyca jesli cos moge zrobic pare fotek i wrzucic

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie pomogę, ale super pomysł. Daj jakieś fotki, może dałoby się coś takiego zrobić, przynajmniej manualnie sterowane.

Opublikowano
czy po wypoziomowaniu przyczepa ma stac na owych lapkach jak to wyglada w praktyca jesli cos moge zrobic pare fotek i wrzucic

fajna rzecz, myślę, że po wypoziomowaniu, opuszczasz podpory a owe lewarki chowasz i przyczepa zostaje wypoziomowana na podporach. Pozdrawiam.

Opublikowano

jezeli przyczepa jest dosc spora to pewnie lewarki sa po to zeby nie bawic sie z podkladaniem klinow i poziomowania klinami

Opublikowano

no wlasnie nie mam pojecia jak to jest skonstruowane i czy jesli to bedzie opuszczone i dostanie obciazenia to sie nie popsuje myslalem ze ktorys z kolegow ma akie urzadzenie a bynajmniej ktos poda mi linka gdzie to mozna kupic i ewe zaciagnac informacji na temat owego urzadzenia

Opublikowano

Ja myślę, że to ma tak zostać po wypoziomowaniu przyczepy, a łapy będą tylko po to, żeby przyczepa się nie hustała przód-tył. Dzięki temu nie ma dużego obciążenia na łapach i ramie przyczepy, a tylko na osi, czyli moim zdaniem optymalnie.