Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Planuje zakup przyczepy. Będzie to moja pierwsza budka :) Mam do Was prośbę o przejrzenie zdjęć i Wasze opinie na jej temat:

https://photos.app.goo.gl/7m27fMqqp5hnuDf33

cena 16500 rok 1990, 1000DMC, Holandia, zarejestrowany i opłacony

Mam dużą rodzinę 2+4 dlatego wybór padł na taki układ sypialni. Puki dzieciaki są małe (0,2,5,7) jestem w stanie je pomieścić. Za kilka lat zobaczymy co dalej;)

Jeżeli chodzi o holownik jest to vito:

image.png.029169978dfd6088d34f66a5650e6962.png

Tak, wiem... DMC przekracza. Ale tak naprawde z takim holownikiem nic nie pociągnę.. Dlatego planuje zrobić kategorię B96 + ogarnąć viatol.

Na egzamin już jestem umówiony;)

Będę wdzięczny za Wasze opinie odnośnie przyczepy :)

Opublikowano

No to jak robisz B96 to może lepiej B+E i szukać większej przyczepy? Ta będzie mała na 6 osób. Nawet takich malutkich.

Opublikowano

mając taki holownik, taką dużą rodzinę i robiąc b96 dlaczego ograniczasz się do takiego maluszka? 

Opublikowano
30 minut temu, jacekzoo napisał:

mając taki holownik, taką dużą rodzinę i robiąc b96 dlaczego ograniczasz się do takiego maluszka? 

Racja, nawet z B96 pociągnie przyczepę z DMC 1300 a tu już wybór większy. 

Opublikowano

Trochę drogo jak na rocznik 1990 - ale z tego co kojarzę to w Ostrowie Wlkp u Bilana nigdy specjalnie tanio nie było.

Opublikowano
16 minut temu, junior napisał:

ale z tego co kojarzę to w Ostrowie Wlkp u Bilana nigdy specjalnie tanio nie było.

junior, bystrzacha jesteś ;) 

Sprawdzasz regularnie wszystkie ogłoszenia czy wystarczyła Ci wlepka na budce??

No dobra, a wg. Was, widzicie jakieś problemy oglądając te fotki??

Opublikowano
1 minutę temu, swierzak423 napisał:

rejestracja starczyła :D wlepki nawet nie zauważyłem :( . Ktoś chce Ci ją sprzątnąć sprzed nosa - bo zarezerwowana. Chyba, że Ty ją rezerwowałeś   ;)

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, swierzak423 napisał:

Wystarczy sposób robienia zdjęć. Wszystko widać jak na dłoni :)

Zdjęcia natomiast są zbyt małe aby cokolwiek powiedzieć. Do tego zrobione tak, aby klienta kupić - czytaj przyczepa jest wypicowana do sprzedaży.

Edytowane przez jacek00 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

To moja rezerwacja :D 

Ale naszły mnie wątpliwości.. Zawsze tak mam.

Jestem ciekaw co Wy zobaczycie w tej budce (cenie i podziwiam Waszą spostrzegawczość) ;)

PS. To moja pierwsza przyczepa i spełnienie marzeń o własnej budce. 

Opublikowano

Po takich zdjęciach wszystko ładnie według mnie. Ale to są fotki pod sprzedaż, piszę o tym bez pretensji. jak będę sprzedawał mojego knausika to też go wypucuje i obfotografuje z każdej strony.

Zwrócił bym twoją uwagę na:

Podłogę od spodu - wczołgać się pod przyczepę i zobaczyć czy nie pognita, pokrzywiona, amatorsko opaprana sprajem celem ukryci zgnilizny.

miejsce na kasetę z toalety - zgnilizna, wycieki, etc.

mocowanie bagażnika na  rowery - śruby od wewnątrz czy nie uszkodziły ściany, chyba brak jest pasków do łapania kół rowerów

Zajrzyj w każdą szczelinę przy krawędziach podłoga ściany i ściany sufit - przyczepka ma swoje lata - ryzyko przecieków.

tyle ode mnie

powodzenia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie,

Po napisaniu tego posta dużo się wydarzyło. Podsumowując nie zdecydowałem się jednak na zakup tej przyczepy z ogłoszenia które wcześniej zamieściłem i oblałem egzamin B96! :(

Wyciągnąłem wnioski z tego czapiso tu piszecie i ałem się na B+E. Egzamin taki sam a rzeczywiście nie muszę ograniczać się wagą przyczepy.

Przeglądam teraz ogłoszenia żeby trafić ładną przyczepę z układem z największą możliwą ilością łóżek i w końcu coś znalazłem, wydaje mi się że ciekawe. 

https://www.otomoto.pl/oferta/burstner-530-z-pokojem-dzieciecym-i-przedsionkiem-ID6AonUx.html#5d39c690c5

Co sądzicie o tej Przyczepie? Nauczony doświadczeniem tym razem chciałbym prosić was o pomoc w oględzinach. Czy ktoś z Was mieszka w okolicy Pleszewa?

Do czasu zakupu nie zdążę podejść do egzaminu dlatego pewnie poproszę sprzedawcę o podstawienie budki (może uda to się wytargować w cenie).

Opublikowano

Ze zdjęć nic złego nie widać ale trzeba podkreślić, że to klasyczne, poglądowe zdjęcia do ogłoszenia. Nie ma żądnych zbliżeń, nie widać szczegółów, itp ... .