szary11 Posted December 11, 2016 Co jakiś czas mam ochotę wsiąść w auto i pojechać w miejsca, które znam, ale nieznanymi drogami. Z sukcesem odbywało to się gdy miałem Ładę Nivę. Tylko jeżdżąc nią nie było czasu na fotki (chyba, że się zagrzebałem i czekałem na pomoc ) - walczyłem o przetrwanie Koniec genezy W tym temacie chcę zamieścić fotki osobliwych miejsc, na które przypadkiem trafiłem w okolicy zalewu Siemianówka. I zapraszam Was do dzielenia się podobnymi zdjęciami 10-12-2016: Rybaki: Stary Dwór: Powyższe tylko dla zaznaczenia, że Siemianówka. Nic specjalnego Miejscowość Siemianówka przejazd kolejowy: Jakaś stacja w okolicy miejscowości Olchówka - Planta: Okolice Przybudek: Okolice Podborowiska - leśniczówka: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pierzasty Posted December 12, 2016 (edited) Ja w ogóle lubię podlaskie klimaty. Będąc tam czuję, że to życie nie ma tam takiego pędu, no może pomijając Białystok. Ale ogólnie uwielbiam te klimaty. Robiąc objazdówkę po PL w tym roku zaczepiłem o siemianówkwę. W mojej galerii jest chyba nawet jakieś zdjęcie Edited December 12, 2016 by Pierzasty (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirekg9 Posted April 19, 2017 Siemianówka - Cerkiew Siemianówka - Zalew i przejście graniczne dla pociągów. Za Siemianówką wioska, miejscowość o najdłuższej jednowyrazowej nazwie w Polsce. Wieża widokowa na Zalew Siemianówka (a właściwie na początek zalewu) Maruszka. Koniec ostatniej wioski w PL a 80 m dalej granica z Białorusią. Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted April 19, 2017 Sywa, nocowaliście w okolicy Siemianówki, czy przelotem zwiedzaliście? Maruszkę okupują najczęściej ornitolodzy. Ponoć bogactwo gatunków ptaków jeszcze nie jest w pełni zbadane Gospodarstwo na sprzedaż klimatyczne Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirekg9 Posted April 20, 2017 Tylko przejazdowo. Okolice wschodniej granicy najczęściej odwiedzam w maju przed sezonem turystycznym. Wtedy większość parkingów lub miejsc jest darmowych. Dużo wycieczek szkolnych, więc można się również darmowo załapać gdzieś do przewodnika. Wszędzie cisza i spokuj oraz biwakowanie i miejscówki bezpieczne. Maruszkę faktycznie odwiedzają ornitolodzy. Przy mnie było dwóch anglików w towarzystwie polaka. Widziałem za pomocą ich lupy jak czapla łykała zaskrońca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bodi Posted April 23, 2017 A w jakim stanie są drogi np między Hajnówką a zalewem Siemianowickim nr 685,687 itp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted April 23, 2017 Bodo, wąsko i wyboiście bywa. Szczególnie sód Narewki. Raczej spokojnie trzeba jechać. Ale nie ma co się zrażać. Dojedzie się w jednym kawałku Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bodi Posted April 23, 2017 Czyli wygodniej będzie- przyczepą stacjonarnie i wycieczki solo Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted April 23, 2017 Ogólnie chyba tak. Nie ma też zbyt wiele parkingów by w miarę wygodnie się zatrzymywać zestawem na zwiedzanie. Solo będzie bez stresu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bodi Posted April 24, 2017 Czy w okolicy Góry Grabarka jest możliwość swobodnego postoju zestawem ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary11 Posted April 24, 2017 Na Grabarce byłem podczas głównych świąt. Patrząc na ilość aut, jakie tam przybywają, nie powinno być problemów z zaparkowaniem zestawu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirekg9 Posted April 24, 2017 Czy w okolicy Góry Grabarka jest możliwość swobodnego postoju zestawem ? Byłem w lipcu i nie było problemu z zaparkowaniem. Można na parkingu asfaltowym wzdłuż parkanu lub .....naście metrów dalej za studzienką ,mostkiem, cudownym źródełkiem na parkingu gruntowym. Przypuszczam że i noc też da rade tam spędzić. https://www.google.pl/maps/@52.4168662,23.004441,3a,75y,81.68h,72.56t/data=!3m6!1e1!3m4!1sKJKCb8RUuvdCk3tZktVV_g!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1 Polecam po drodze miejscowości Hanna, Jabłeczna i Kodeń. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bodi Posted April 24, 2017 Wielkie dzięki. Parking jest duży zmieścimy się Coraz więcej miejsc wartych zobaczenia to będzie bardzzo intensywny tydzień. Quote Share this post Link to post Share on other sites