Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien Dobry,jako ze jestem tu nie po raz pierwszy ale po raz pierwszy dokonalem rejestracji na tym forum z nadzieją,że szanowni forumowicze nie odmówia pomocy "jak w temacie".Przyczepe znalazłem tu: http://olx.pl/oferta/fendt-saphir-dobra-cena-CID5-IDb3dQx.html#f9d0e09903 .

Mam nadzieje,ze znajdzie sie ktos kto zna sie na tych przyczepkach i na podstawie fotek jest w stanie ocenic w miare obiektywnie tą sztuke.Pękniecie nad kołem-tyle zauważylem,brak kibelka jest zastanawiajacy.

Baardzo dziekuje z góry za kilka uwag

Pozdrawiam

DarekC

Opublikowano

Przy kole to nie pęknięcie, tylko uszczelka odchodzi od nadkola. Problem jest w braku zdjęć wnętrza z tyłu, brak koła zapasowego. Okno od kibla jest ale drzwiczek serwisowych nie ma. Przypuszczam, że to przyczepa (często ta marka) jest sprowadzona z Francji, gdzie była użytkowana przez przesiedleńców.

Opublikowano

przyczepa robi kiepskie wrażenie. Części firanek brakuje, trochę jest. Mocno używana była, może też wypożyczana ?

Opublikowano

W zyciu bym nie zauwazyl,ze brak kola zapasowego lub firanek,dzwonilem do tego handlarza,ktory nie byl zbyt wylewny-czyli jak sie  nie podoba to nie brac......

Uparlem sie  na frendta i do tego niezbyt wielkiego (viatol),taka 410-tka zupelnie wystarczy,no i we Wrzesni stoi nieco mlodsza: http://astrum.gratka.pl/ogl/18413179.html

Opublikowano

przyczepa z Wrześni była już omawiana w którymś z wątków na początku sezonu.

OMIJAĆ szerokim łukiem

Opublikowano

nie znalazlem watku nt.frendta z Wrzesni ,moze ktos podrzuci

dziekuje :)

Jako,ze mieszkam nie daleko Sochaczewa odwiedzilem :http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-knaus-eifeland-2002-rok-CID5-IDaHKvN.html#ae385739cb

nie handlarz,nie sciemniacz, a sama przyczepka na oko ok ale moje oko narazie nic nie widzi:))

Wlasciel sam pokazal jedno pekniecie z przodu,ktore zreszta sam podobno spowodował poza tym cepka stoi w ciasnym garazu na zime i niewiele widac,całosc robi pozytywne wrazenie tylko ten ksztalt Knausa jak siekerką rąbany:)

Moze ktos byl tam bo samo ogloszenie wisi juz jakis czas.

pozdr

Opublikowano

Odnośnie Fendta - czemu omijać tego z Wrześni... przecież rocznik 2007, za 19000zł a może i 18000zł pójdzie... przecież to okazja !

50% płacisz teraz, drugie 50% na naprawy w serwisie i już masz cenę podobnej w Niemczech... tylko dalej jeździsz łatanym ulepem :)

Knaus, a dokładnie Eifelland wygląda w porządku, nie jest taki zły z zewnątrz. Dla mnie osobiście jest nie wygodny w użytkowaniu - brak schowków dostępnych z zewnątrz, więc albo się męczyć, albo dorabiać a to kosztuje. Układ wnętrza też nie powala. Nie wiadomo z fotek co jest na tyle, ale będzie to albo kanapa albo podkowa - oba na dzień trzeba ścielać.

Dalej nie wiemy dla jakiej załogi potrzeba przyczepy, ciężko doradzać. Osobiście szukałbym z łóżkiem piętrowym, no ale czy Ty masz dzieci ?

Opublikowano

no wlasnie zaloga to ja i malzonka,corki  dorosle i raczej bez nas korzystac bedą z cepki,generalnie w okolicach 20 tyz zl,bez lozka pietrowego.Na dzien dzisiejszy holownik to citroen c5 163km w dowodzie dmc 1290kg :)

Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze małe obserwacje co do Fendzika  z Chodzieży.http://otomoto.pl/oferta/fendt-saphir-dobra-cena-ID2bFaM7.html

1.Obudowa pieca z innego starego modelu założona na wstawioną płytę drewnianą (możliwe , że cały piec jest inny ) .

2.Brak "fotela" toalety do wg mnie duży minus w przyczepie w tej cenie.

3.Obite blachą ( ??? ) drzwi łazienkowe i bocznej ściany od kibelka ( Kosmetyka czy hokus pokus )

4.Stół....nie czepiam się , że nie jest oryginalny blat ale nie ma nogi łamanej w celu przerobienia siedziska na wyro :-)...sama noga to niewielki koszt a nawet na to się nie wysilono.

5.Zaciek na suficie koło HEKI i dziwna listwa na suficie przed listwą zasłony sypialni.

6. Nie potrafie tego teraz  uzasadnić ...ale wizualnie przednie okno mi nie pasuje to tego rocznika lub sama górna listwa mocująca.( może to kwestia odbicia światła )

7.Materac też bym obejrzał pod narzutą bo nawet rozmiar jest jakby ciut zbyt mały.

W tej "wersji" to nawet 19500 to według mnie zbyt wiele . Pozdrawiam.

Edytowane przez NOBOCAMP (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Mnie wystarczy "kraj pochodzenia Francja". Resztę proszę sobie dopowiedzieć z mojego postu wyżej.

Niezła wilgoć musiała być wewnątrz, że okleina papierowa na klapach szafek górnych nad kuchenką się fałdują i odklejają.

Edytowane przez kmtaxi (wyświetl historię edycji)