Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć moja przyczepka to Chateau Cantara 908. Jest teraz przystosowana dla osoby na wózku inwalidzkim.  Kupiłem ją 2 lata temu. Trochę ją przerobiłem.  Na zdjęciach widać stolik z prawej jest podnoszony do góry można go złożyć wtedy nie przeszkadza. Stolik jest zawiasem przykręcony do półki pod nim, jest to tak zrobione ze bym mógł pod niego normalnie wjechać. Do łazienki nie ma drzwi  jest zasłona. Pod zlewem w łazience nie ma nic mogę wtedy podjechać wózkiem pod niego. Przy drzwiach jest ''szyna'' na którą zakładam podjazd. Łóżko i stolik składa rozkłada się jak w normalnej przyczepce. Lodówka jest przeniesiona  pod gazówkę, Szafa jest przerobiona w celu zwiększenia troszkę łazienki. Inne to przerobiona  instalacja 12 v i 230 v jest kilka bezpieczników osobno od lodówki, oświetlenia, radia, pompy wody. Zostały założone panele słoneczne, akumulator żelowy. Do wszystkiego jest dostęp w szafie (bezpieczników, akumulatora, centralki od paneli słonecznych).

640361011_F.jpg

640361011_G.jpg

DSCI0071.JPG

DSCI0073.JPG

DSCI0076.JPG

DSCI0078.JPG

IMG_20160514_154655.jpg

Opublikowano

Szacun dla Ciebie, że jako osoba na wózku "bawisz się" w carawaning. Aż mi ciężko sobie wyobrazić jak to wszystko łącznie z zaczepianiem obsługujesz....

Opublikowano

Przestronność zapewniona, wzmocnienia gdzie trzeba są, można użytkować i mieszkać :ok: Udanych wypraw :)

Opublikowano
8 godzin temu, marek230482 napisał:

Szacun dla Ciebie, że jako osoba na wózku "bawisz się" w carawaning. Aż mi ciężko sobie wyobrazić jak to wszystko łącznie z zaczepianiem obsługujesz....

Da się, tylko potrzebuje więcej czasu

Opublikowano
5 godzin temu, szary11 napisał:

Przestronność zapewniona, wzmocnienia gdzie trzeba są, można użytkować i mieszkać :ok: Udanych wypraw :)

Dzięki :) też życzę udanych wypraw :) 

Opublikowano

Czy  drzwi  są  na  tyle  szerokie  że  mieścisz  się  w  nich  wózkiem ? Jeździłeś  wcześniej  z  przyczepą ?    Gdybym  spotkał  osobę  na  wózku  byłbym  zaszczycony  pomóc  w rozstawieniu  się  i nie  z  litości  tylko  szacunku . Powodzenia w wojażach . 

Opublikowano
35 minut temu, tantalos napisał:

Czy  drzwi  są  na  tyle  szerokie  że  mieścisz  się  w  nich  wózkiem ? Jeździłeś  wcześniej  z  przyczepą ?    Gdybym  spotkał  osobę  na  wózku  byłbym  zaszczycony  pomóc  w rozstawieniu  się  i nie  z  litości  tylko  szacunku . Powodzenia w wojażach . 

Tak drzwi są na tyle szerokie że mieszczę się wózkiem mają 76 cm . Były przerabiane. Dlatego lodówka nie jest w fabrycznym miejscu. 

DSCI0099.JPG

Opublikowano
9 minut temu, jacek00 napisał:

A jak wjeżdżasz do przyczepy? Masz tam jakąś rampę?

Mam rozkładany podjazd.

Opublikowano
Mam rozkładany podjazd.
Ja Ci gratuluję, że mimo jakiś przeciwności ogarnąłeś sobie przyczepę i robisz to co lubisz Brawo