Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak wyżej - w Boże Ciało zamierzamy jechać do Czech, a nowa cepka dopiero kupiona, w przyszłym tygodniu idziemy dopiero ją przerejestrować na siebie.... Cos tam na szybko znalazłam w necie, że niby nie można, ale to stare wątki były....

Opublikowano

A to dlaczego nie można? Tak jak jeździsz na miękkim autem tak i na budzie. Po to dostajesz miękki dowód aby już móc użytkować pojazd na drogach zanim wydadzą twardy.

Opublikowano

Można jechać śmiało. Miękki DR przecież jest tak samo ważny o ile jest ważny. Na to trzeba zwracać uwagę. Rok temu miałem taki kłopot z autem, które wykupiliśmy z leasingu i przerejestrowywaliśmy na siebie. PWPW nie wyrabiała się z wyrobieniem dowodu a termin wakacji się zbliżał. Więc w urzędzie musieli mam przedłużyć ważność miękkiego DR i z takim też pojechaliśmy

Opublikowano

Dziękuje - uspokoiliście mnie :). I tak nie wiem, czy nie trzeba będzie przedłużać tego miękkiego, bo na początku lipca chcemy znów się wybrać za granicę...

Opublikowano

Przejechałem na miękkim dowodzie kilka krajów (wyjazd do Grecji). Nigdzie nie było problemów :)

Opublikowano

Łaski nigdzie nie robią jeśli chodzi o tymczasowy dowód rejestracyjny, wzór dokumentu został przekazany do stosownych instytucji w - m.in - Europie i musi być honorowany jak " normalny " dowód rejestracyjny. 

Opublikowano

Temat chyba wyczerpany.

Opublikowano

przecież to jest normalny dowód, więc nie wiem o co tyle zamieszania 

" normalny " czyli sztywny - 3 częściowy - jeśli nie zauważyłeś 

Opublikowano

" normalny " czyli sztywny - 3 częściowy - jeśli nie zauważyłeś

Zarówno miękki jak i twardy mają taki sam status oficjalnego dokumentu, może to zrozumiesz :o

Wysłane z telefonu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Witamy

Witamy na największym polskim forum karawaningowym. Zaloguj się by wziąć udział w dyskusji.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.