Skocz do zawartości

Witajcie. Pomozecie w zakupie kampera, przyczepy?

Zelpin

Rekomendowane odpowiedzi

Hej miło mi was poznać. Jakiś czas temu zarejestrowałem się na Camper-Team nawet udało mi się być na 1 zlocie tydzień temu. Teraz przyszła kolej na wasze forum. Bo może od was uzyskał bym jakąś pomoc. Od stycznia przygotowuje się do zakupu kampera lub przyczepy. Budżet 20tysięcy. Przyczepa lub kamper ma być dla pary nadająca się do długotrwałego ciągłego mieszkania minimum od wiosny do jesieni. W zimę jeszcze sprawa do dogadania. Na zimę albo by się coś wynajmowało(mieszkanie) i odstawiło przyczepe/kampera na parking. Ewentualnie wynajmowało by się ogrzewaną halę, garaż i w tym garażu,hali by się mieszkało. Solary mogą być już lub chciałbym je załozyć samemu (w sensie zapłacić mechanikowi). Kamper, przyczepa moze być z Polski niemiec lub holandi mogę pojechać i sprowadzić. Musi mieć też sprawne ogrzewanie i ciepłą wodę, Nie może być zgnity no bo wiadomo ze to za duże koszty. Może być po lekkiej stłuczce do naprawy blacharskiej. Wychaczyłem 1 kampera. Jadę oglądać go w Poniedziałek. Jest z przodu walnięty mechanik mówi że za 2 tysiące mi to naprawi( łącznie z prostowaniem, wymianą podłuznicy, chłodnicą i pozostałymi elementami widocznymi na zdjęciach. Doradźcie mi prosze czy sie opłąca czy moze coś lepszego widzieliście w tej cenie. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6059577249&ref=last-visited

Vitay.

Nie wygląda to beznadziejnie, jak masz dwie prawe ręce to zrobisz cudo.

Przy oględzinach zwróć szczegółową uwagę, czy przy zdarzeniu nie ucierpiała buda, zasada bezwładnej kinetyki.

Nieco naiwnie ufam, że przed wydarzeniem domeczek był dziarski, sądzę że warto go wyleczyć. Idea przywracania świetności nie jest mi obca.

Edytowane przez WojtEwa (wyświetl historię edycji)

Wygląda ciekawie...Ale jak pisał Wojtek - trzeba to oglądnąć dokładnej czy buda nie ucierpiała pośrednio lub bezpośrednio...

Chociaż też boję się o budżet 20 tyś i kampera...

Za 20 tyś z trafieniem dobrego/młodego/zadbanego kampera może być ciężko, przyczepy są tańsze więc kupisz młodszą i lepszym stanie - jak dobrze uchodzisz. 

Moim zdaniem, do mieszkania lepsza jest przyczepka, bo stawiasz w miejscu i stoi a autem możesz jeździć a mając kampera trzeba by było z domem wszędzie jeździć, chyba że masz drugi samochód, ale to i tak szkoda marnować kampera. Kampery są lepsze do objazdówek, kilka dni tam, kilka tu i kilka tamój :-) 

moją odpowiedź masz na CT 

Gościu, jesteś co najmniej dziwny. Oto fragment twojej wypowiedzi z CT:

"po co dublujesz posty na CT i karawaningu 657.gif myślisz, że tam lepiej doradzą icon_rolleyes.gif​"

Skoro tak ci tu źle, tak źle tu doradzają, to po kiego grzyba tu przychodzisz?!?!?! Oczernianie naszego forum na innych forach, a następnie przyłażenie tu nie jest nietaktowne. To raczej sranie sobie do talerza. Jesteś najzwyklejszym chamem! Dziwie się tylko, że modowie i admini jeszcze cię tolerują, bo inni forumowicze już raczej przestali.

Edytowane przez DOMINO7 (wyświetl historię edycji)

Nie wiem i nie chce wiedzieć o co tam chodzi...

Ale wielu z nas jest na wielu forach...jak i ja...

A każde forum ma innych ludzi i inne opinie, więc warto czasem i tu i tu zapytać.

Na zloty też jeżdżę z różnymi klubami, ale zawsze stoję pod flagą karawaning.pl

Oczernianie naszego forum na innych forach,

to po kiego grzyba tu przychodzisz?!?!?

ad1 masz chyba jakieś problemy z interpretowaniem otaczającej cie rzeczywistości

możesz mi wskazać gdzie oczerniam jakiekolwiek forum na innych forach 

bo ja zauważyłem dublowanie postów przez różnych użytkowników , nie zauważyłem tylko żeby odpowiedzi różniły się od siebie 

ad2 bo mogę , możesz też dodać mnie do ignorowanych, zablokować sobie , nie czytać, nie odpisywać , ale widocznie musisz 

Jeśli dobrze zrozumiałem to zakup przyczepy lub kampera, jest raczej  sposobem na

problemy mieszkaniowe.?????

Jeśli tak to raczej sugerowałbym przyczepę.

Inną rzeczą jest , czy wytrzymasz w przyczepie przez tak długi czas.

Inną rzeczą jest , czy wytrzymasz w przyczepie przez tak długi czas.

To zapewne zależy od miejsca gdzie będzie cepka stacjonować, np. czy będzie przyłącz do prądu czy zasilanie z aku, jak z wodą itp.

Chris.

Jakoś nie zauważyłem aby ktoś napisał, że mieszkanie w przyczepie to dobry pomysł.

Choć pewno gdzieś ktoś użytkuje przyczepę jako mieszkanie.

Masz niezwykły dar do zniechęcania do siebie ludzi, żeby nie powiedzieć do robienia

sobie wrogów.

Nie idź chłopie tą drogą.

No, przynajmniej na tym forum.

Edytowane przez marko6 (wyświetl historię edycji)

Nie idź chłopie tą drogą.

No, przynajmniej na tym forum.

widzę, że tu nic dobrego sie nie dzieje , posty znikają w tajemniczy sposób albo sa edytowane przez moderatorów bez słowa wyjaśnienia  :pad:

chyba pora na pożegnanie się, technicznie nic ciekawego się tu nie dowiedziałem, turystycznie troszkę ale bez tego jakoś przeżyję 

:hej:

Towarzysko ci co wiedzą to wiedzą, reszta nie musi

Edytowane przez chris_66 (wyświetl historię edycji)

widzę, że tu nic dobrego sie nie dzieje , posty znikają w tajemniczy sposób albo sa edytowane przez moderatorów bez słowa wyjaśnienia  :pad:   chyba pora na pożegnanie się, technicznie nic ciekawego się tu nie dowiedziałem, turystycznie troszkę ale bez tego jakoś przeżyję    :hej: Towarzysko ci co wiedzą to wiedzą, reszta nie musi

Tak masz rację  - Twoje zbójeckie prawo

Edytowane przez ed (wyświetl historię edycji)