Łza Włóczynutka Posted August 9, 2016 Wybieramy się na weekend w okolice Pogórza przemyskiego. Lesko - Ustrzyki Dolne - Przemyśl. Pierwszy dzień drezyny rowerowe (Uherce Mineralne). Macie jakieś sugestie, co zwiedzać w kolejne dwa dni? Quote Share this post Link to post Share on other sites
JINX_Sanok Posted August 9, 2016 (edited) Przemyśl to "szeroki temat" - na początek oczywiście Stare Miasto (i okolice), - tor saneczkowy, ale trzeba sprawdzić czy działa http://www.posir.pl/przemysl-stok/tor - Arboretum Bolestraszyce - Forty Twierdzy Przemyśl, np. Fort W XII "Werner" - Wioska Fantasy - Kuńkowce (trudny dojazd) - Plaża Ostrów - Zamek Krasiczyn z noclegiem może być problem: ja byłem ostatnio w ZEK Radymno, chętnie przyjęli (tel. 511511445) - jest to tylko wykoszona łączka, bez prądu i wody, ale na 1 noc wystarczy pozdr edit: wjeżdżając do Przemyśla drogą 77 od północy, w okolicy mostu na Sanie (chyba za mostem), mignął mi znak "D-30-obozowisko (kemping)", może ktoś z okolic wie gdzie ten znak prowadzi Edited August 9, 2016 by JINX_Sanok (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
leszek Posted June 24, 2018 Jeżeli ktoś zwiedza okolice Przemyśla , potrzebuje mało wygód ale dużo ciszy i spokoju to polecam zatrzymanie się kamperem lub przyczepą pod klasztorem w Kalwarii Pacławskiej . Jest tam łąka -parking na wprost domu pielgrzyma . Dostęp do wody i WC ( płatne 1zł , prysznic 3 zł ) . Lub w domu pielgrzyma za darmo . Nie ma ludzi hałaśliwych ,imprezowiczów i tych co to im potrzeba zaplecza z pięcioma gwiazdkami . Można spokojnie się zatrzymać i pozwiedzać okolicę . A naprawdę jest co zwiedzać . Teraz gdy w Bieszczadach tłok są to jedne z nielicznych terenów gdzie jest mało turystów . Byłem -sprawdziłem . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Artur1983Jed Posted June 2, 2021 W dniu 24.06.2018 o 10:59, leszek napisał: Jeżeli ktoś zwiedza okolice Przemyśla , potrzebuje mało wygód ale dużo ciszy i spokoju to polecam zatrzymanie się kamperem lub przyczepą pod klasztorem w Kalwarii Pacławskiej . Jest tam łąka -parking na wprost domu pielgrzyma . Dostęp do wody i WC ( płatne 1zł , prysznic 3 zł ) . Lub w domu pielgrzyma za darmo . Nie ma ludzi hałaśliwych ,imprezowiczów i tych co to im potrzeba zaplecza z pięcioma gwiazdkami . Można spokojnie się zatrzymać i pozwiedzać okolicę . A naprawdę jest co zwiedzać . Teraz gdy w Bieszczadach tłok są to jedne z nielicznych terenów gdzie jest mało turystów . Byłem -sprawdziłem . Potwierdzam, miejsce urokliwe i warto tam zajrzeć. Spokój tego miejsca jest niepowtarzalny! Nigdy nie byłem tam z przyczepą, tylko autem kilka razy. Może spróbuje tam zajechać. Trochę mnie martwi tylko ten 2 - 3km podjazd tam na górę, bo jest dość kręty i stromy Quote Share this post Link to post Share on other sites