Commander Posted May 12 Bardzo ładna, ale daj zastrzały po przekątnej w tych małych prostokątach u góry... Wzmocni to całą konstrukcję. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted May 12 @Klimator jeszcze apropo 230v, bardzo przydatna rzecz. Po przyjeździe podpinam i ładuję aku dodatkowo wieczorkiem dobrze oświetlone jeszcze z ,,fajnych,, rzeczy to kula do podpinania. Nie muszę pamiętać czy zaciągnąłem hamulec, a stoi tak że wiatr dostaje w przód. Poprzednią hobbite o dobre 1,5m mi przesunęło. A tu zawsze parkując zapinam i wsio, nie trzeba pamiętać o łapach wchodząc do środka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted May 13 9 godzin temu, jacekzoo napisał: @Klimator jeszcze apropo 230v, bardzo przydatna rzecz. Po przyjeździe podpinam i ładuję aku dodatkowo wieczorkiem dobrze oświetlone jeszcze z ,,fajnych,, rzeczy to kula do podpinania. Nie muszę pamiętać czy zaciągnąłem hamulec, a stoi tak że wiatr dostaje w przód. Poprzednią hobbite o dobre 1,5m mi przesunęło. A tu zawsze parkując zapinam i wsio, nie trzeba pamiętać o łapach wchodząc do środka Patent - z kulą A 230 i oświetlenie oczywiście must have - trzeba doprowadzić, nieważnej ile kilometrów 11 godzin temu, Commander napisał: Bardzo ładna, ale daj zastrzały po przekątnej w tych małych prostokątach u góry... Wzmocni to całą konstrukcję. Zastrzały to podstawa - stal to niby nie drewno i tak nie pracuje, ale giąć się potrafi... oj, potrafi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted May 13 Dokładnie. Konstrukcja może mieć zdolności do skręcania się wokół osi na skutek działania wiatru. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Prusiak Posted May 13 W dniu 12.05.2022 o 08:01, Klimator napisał: Projekt końcowy z podłożem 😁 13 godzin temu, jacekzoo napisał: Brawo, bardzo fajnie wam to wyszło. To i ja się pochwalę swoją drewnianą wiatką... mogła by byc z 20 cm niższa, ale jest jak jest. Czeka mnie jeszcze doprowadzenie 230V i oświetlenia, tak jak to zrobił Jacek... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted May 13 Prusiak...jest super. Można coś na dachu zrobić bez konieczności wyjeżdżania. Nie wiedziałem że masz kampera. Zatrzymałem się na Hondzie i przyczepie.... Gratki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Prusiak Posted May 13 8 godzin temu, Commander napisał: Nie wiedziałem że masz kampera. Zatrzymałem się na Hondzie i przyczepie.... Gratki. To juz w międzyczasie byly zmiany. Teraz przyszedł czas na kolejny etap. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mars Posted May 14 19 godzin temu, Commander napisał: Dokładnie. Konstrukcja może mieć zdolności do skręcania się wokół osi na skutek działania wiatru. I zbyt obfitych opadów śniegu . Quote Share this post Link to post Share on other sites