Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak zapewne większa część z Was zimą nie podróżuję z przyczepką. Tym większe było moje zdziwienie, gdy dostałem korespondencję z Viatoll, w której wpisane jest, że w miesiącu lutym trzykrotnie skorzystałem z tego cudownego, ułatwiająceg nam życie wynalazku, przez co moje konto zostało uszczuplone o kilka pln. Za każdym razem dotyczyło to jednego odcinka na trasie którą pokonywałem (oczywiście pokonywałem bez przyczepki) a urządzenie od wakacji leży schowane w podłokietniku, zawinięte w metalizowana folijkę i schowane w kartonik (zgodnie ze wskazówkami operatora viatoll - zmień tryb lub schowaj do metalizowanej torebki).

Teraz pytanie pierwsze - czy spotkaliście się z tym, że niektóre bramownice z większą intensywnościa doszukują się sygnału od urządzenia przez co standardowe zabezpieczenie (folijka metalizowana) nie wystarczy?

I pytanie drugie - gdzie w woj. łodzkim jest najkrótszy (najtańszy) odcinek viatoll?

Bo przypomniała mi się taka akcja jak do pewnego Radia w pewnym momencie na wszystkich oddziałach poczty były wyłożone wypełnione kwitki do przekazu pieniężnego (odbierający przekaz pokrywał koszty przekazu) i była większa akcja z wpłatami po 1gr na konto tego radia - może gdyby przez 9 miesięcy w roku w danym miesiącu viatoll generował nie wiem -  po 20 gr przychodu, a w zamian wysyłał list z notą obciążeniową to może, podkreślam może ktoś w końcu by się zastanowił nad sensem obciążania opłatą za przejazd samochody osobowe z przyczepą kempingową...

pzdr

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zawsze wyłączam, potem folia, pudełko. Trzymam w schowku w Vanie i nie zdarzyło się jeszcze aby coś skasowali.

Ale chyba zacznę zostawiać boxa w domu

Nic to nie da, kiedyś US przysłał mi notę na 5,90 płacąc za polecony 5 pln :)

Ale pomysł zacny, potem prokuratura za niegospodarność środkami publicznymi.

Opublikowano

Nie skumałem o ci Ci chodzi z tym radiem i tym 1gr :)

druga rzecz, to jest jakaś dodatkowa opcja że wysyłają jakieś rozliczenia? Nigdy nic nie dostałem, historię widzę po zalogowaniu się na mój profil na stronie. 

A w ogóle jaki macie problem? Przełączasz na tryb solo i niech wisi na szybie. Na eskach nie będzie kasować a na autostradach solo i tak musisz zapłacić, to nie wiem po co te kombinacje z chowaniem

Opublikowano

Dokładnie tak jest i u mnie... Co jakiś czas wysyłam SMS o stanie konta i jest takie samo...

Ja zastanawiam  sie tylko ile wytrzyma bateria na mrozie.

Opublikowano
2 godziny temu, Commander napisał:

Dokładnie tak jest i u mnie... Co jakiś czas wysyłam SMS o stanie konta i jest takie samo...

Ja zastanawiam  sie tylko ile wytrzyma bateria na mrozie.

Jest fajna apka. Na bierząco masz wgląd do konta.

W moim służbowym box hulał 6,5 roku, działając praktycznie dzień i noc. Zmieniony był przy okazji przerejestrowania. W prywatnym właśnie mijają trzy lata i ani mi w głowie wymieniać.

Opublikowano

U mnie bateria w viabox 2 padła w pierwszym roku ale to inna bajka bo to jest totalne gówno i to z odzysku zza granicy. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, benek napisał:

c4b2269d9a73bfbb854a60b18760f0f5.jpg

Na iOS jest nawet live widget.

Działa on-line.

Z tego samego korzystam. Zero problemów. Doładowanie w każdej chwili gdzie bym nie był, na bieżąco wgląd do stanu konta, każdy przejazd wyszczególniony. 

Edytowane przez DOMINO7 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dokładnie tak jest jak mówisz.

A co do baterii to działa już 2 lata, jeździ z nami non stop w aucie, ale box wyłączany, wsadzony w koszulkę i w pudełku.

Tak kazali, tak robię gdy nie używam.

Opublikowano
14 godzin temu, Kubaszyn napisał:

Witam.

(...).     Teraz pytanie pierwsze - czy spotkaliście się z tym, że niektóre bramownice z większą intensywnościa doszukują się sygnału od urządzenia przez co standardowe zabezpieczenie (folijka metalizowana) nie wystarczy?

I pytanie drugie - gdzie w woj. łodzkim jest najkrótszy (najtańszy) odcinek viatoll?

(...).

pzdr

Nie spotkałem się z takim przypadkiem. Boxa (ma już ponad 5 lat i działa) wożę opakowanego w folii (otrzymanej w punkcie obsługi) i schowanego w podłokietniku. Bramownice nie pobierają mi wówczas kasy.

Najkrótszy odcinek to Zduńska Wola Zachód - Sieradz Wschód, bodaj 3,5 km. Ale z Łodzi masz do niego za daleko.