Skocz do zawartości

Kabel i dziury w płycie na szafie?

MaciejNT01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pół roku mam Chateau La car 400 i myśle sobie, do czego te dziury na płycie na szafie tam gdzie jest piecyk. Ja myśle, że to dziury od tv. post-17483-0-31397600-1460648375_thumb.jpeg

Po drugie, dziś w tej szafie, (ale całkiem w szafie, na podłodze, pod klapą) znalazłem taki oto kabel. post-17483-0-39445000-1460648470_thumb.jpeg

Wie ktoś od czego on mógł być? Proszę o odpowiedzi...post-17483-0-42545000-1460648525_thumb.jpeg

To takie trochę wróżenie z fusów, zobacz gdzie drugi koniec tego przewodu i go odłącz, Podejrzewam że jeżeli 230 to w tej skrzynce z wyłącznikiem (bezpiecznikem w szafie widoczny na zdjęciu).  Albo faktycznie zamontuj gniazdo natynkowe i zasłoń nim te dziury w szafie.

Edytowane przez AKISSJG (wyświetl historię edycji)

Napewno nie podczepiaj kabla z zasilaniem 230 do przyczepy , kabel gruby wiec napewno 220v zobacz czy czasem nie masz go podłączonego do pieca i masz nadmuchu ciepłego powietrza lub był od tv , odkręcić płytę która jest nad piecem gdzie schodzi kabel

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Jak Pan myśli, do czego on mógł służyć?

Niekoniecznie 230V, może być 12V, a że taki kabel akurat leżał w garażu...

A gdyby tak wziąć miernik w łapkę? Przy okazji może sprawdzić gdzie jest drugi koniec tego kabla?

W ostateczności można kupić specjalistyczne urządzenie wielofunkcyjne http://lunamarket.pl/magiczna-szklana-kula :)

Witam, od pół roku mam Chateau La car 400 i myśle sobie, do czego te dziury na płycie na szafie tam gdzie jest piecyk. Ja myśle, że to dziury od tv. attachicon.gifimage.jpeg

Po drugie, dziś w tej szafie, (ale całkiem w szafie, na podłodze, pod klapą) znalazłem taki oto kabel. attachicon.gifimage.jpeg

Wie ktoś od czego on mógł być? Proszę o odpowiedzi...attachicon.gifimage.jpeg

Obstawiałbym że to miejsce po regulatorze prędkości wentylator nawiewu.

Obstawiałbym że to miejsce po regulatorze prędkości wentylator nawiewu.

Do regulatora idzie więcej przewodów i ma raczej mniejsze gabaryty.post-88595-imported-238c8c77-3bbe-4885-8

Grafika zapożyczona z postu : http://forum.karawaning.pl/topic/3770-modernizacja-elektryki-w-przyczepie-przetwornica-itd/

Edytowane przez AKISSJG (wyświetl historię edycji)

Więc tak, kabel kończy się tu. (1)

Te dziury, mogą mieć wiele wspólnego z Tym kablem ponieważ (biała listwa) (2,3)

1. post-17483-0-40076400-1460655380_thumb.jpeg

2. post-17483-0-76374000-1460655415_thumb.jpeg

3. post-17483-0-62293200-1460655452_thumb.jpeg

Edytowane przez MaciejNT01 (wyświetl historię edycji)

Więc wysoce prawdopodobne że poprzedni właściciel zasilał nim coś co było zamontowane w miejscu tych dziur i wyżej. Tak jak wcześniej sugerowałem możesz zamontować gniazdo zasłaniające te otwory, lub pozostawić zaizolowany pod półką w szafie.