Skocz do zawartości

rabacik

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zakończyłem majówkę, pozdrawiam wszystkich karawaningowców, których spotkałem na trasie.

Nie byłem na zlocie ale widziałem tyle przyczep i mieszkałem wśród nich, że czułem się jak na zlocie.

Podaję ceny paliw z 4.05.2013.

PB98 autostrada Stryków Orlen - 6,09zł, po zjchaniu z autostrady ok 2-3 km w strone Strykowa LOTOS Pb 98 - 5,44zł

Niemcy w zasadzie wszędzie taka sama cena Pb Euro  ok. 1,569euro

Holandia autostrada Pb Euro 95 - 1,789euro lub 1,799 euro, ON 1,449 euro

po zjechaniu z autostrady udało mi się zatankować Pb Euro 1,649euro

ON na Majówce 2013

Serbia 132 RSD (4,92 PLN)

Czarnogóra - 1,22 EUR (5,07 PLN)

Bośnia - 2,30 BAM (4,87 PLN)

Węgry - 409 HUF (5,79 PLN) - Witamy w UE  :oslabiony: 

na Słowacji nie tankowałem - 1,35 EUR (5,61 PLN)

pozdr

będąc w Brzegu dziś tankowałem gaz na Shell'u

cena  :miga:  2,22 zł  za litr  :]  :look:  :]

na pytanie o cenę  :niewiem:  odpowiedziano " promocja weekendowa "

lubię takie promocje  :jump:  :hop1:  :yay:

a teraz info z Częstochowy, gdzie przez ostatnie miesiące paliwo było praktycznie najdroższe w Polsce - np gdy gaz u nas na BP kosztował 2,89 to w pobliskim Radomsku na tej samej stacji już tylko 2,65 - a w Łodzi 2,6 zł

na ceny innych paliw wtedy nie patrzałem. Około marca w Cz-wie doszło do wojny cenowej pomiędzy stacjami BP - i tak w ciągu kilku dni cena gazu spadła o 40gr - na 2,5zł - na jednej stacji - a po kilku dniach na pozostałych. Pracownicy tej 1 tłumaczyli się bliską konkurencją stacji marketowych - konkretnie Tesco.

Razem z wojną na BP w ciągu kolejnych kilku dni potaniało paliwo na wszystkich dużych stacjach. W tym czasie ja sprzedałem auto zasilane gazem i zwróciłem uwagę że ropę na BP tankuję za 5,15 - na każdej stacji w mieście - a w okolicznych miastach i np na Śląsku - kosztuje ok 5,39. Aktualnie gaz kosztuje chyba 2,40.. a na stacjach mikro - sprzedających tylko gaz - nie pewnej jakości - kosztuje już 2,3zł

jaki wniosek ? niech się biją... ja tankuje

ON na Majówce 2013

...

Bośnia - 2,30 BAM (4,87 PLN)

...

pozdr

dodam autokorektę:

cenę w PLN podałem wg średniego kursu NBP (tabela B ), czyli wtedy 1BAM = 2,1174PLN

po analizie wyciągów bankowych okazuje się, że jedna Marka (BAM) kosztowała mnie 2,22PLN, więc za litr paliwa płaciłem w rzeczywistości: 5,11PLN

pozdr

Edytowane przez JINX_Sanok (wyświetl historię edycji)

jeśli chodzi o LPG to ...

w PL najniższa cena jaką widziałem ostatnio to 2.05zł (utrzymuje się od 3tyg)

Zaraz mnie tu coś <piorun> trafi

W moim zasranym mieście ceny LPG pod Niemca 2,62 zł !!!!!!!!

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • Voku przypiął/eła ten temat