Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zmieniły mi się trochę założenia co do pierwszej przyczepy i postanowiłem znaleźc coś w przedziale 10k pln.
Dziś byłem oglądać Adrię Forma 520 (1989) z Wejherowa - od handlarza. Cena - dałoby radę poniżej 10 000zł

Przyczepa mi przypadła do gustu - wygląda całkiem sensownie jak na swój wiek i cenę (widziałem młodsze i 2x droższe w gorszym stanie).

Z pewnością jest parę felerów - ale nie widziałem w niej jakichś śladów przecieków, nie czuć też w niej wilgoci (ma delikatny zapach przyczepy, jednak wąchałem szafki, skrzynie łóżek, itp. - jest spoko). Nie ma też podgrzewacza wody.

To co mnie zaniepokoiło to m.in.:
1) Podłoga - wygląda tak jak gdyby była po zalaniu, ale to chyba poprostu linoleum cięte w kawałki odchodzi po latach
2) Drzwi - widać, że coś było przy nich majstrowane (wkręty w górnej części od środka + pogięte "ościeżnice")
3) falowanie listwy na przedniej ścianie (prawa strona patrząc od dyszla w kierunku przyczepy)

Na pewno przyda się jej również bliższe spotkanie z doktorem karcherem - gdyż porasta glonem (zdjęcia w ogłoszeniu są z jesieni lub lata).
Wrzucam link do ogłoszenia: https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-adria-520-wc-prysznic-zarejestrowana-komis-lutek-CID5-IDmNt1Q.html#4fe9818615
Oraz kilka swoich zdjęć. 

Będę wdzięczny za Wasze opinie i informację, czy kojarzycie sprzedawcę (Komis Lutek z Wejherowa).

Za tę cenę nie oczekuję super przyczepy - szukam szczelnej budy na 2-3 sezony. 

Dzięki!
Tomek

P1000159.jpg

P1000229.jpg

P1000231.jpg

P1000160.jpg

P1000161.jpg

P1000173.jpg

P1000174.jpg

P1000177.jpg

P1000188.jpg

P1000189.jpg

P1000206.jpg

P1000218.jpg

P1000235.jpg

P1000229.jpg

P1000237.jpg

P1000241.jpg

Opublikowano

Linoleum pocięte aby wzmocnić podłogę od góry?

Starsze adrie miały problemy z podłogami. Musisz chyba poprosić kogoś z forum o pomoc. Moim zdaniem wygląda to źle. Uszczelke w oknie proponowałbym zdemontować, pewnie sama odpadnie bez tych wkretow i zobaczyć co tam jest w ścianie.

Opublikowano

Jak dla mnie to kawał złomu. Podłoga pod spodem pęknięta, wszystko trzyma się na wkrętach ... Radziłbym poszukać innej. 

Opublikowano

Ruina nad ruiną !

Sprzedawca szuka Łosia - szukaj dalej - bo ta budka jedynie na budowę się nadaje - a warta jest tyle ile warty jest złom z niej wyjęty - niestety :-(

TOM

Opublikowano

Dzięki wszszystkim za opinie. Na zdjęciach wady przyczepy wyglądają gorzej niż w rzeczywistości, w dodatku w tej cenie nie spodziewam się cudów. Nie mniej - i podłoga i drzwi to coś co dało mi do myślenia.

Same wnętrze przyczepy jest zadbane i nie śmierdzi - tylko podłoga i wspomniane drzwi rzuciły mi się w oczy.
Z zewnątrz też szału nie ma - ale przyczepa stoi od jesieni między DK a torami SKM - więc obrosła syfem. Natomiast nie ma wgnieceń, itp.

Stąd też - zwłaszcza, że cena to poniżej 10k pln (w ogłoszeniu jest 10500, ale to próg wyjścia) - nie daje mi dużego wyboru.
Tak jak napisałem - szukam czegoś mocno tymczasowego - może na jeden sezon, może na 3. Muszę sprawdzić czy:
1) dzieciaki złapią bakcyla;
2) mi się będzie chciało dupę z cepką ruszać częściej niż raz do roku na miesiąc (poza chorwacją/włochami na ok. 3-4tygodnie planujemy też weekendowe wypady po PL)
3) przyczepa po zakupie nie stanie w ogrodzie i nie dołączy do kilku innych pojazdów w kolekcji, na które miałem dużo zapału, a teraz nie mam czasu

Początkowo szukałem czegoś z przeciału 15-20k, ale na moje potrzeby - różnicy w wyposażeniu/komforcie nie ma dużej, a 10k w kieszeni to spora część wypadu :-)

Jeszcze raz dzięki!

Opublikowano

Kolego w tej sytuacji nie lepiej Ci wypożyczyć a jak rodzina złapie bakcyla to wówczas kupić coś normalnego ? Pamiętaj że później sprzedać takiego strupa łatwo nie będzie ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, tmk napisał:

Same wnętrze przyczepy jest zadbane i nie śmierdzi 

Nie śmierdzi bo mrozy są;)

Opublikowano
Dzięki wszszystkim za opinie. Na zdjęciach wady przyczepy wyglądają gorzej niż w rzeczywistości, w dodatku w tej cenie nie spodziewam się cudów. Nie mniej - i podłoga i drzwi to coś co dało mi do myślenia.
Same wnętrze przyczepy jest zadbane i nie śmierdzi - tylko podłoga i wspomniane drzwi rzuciły mi się w oczy.
Z zewnątrz też szału nie ma - ale przyczepa stoi od jesieni między DK a torami SKM - więc obrosła syfem. Natomiast nie ma wgnieceń, itp.
Stąd też - zwłaszcza, że cena to poniżej 10k pln (w ogłoszeniu jest 10500, ale to próg wyjścia) - nie daje mi dużego wyboru.
Tak jak napisałem - szukam czegoś mocno tymczasowego - może na jeden sezon, może na 3. Muszę sprawdzić czy:
1) dzieciaki złapią bakcyla;
2) mi się będzie chciało dupę z cepką ruszać częściej niż raz do roku na miesiąc (poza chorwacją/włochami na ok. 3-4tygodnie planujemy też weekendowe wypady po PL)
3) przyczepa po zakupie nie stanie w ogrodzie i nie dołączy do kilku innych pojazdów w kolekcji, na które miałem dużo zapału, a teraz nie mam czasu
Początkowo szukałem czegoś z przeciału 15-20k, ale na moje potrzeby - różnicy w wyposażeniu/komforcie nie ma dużej, a 10k w kieszeni to spora część wypadu :-)

Jeszcze raz dzięki!
Jak myślisz dlaczego nikt przez pół roku jej nie kupił? Bo czeka na Ciebie, czy może jednak to zgniłek i nie ma chętnych?