Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po długich poszukiwaniach w końcu mi sie udało , kupiłem swoją pierwszą przyczepę. Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony ( oby tak zostało) , przyczepa sucha,bez zapachów, środek jak nowy. Rok pr. 1998, MW 1090 , DMC1300  kg. Na zewnątrz jedno wgniecenie, parę rysek i popękane dwa niebieskie plastiki do klejenia.

Dziękuję wszystkim za porady i do zobaczenia - jak gdzieś mnie zobaczycie zawsze zapraszam na kawę czy :piwo: .

Czy ktoś ma pomysł jak się dobrać do tych kołków mocujących te plastiki?

post-19707-0-35839800-1464074699_thumb.jpg

post-19707-0-70899700-1464074722_thumb.jpg

post-19707-0-92317200-1464074743_thumb.jpg

post-19707-0-63923400-1464074765_thumb.jpg

post-19707-0-79177800-1464074822_thumb.jpg

post-19707-0-54320700-1464074837_thumb.jpg

post-19707-0-84185600-1464074846_thumb.jpg

Opublikowano

Śliczny kawałek ogonka!

Co do kołków - to chyba typowe samochodówki - wbijasz do środka luzując kołnierz, który wyciągasz.

Opublikowano

Knausy tej serii tak mają, że tabliczka znamionowa jest na demontowalnym elemencie?

To chyba nie ma znaczenia. Wiele przyczep ma tabliczkę na jakimś elemencie demontowalnym.

Oczywiście na elemencie stałym musi być trwale nabity VIN.

Opublikowano (edytowane)

Bardzo ładny! Jakiś trochę podobny do naszego :D. Widzę, że nawet u tego samego sprzedawcy kupiona :D. Niech dobrze służy!!!

Jeżeli kupowałeś w tym roku ,to ją widziałem-nie chciał sprzedać , bo była zamówiona -  w porównywalnym stanie jak moja.

Tabliczka znamionowa jest w tym modelu właśnie tam montowana, przeglądałem holenderskie strony z ogłoszeniami i tak mają.

Edytowane przez Astrah (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Gratuluję zakupu.

Co do zaślepek, to musisz wyjąc centralny kołeczek, a pod mim jest wtręt. Wyjąć najlepiej grubszą igłą, albo jak trochę wystaje to nożykiem np. do tapet. 

Opublikowano

Jeżeli kupowałeś w tym roku ,to ją widziałem-nie chciał sprzedać , bo była zamówiona -  w porównywalnym stanie jak moja.

Kupiliśmy w marcu, ale 2014. Wiele osób z tego forum kupiło swoje budki u tego gościa i są raczej zadowoleni ;). Porównując to co jest dostępne na rynku, możemy zgodnie stwierdzić że towar ma bardzo przyzwoity :)

Co do plastików, najpierw musisz podważyć i zdjąć zaślepkę. Pod spodem powinna być druga część przykręcona wkrętem do ściany. A po co chcesz to zdejmować?

Opublikowano (edytowane)

Kupiliśmy w marcu, ale 2014. Wiele osób z tego forum kupiło swoje budki u tego gościa i są raczej zadowoleni ;). Porównując to co jest dostępne na rynku, możemy zgodnie stwierdzić że towar ma bardzo przyzwoity :)

Co do plastików, najpierw musisz podważyć i zdjąć zaślepkę. Pod spodem powinna być druga część przykręcona wkrętem do ściany. A po co chcesz to zdejmować?

Jeden z tych plastików-przedni lewy- jest lekko popękany ,muszę dać go do klejenia.

A co do sprzedawcy, moim zdaniem jedyny handlarz wart uwagi. Trochę Polski zjeździłem i w tym przedziale cenowym oglądałem tylko wilgotne albo zniszczone, ale w rozmowach telefonicznych oczywiście idealne. Wszyscy ci handlarze to banda ...... nie będę używał słów które cisną mi się na usta.

Wszystkim kupującym polecam p. Darka z Skoków.

Zaślepki zamówione u przedstawiciela Knausa- 5zł. za sztukę.

Edytowane przez Astrah (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

A pytałeś może ile kosztuje taki nowy element?

Niestety nie , ale wystarczy napisać meila - mi odpowiedzieli dosłownie w ciągu jednego dnia.