Cathay Posted June 23, 2020 14 minut temu, witus napisał: My tak lubimy, wyjąłeś mi to z ust. Ciesze się. Muzea, zabytki, tak zwane atrakcje są ważne, ale najlepsi są ludzie którzy to tworzą. Stali mieszkańcy, napływowi (nie mówię o gościach specjalnych AM) czy w końcu turyści. W każdym fajnym mieście to czuć. Ludzie mi się pytają, jak ja mogę ciągle zwiedzać Poznań skoro mieszkam to całe życie. Ale można i warto. I każdy spacer po jego zakamarkach sprawia mega radochę. I każda kawa, w maleńkiej kawiarni.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_66 Posted June 23, 2020 wiem, że to strata czasu.Wzruszyła mnie Twoja historia Berlin jest super Wysłane z telefonu ........W każdym fajnym mieście to czuć.......To w zasadzie kwintesencja zwiedzania. Ludzie chcą coś zaliczyć, zobaczyć i lecą dalej.A sztuka polega na wczuciu się w to co jest w danym miejscu.Ale do tego też trzeba dojrzeć Wysłane z telefonu Quote Share this post Link to post Share on other sites
witus Posted June 23, 2020 Ciesze się. Muzea, zabytki, tak zwane atrakcje są ważne, ale najlepsi są ludzie którzy to tworzą. Stali mieszkańcy, napływowi (nie mówię o gościach specjalnych AM) czy w końcu turyści. W każdym fajnym mieście to czuć. Ludzie mi się pytają, jak ja mogę ciągle zwiedzać Poznań skoro mieszkam to całe życie. Ale można i warto. I każdy spacer po jego zakamarkach sprawia mega radochę. I każda kawa, w maleńkiej kawiarni.... Podobnie Wiedeń odkryłem drugi raz z roweru. Tak jakby było drugie miast zbudowane dla rowerzystów, gdzie poruszaliśmy się pod drogami szybkiego ruchu, parkami do których nie dotarłem mieszkając w aparatamencie i poruszając się samochodem lub tramwajem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cathay Posted June 23, 2020 Kiedyś w Ammanie, wleźliśmy w jaką ponurą uliczkę. Wyszło kilku Arabów i pytają czy my się nie boimy? Pytam że niby czego? No bu tu żaden turysta nie ma odwagi, tu tylko lokalsi przychodzą, a w żadnym wypadku nie chrześcijanie. . No i jak nam zrobili kolację to był kosmos. A daliśmy za nią jakieś symboliczne grosze, bo normalnej zapłaty nie chcieli. W Rzymie byłem wiele razy, ale prawdziwy Rzym poznaliśmy dopiero na Zatybrzu. Owszem Panteon, Schody, Di Trevi są cudowne, ale Zatybrze to dopiero coś. No ale są tacy dla których tylko muzea, kościoły, i to co w przewodniku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_66 Posted June 23, 2020 Podobnie Wiedeń odkryłem drugi raz z roweru........To jest w planach. Tylko klimat w lecie temu nie sprzyja, poza sezonem jakoś nie mogę się zebrać Wysłane z telefonu Quote Share this post Link to post Share on other sites
nomadka Posted June 23, 2020 2 godziny temu, chris_66 napisał: Berlin jest super Wysłane z telefonu To w zasadzie kwintesencja zwiedzania. Ludzie chcą coś zaliczyć, zobaczyć i lecą dalej. A sztuka polega na wczuciu się w to co jest w danym miejscu. Ale do tego też trzeba dojrzeć Wysłane z telefonu 🤩😍 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Michał2016 Posted June 24, 2020 23 godziny temu, chris_66 napisał: Wzruszyła mnie Twoja historia Berlin jest super Może i jest dla kogoś super. Wolność mamy w końcu. Są także tacy którzy uważają, że to strata czasu i nie będą tam jechać by zjeść super kebap. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_66 Posted June 24, 2020 Może i jest dla kogoś super. Wolność mamy w końcu. Są także tacy którzy uważają, że to strata czasu i nie będą tam jechać by zjeść super kebap.Możesz polecić jakieś klimatyczne miejsca warte odwiedzenia. Cały czas szukam inspiracji do dalszych działań Wysłane z telefonu Quote Share this post Link to post Share on other sites
dudek_t Posted June 24, 2020 Takie miejsce nie zostało jeszcze wynalezione a już NAPEWNO NIE U NIEMCA!!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Michał2016 Posted June 24, 2020 1 minutę temu, dudek_t napisał: Takie miejsce nie zostało jeszcze wynalezione a już NAPEWNO NIE U NIEMCA!!!!!!!!!!! Nic w tym dziwnego. Nie każdy kraj jest fascynujący. Niemcy są jakie są, jakoś świat nie uważa ich za turystyczny raj. Tak samo jak i kuchnia. Niemcy coś super smacznego, ogólnie znanego, wynaleźli? No nie dali rady póki co... Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_66 Posted June 24, 2020 Nic w tym dziwnego. Nie każdy kraj jest fascynujący. Niemcy są jakie są, jakoś świat nie uważa ich za turystyczny raj. Tak samo jak i kuchnia. Niemcy coś super smacznego, ogólnie znanego, wynaleźli? No nie dali rady póki co... mi bardziej chodzi o miejsca w dowolnym kraju, nie tylko u Niemców Chętnie czymś się zainspiruję Wysłane z telefonu Takie miejsce nie zostało jeszcze wynalezione a już NAPEWNO NIE U NIEMCA!!!!!!!!!!! Niekoniecznie u nich. dawaj propozycje razem z Michałem Wysłane z telefonu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Łza Włóczynutka Posted June 24, 2020 (edited) 44 minuty temu, Michał2016 napisał: Niemcy coś super smacznego, ogólnie znanego, wynaleźli? Na pewno by się coś znalazło, np kiełbaski Bawarskie. Niemców nikt nie lubi więc się tam nie jeździ, ale mają i ciekawe zabytki i nie najgorszą kuchnię. Imho kraj znacznie ciekawszy niż Czechy, które tak wszyscy kochają, a przecież wcale Pepiki nie są bardziej atrakcyjne krajoznawczo i kulinarnie niż Gebelsówek. Przy okazji - to jest chyba najtańszy kraj ze "starej UE", ceny są podobne do PL, więc nawet taki skąpiec jak ja nie musi oszczędzać. Edited June 24, 2020 by Łza Włóczynutka (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
dudek_t Posted June 24, 2020 1 godzinę temu, chris_66 napisał: Niekoniecznie u nich. dawaj propozycje razem z Michałem Wysłane z telefonu Nie zrozumiałeś mojego wpisu 😛 Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_66 Posted June 24, 2020 Nie zrozumiałeś mojego wpisu Rykoszetem od Michała zostałeś trafiony Wysłane z telefonu Quote Share this post Link to post Share on other sites
gosiula Posted June 24, 2020 W dniu 23.06.2020 o 10:18, witus napisał: My tak lubimy, wyjąłeś mi to z ust. I takiej wersji się trzymać Quote Share this post Link to post Share on other sites