rabacik Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Właśnie zakończyłem majówkę, pozdrawiam wszystkich karawaningowców, których spotkałem na trasie. Nie byłem na zlocie ale widziałem tyle przyczep i mieszkałem wśród nich, że czułem się jak na zlocie. Podaję ceny paliw z 4.05.2013. PB98 autostrada Stryków Orlen - 6,09zł, po zjchaniu z autostrady ok 2-3 km w strone Strykowa LOTOS Pb 98 - 5,44zł Niemcy w zasadzie wszędzie taka sama cena Pb Euro ok. 1,569euro Holandia autostrada Pb Euro 95 - 1,789euro lub 1,799 euro, ON 1,449 euro po zjechaniu z autostrady udało mi się zatankować Pb Euro 1,649euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 W weekend majowy na niemieckiej A-9 między Norymbergą a Monachium tankowałem ON za 1.479€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JINX_Sanok Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 ON na Majówce 2013 Serbia 132 RSD (4,92 PLN) Czarnogóra - 1,22 EUR (5,07 PLN) Bośnia - 2,30 BAM (4,87 PLN) Węgry - 409 HUF (5,79 PLN) - Witamy w UE na Słowacji nie tankowałem - 1,35 EUR (5,61 PLN) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobreLodowki_pl Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witam Wszystkich na forum. Patrząc na ceny u naszych zachodnich sąsiadów,to aż chce sie tankować w Polsce,gdzie faktycznie jest taniej. Ja zawsze tankuję pełny bak zanim przekroczę granicę. No chyba,że wybieram sie na południe,tam ceny są porównywalne do naszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 będąc w Brzegu dziś tankowałem gaz na Shell'u cena 2,22 zł za litr na pytanie o cenę odpowiedziano " promocja weekendowa " lubię takie promocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 A mnie ceny paliw nie interesują, bo ja zawsze tankuje za 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarec Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 a teraz info z Częstochowy, gdzie przez ostatnie miesiące paliwo było praktycznie najdroższe w Polsce - np gdy gaz u nas na BP kosztował 2,89 to w pobliskim Radomsku na tej samej stacji już tylko 2,65 - a w Łodzi 2,6 zł na ceny innych paliw wtedy nie patrzałem. Około marca w Cz-wie doszło do wojny cenowej pomiędzy stacjami BP - i tak w ciągu kilku dni cena gazu spadła o 40gr - na 2,5zł - na jednej stacji - a po kilku dniach na pozostałych. Pracownicy tej 1 tłumaczyli się bliską konkurencją stacji marketowych - konkretnie Tesco. Razem z wojną na BP w ciągu kolejnych kilku dni potaniało paliwo na wszystkich dużych stacjach. W tym czasie ja sprzedałem auto zasilane gazem i zwróciłem uwagę że ropę na BP tankuję za 5,15 - na każdej stacji w mieście - a w okolicznych miastach i np na Śląsku - kosztuje ok 5,39. Aktualnie gaz kosztuje chyba 2,40.. a na stacjach mikro - sprzedających tylko gaz - nie pewnej jakości - kosztuje już 2,3zł jaki wniosek ? niech się biją... ja tankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JINX_Sanok Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) ON na Majówce 2013 ... Bośnia - 2,30 BAM (4,87 PLN) ... pozdr dodam autokorektę: cenę w PLN podałem wg średniego kursu NBP (tabela B ), czyli wtedy 1BAM = 2,1174PLN po analizie wyciągów bankowych okazuje się, że jedna Marka (BAM) kosztowała mnie 2,22PLN, więc za litr paliwa płaciłem w rzeczywistości: 5,11PLN pozdr Edytowane 20 Maja 2013 przez JINX_Sanok (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allestandard Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Czyli wychodzi taniej niżu nas,ale też jak widze bez zbytniej przesady. Będąc na wschodzie spotkałem się z jeszcze tańszymi cenami,jednak dobrze wiemy jakiej jakości jest to paliwo:) Wolę nasze stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_b Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 jeśli chodzi o LPG to na Węgrzech pod 4zł, na Słowacji 0,7-0,74e, w PL najniższa cena jaką widziałem ostatnio to 2.05zł (utrzymuje się od 3tyg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 jeśli chodzi o LPG to ... w PL najniższa cena jaką widziałem ostatnio to 2.05zł (utrzymuje się od 3tyg) Zaraz mnie tu coś <piorun> trafi W moim zasranym mieście ceny LPG pod Niemca 2,62 zł !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 To Niemcy też mają LPG?? Myślałem że to bogaty naród co nie zejdzie poniżej CNG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allestandard Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dobrze powiedziane:) Ale LPG widziałem także w innych krajach zachodniej Europy,więc chyba jednak coś jest na rzeczy:) Jeżeli jak piszesz,na Węgrzech cena gazu dochodziła pod 4zł,to naprawde bardzo wysoko... Nawet nie spodziewałem się,że aż tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Dziś w Poznaniu ceny paliw na jednej ze stacji Orlen kształtowały się następująco: Pb 95 - 4,71 zł ON - 4,70 zł Jak to wygląda w innych rejonach Polski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek w Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 U nas (Bydgoszcz,Nakło) ON 4,69- 4,83 ZŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi