Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie mogę dostać się do środka lampy zewnętrznej. Przyczepa ABI Jubilee. Może już ktoś kiedyś to rozbierał? Wie ktoś może jak zdjąć tą obudowę? Z góry dziękuje za pomoc 

image.png.92049cad1681cd1edebef3167f0c7ae0.png

Opublikowano

Na pewno w środku w jednej z szafek masz do niej dostęp. Pewnie są tam jakieś 2 śrubki które trzymają klosz przy uszczelce.

Opublikowano

Kolego ale ta lampka jest przy wejściu. Od środka przyczepy jest ścianka.

Klosz musi rozbierać się z zewnątrz, zapewne na jakiś zatrzaskach, tylko nie wiem gdzie one są a nie chcę robić tego na siłę...

Opublikowano

Klosz lampy jesli dobrze pamietam jest na czterech zatrzaskach. Dwa u dolu i dwa u gory. Musisz delikatnie wsadzic maly srubokret i podwazyc ten klosz od obudowy ona pewnie jest sklejona od slonca. Sa tam dwie zarowki 11w, ja przerobilem na ledy.

Opublikowano

pozwolę sobie podpiać sie pod temat. A jak się to robi w lampce hobby?

f8b75f78689ab0878929cae8b1838501.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

U mnie tylko jedna mapka świeci z trzech, może ktoś przerabiał temat?

DSC_1192.JPG

Opublikowano
W dniu 12.03.2018 o 23:31, BeeBee napisał:

pozwolę sobie podpiać sie pod temat. A jak się to robi w lampce hobby?

W dniu 15.03.2018 o 08:30, Sopel napisał:

Wyjmujesz tą przezroczystą szybkę, ona jest na zatrzaskach

Dokładnie, temat przerabiałem kilka dni temu. Szybka (plastik) trzyma się na 4 zatrzaskach. Lekko podważasz z zewnętrznej strony i przytrzymujesz palcami(pazurami). Potem odginasz coraz dalej i w końcu wyskoczy Ci z obudowy. Szybka u mnie trzymała się bardzo mocno i bałem się, że ją połamię, ale dało radę. Jeżeli to potrzebne, to mogę zrobić zdjęcie jak będę w cepce, bo jest ona zdjęta gdyż czekam na żarówki LED.

Opublikowano

Sprostowanie:

Nie ma tam 4 zatrzasków tylko dwa długie zatrzaski (wcięcia) wzdłuż dłuższych boków:

20180331_163700.thumb.jpg.8d738e49ab17ee8768fd9128dcea88d3.jpg

20180331_163715.thumb.jpg.b31e6881b0e241ac37c9ef389fff4b94.jpg

20180331_163734.thumb.jpg.fd9b38800d8445faadf69de42efca55a.jpg

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 21.03.2018 o 20:08, uazik napisał:

U mnie tylko jedna mapka świeci z trzech, może ktoś przerabiał temat?

DSC_1192.JPG

Podepnę się. Wtedy nie było odpowiedzi.  Jak dostać się do żarówek w tego typu lampie ?  Czy tam w obudowie są śrubki czy zatrzaski  ?