Suzu4x4 Posted March 15 natomiast w przeciwieństwie do odczuć redaktora piszącego powyższy artykuł jak na takie duże i komfortowe auta mnie spalanie wręcz zadowala. moje statystyki tankowań od 20.04.2021 czyli praktycznie przez ostatni rok : tankowanie 28.06 przejechane 2698 km zużycie na 100km 1,9 litra + 13,4 kWh kolejne tankowanie 14.09 przejechane 2969 km zużycie na 100km 1,6 litra + 14,1 kWh kolejne tankowanie 22.09 przejechane 209 km zużycie na 100km 0,8 litra + 16,9 kWh kolejne tankowanie 02.12 przejechane 2070 km zużycie na 100km 2,4 litra + 14,8 kWh kolejne tankowanie 30.12 przejechane 1207 km zużycie na 100km 4,1 litra + 13,5 kWh kolejne tankowanie 26.01.2022 przejechane 1329 km zużycie na 100km 3,7 litra + 12,7 kWh ostatnie tankowanie 31.01 przejechane 780 km zużycie na 100km 6,2 litra + 3,9 kWh (byłem w trasie ) i na dziś od ostatniego tankowania 31.01 komputer pokazuje zużycie 2,5 litra + 15,4 kWh każdy sam wie ile płaci za benzynę i kWh prądu (chyba że ładuje się za darmo w pracy jak wielu ) więc może na podstawie tych danych łatwo sobie przeliczyć (ale zaznaczam że ja jak pisałem powyżej jeżdżę głównie po mieście i codziennie ładuję z gniazdka , jak widać w trasie byłem raz w przeciągu roku) Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted March 15 Dziś o tym temacie myślałem, że hybrydy plug in aktualnie dają oszczędności. Przy moich przebiegch byłoby bdb. Za długo jednak zwlekałem :(. Aktualnie sytuacja polityczna zmusza do wstrzymania takich inwestycji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gregor887 Posted March 23 Na byłym LUKOILu dzisiaj grosik w górę, na 7,20 zł Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted March 23 9 godzin temu, Gregor887 napisał: Na byłym LUKOILu dzisiaj grosik w górę, na 7,20 zł Tam to może być nawet za 10. Tam się nie kupuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gregor887 Posted March 24 Co nie zmienia faktu, że obiekty stoją, paliwo oferują i statystykę robią. Załóż temat, gdzie się kupuje. Ten jest o cenach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gregor887 Posted March 25 Dziś 7,54 zł za ON na w/w. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted March 25 Ropa poszła. Reszta na razie cisza. Nawet 7.70 dziś widziałem.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dommm80 Posted March 25 Pewnie reszta też pójdzie w górę a miało być już taniej dziś ON z rana 7:40 a na wieczór 7:65. O co chodzi prócz kasy chyba nikt niewie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted March 26 Zaatakowano Aramco. Pali się rafineria. Znów ropa skoczy.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUMERANG Posted March 26 55 minut temu, Commander napisał: Znów ropa skoczy.... Mam wrażenie, że komuś na tym zależy. Co spadnie cena to coś się dzieje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cezarr Posted April 20 Czas szykować alternatywne źródło zasilania 👌 https://vm.tiktok.com/ZMLbh13Xn/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted April 20 Na LPG stacje mają prawie złotówkę marży.... Gaz w hurtowni 2.67 zł.... Brawo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted April 20 1 godzinę temu, Cezarr napisał: Czas szykować alternatywne źródło zasilania 👌 https://vm.tiktok.com/ZMLbh13Xn/ Węgiel też drogi. A poza tym kocioł nie ma certyfikacji. Mandat by był. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cezarr Posted April 20 Godzinę temu, Piotrekm13 napisał: Węgiel też drogi. A poza tym kocioł nie ma certyfikacji. Mandat by był. Bedę palił gumiokami Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted May 20 CCC ostatnia stacja przed czechami 🤦🏼 Quote Share this post Link to post Share on other sites