Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ponownie :)

Zeszło trochę czasu od maja i mojej nieudanej wyprawy po N126 ale w końcu znalazłem kolejną interesującą mnie przyczepkę. Przyznam, że te Action'y zawsze mi się podobały ale w ogłoszeniach w PL ich się raczej nie spotyka a nowe w Słoweni kosztują prawie 15 tys EUR!!.

http://allegro.pl/adria-action-361-lh-i5802040590.html

Co myślicie?

Ma lekkie pęknięcia (załącznik) z tyłu przy światłach, naprawa pewnie kosztować będzie krocie ale pytanie czy trzeba to naprawiać?

Mnie się podoba i w sumie spełnia moje wymagania jakie stawiam przyczepce, którą chciałbym nabyć. Zastanawiam się tylko czy aby nie za rzadki to egzemplarz jest, czy nie będzie problemu z częściami jak coś się zepsuje? 

Dodatkowo, tabliczka znamionowa jest przytarta i numer VIN jest słabo widoczny a jedną cyferkę to trudno w ogóle rozpoznać, czy nie będzie problemu na stacji diagnostycznej i/lub podczas spotkania z drogówką?

A może już ktoś oglądał tą przyczepkę i może coś na jej temat powiedzieć? Ja zamierzam obejrzeć ją w najbliższą niedzielę ale do jej miejsca parkowania mam ponad 300 km wiec jeżeli ktoś coś widział, ktoś coś wie to niech się ze mną podzieli wiedzą i być może zaoszczędzi mi długiej wyprawy :)

Dzięki z góry !

post-19240-0-85226800-1447881366_thumb.jpg

Opublikowano

ta przyczepa jest 2 - osobowa...

za 25 tyś możesz kupić 'klasyczną' budkę którą później zdecydowanie łatwiej odsprzedasz...

chyba, że bardziej zależy Ci na designie niż nad cechami praktycznymi..

widziałem ją na drodze - wygląda świetnie i zwraca na siebie uwagę  

Opublikowano

BartekM, tak jest dwu osobowa i ja potrzebuje przyczepy dla 2 osob, potrzebuje byc mobilny wiec im mniejsza waga tym lepiej a nie mozna miec wszystkiego tzn i malej wagi i duzej przyczepki

Mcmaly, vin na ramie jest, zastanawiam sie tylko czy ten sam vin przytarty na tabliczce bedzie piwodowal jakies problemy czy nie... Dzis po pracy podjade na stacje diagnostyczna i popytam co oni mysla na ten temat.

Mozna jednak zakladac, ze vin na ramie zalatwia sprawe i jest niejako wazniejszy niz na tabliczce?

Opublikowano

Tabliczka jest tylko informacyjna. VIN na ramie jest swiety, tabliczke moze ewentualnie diagnosta uznac za nieczytelna i zatwierdzic do wymiany. Wtedy zlecenie z WK o zastepcza i temat powinien byc zalatwiony.

Nie mniej przytarcie samej tabliczki a w zasadzie nr VIN na niej powinen obudzic czujnosc przynajmniej w dwoch zagadnieniach:

- czy to nie celowe dzialanie bo cos jest nie tak z VINem na niej

- czy nie dostala tam strzala i jest to efekt zostawienia starej tabliczki a nowych poszyc.

Tak tylko gdybam, ale tak przytrzec przypadkiem to jak wygrac w totka 2x z rzedu ;).

Opublikowano (edytowane)

@slavko  > Co myślicie?

Niżej kopie treści z ogłoszenia...

Zalety:
Idealna przyczepa podróżna dla dwójki dorosłych...  =  Łazienka / WC obrotowe/ z umywalką i prysznicem.

Wady:
Ogumienie jak nowe...   ≠    Rok produkcji: 2008   =  opony do wymiany za rok (2016 - 2008 = 8 lat !)
Stan bardzo dobry.        ≠    Uszkodzony: Nie    =   do naprawy (foto)

post-19240-0-85226800-1447881366_thumb.j

@slavko  > ...jest dwu osobowa i ja potrzebuje przyczepy dla 2 osob, potrzebuje byc mobilny...

Idealna przyczepa do dalekich wypraw, stacjonarnie na południu Europy = OK  w PL za mała.

Pozdrawiamy,

Ir & Ed

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ired, dzieki bardzo za opinie.

Pytanie dlaczego na poludnie europy jest ok a na Polske za mala? Czy to wynika z faktu, ze na poludniu nie pada i siedzimy poza przyczepka a w PL opady sa czeste i mozna dostac klaustrofobi :) siedzac w przyczepce?

Czy z takimi peknieciami na zderzaku mozna zyc, czy koniecznie terzeba naprawiac? Ilo moze kosztowac naprawa wykonana przrz fachowca?

Z gory dziekuje wszystkim za Wasze cenne uwagi

Opublikowano

pytanie gdzie mieści się tabliczka ( a może naklejka ) znamionowa. Jest takie prawdopodobieństwo, że jest w bakiście i tam coś o nią tarło - i dlatego jest problem.

jeżeli VIN na ramie jest w porządku, jeżeli zgadza się z DR i ewentualną fakturą zakupu - skoro to PL salon (lub innymi dokumentami). Jeżeli Vin na tabliczce, to co widać jest taki jak na ramie....

To wtedy polecam przystępować do oględzin budki. Domyślam, się że polujesz na ten model co stwarza ryzyko napalenia się na zakup.. Wtedy ludzie robią różne głupoty... nawet jakaś tam jedna inna literka w Vinie nic wydaje się być niegroźna...

Sprawdź najpierw papiery, później zaglądaj do przyczepy.

Opublikowano

dokładnie tak jak piszesz

jak będziecie "zmuszeni" spędzać więcej czasu w środku będzie trochę ciasno..ale to zależy od Was ile przestrzeni potrzebujecie..

Ja mam "małą" przyczepkę  (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=215900161&isSearchRequest=true&zipcode=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=MH&makeModelVariant1.makeId=13300&makeModelVariant1.modelDescription=400+lk&pageNumber=1&action=eyeCatcher), i podróżujemy w składzie 2+2 i jest dla nas w 100% wystarczająca :)

Tą co widziałem podróżowało holenderskie małżeństwo z psem, jechali w kierunku Mazur

Opublikowano

jak nie zacieka do środka/na podłoge to nie problem

jeśli to tylko te 2 pęknięcia to naprawa pewnie max 50-100zl (spawanie plastikow  jeśli są wystarczająco grube lub laminowanie od srodka)

Opublikowano

Tabliczka zmamionowa jest przymocowana na dyszlu, mozna odczytac vin z wyjatkiem jednej cyfry. Poprosilem o skan DR oraz dokumentow zakupu.

My raczej nie bedziemy siedziec w przyczepie, nawet telewizora nie zamierzam montowac :)

Opublikowano (edytowane)

@slawko  > ...My raczej nie bedziemy siedziec w przyczepie, nawet telewizora nie zamierzam montowac :)

Dobra rada [mcmaly] >  jeśli to tylko te 2 pęknięcia to naprawa pewnie max 50-100zl

(spawanie plastikow  jeśli są wystarczająco grube lub laminowanie od srodka)

Po spawaniu lub laminowaniu polecamy nalepki.

Pozdrawiamy,

Ir & Ed

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

wielkość temat względny.

Ta do PL za mała? Kurczę, trzeba powiedzieć to kolegom z Niewiadówek, oni jeżdżą po PL zamiast po EU. Przecież ich przyczepy nie są do tego przystosowane, ta przynajmniej ma łazienkę a taka N126 nawet tego nie ma. 

tak, z przymrużeniem oka proszę czytać mój post. :D

Opublikowano

BartekM, tak jest dwu osobowa i ja potrzebuje przyczepy dla 2 osob, potrzebuje byc mobilny wiec im mniejsza waga tym lepiej a nie mozna miec wszystkiego tzn i malej wagi i duzej przyczepki

Wiesz , tak jakoś na to dziwnie patrzę- żebyś mnie źle nie zrozumiał-  DMC tej przyczepy 1100kg, miejsca w środku  nie ukrywam mało, jak będziesz z nią jechał to czy przyczepa będzie miała 4 metry długości czy 6 metrów to opór powietrza jest podobny , mówię o tym bo moja jest ponad 5 metrów długa i też ma DMC 1100 , na mniejszą bym się nie zamienił , jak już to na większą , a za te pieniądze jest w czym wybierać .