Skocz do zawartości

dethleffs tourist

Michalc3

Rekomendowane odpowiedzi

Kondziorro się już pochwalił, że kupił przyczepę Beyerlanda. Zdecydowałem się na sprzedaż, bo ... pojawiła się przyczepa, do której weszła moja druga połowa, powąchała, popatrzyła i rzekła "podoba mi się". No i co było robić? Rzuciłem hasło na forum, że Beyerland mógłby być do sprzedania. Pojawiło się kilku chętnych i... pożegnałem naszą przyczepkę po przejściach... Później trochę trwało - a to formalności, a to brak czasu, a to jeszcze coś "dodłubać"... Ale  w końcu jest zarejestrowana, opatrzona, uprana (Lila nie podarowała sobie - "kapy można zdejmować!!!" Więc zdjęła i wyprała). Rocznika 2005, więc nieco młodsza od Beyerlanda. Mamy nadzieję, że będzie mniej "przygodowa". DMC 1350, zaś MW podobno poniżej 900, ale nie ważyłem (jeszcze). Przypuszczam, że zmieszczę się przy załadunku :) Kilka fotek dla potrzeb zorientowania.

post-1975-0-61829800-1497291557_thumb.jpg

post-1975-0-58237600-1497291571_thumb.jpg

post-1975-0-81218200-1497291578_thumb.jpg

post-1975-0-91860200-1497291590_thumb.jpg

post-1975-0-78326300-1497291602_thumb.jpg

Długość zabudowy podana 450. Łóżko francuskie nie ma kotary, ale doszliśmy do wniosku, że większość wyjazdów już robimy właściwie we dwójkę, a jak pojedzie z nami córa, to w łazience jest miejsca na tyle, że się można spokojnie przebierać. Gdyby bardzo zależało, to można kombinować, ale nam nie zależy :) Dzięki za miłe słowa :)

Nie chciałbym być posądzony o reklamę, ale CenterCamp Bieruń. Pojechałem do nich z poprzednią przyczepą z prośbą o naprawę przedniej ściany. Detleffs stał sobie grzecznie, świeżo zwieziony i po drobnej naprawie. Jeszcze nie zdążyli zrobić zdjęć i przygotować go do sprzedaży. Więc po prostu miałem szczęście trafić przed wystawieniem. Decyzja, jak pisałem, praktycznie ad hoc.

A widzisz Kondziu :) Zupełnie zapomniałem o profilu! Już poprawiłem. Dzięki za przypomnienie!!!

Chodzi o to dzielenie okna na pół? Tak, to rozwiązanie oryginalne. W tej części, gdzie okno jest kryte jest toaleta. Zaś reszta okna jest już w sypialni. Stąd taki pomysł designu :) Szukałem tego modelu po sieci, znalazłem, poza moją jeszcze 2 egzemplarze tego modelu - mają to samo rozwiązanie. Zobaczymy jak się będzie sprawować w praktyce, ale nasza przyczepa poprzednia (Beyerland) miała to przednie okno olbrzymie i de facto było nieotwierane. Zobaczymy jak będzie z tą, bo jest mniejsze, łatwiejsze w otwieraniu. A czy będzie funkcjonalne? Się okaże :) Ostatnio sobie pomyślałem, że to miejsce jest całkiem niezłe do podkładania kartki z nickiem forumowym na zlotach :)