Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wśród potencjalnych celów przyszłorocznych wakacji pojawiają się kraje Rumunia i Bułgaria.

Szukałem trochę fajnych kempingów w Bułgarii ale przyznam, że nie znalazłem nad morzem żadnych naprawdę fajnych kempingów.

Lokalizacja, która mnie interesuje - czym bliżej Turcji tym lepiej (zależy mi na wypadzie na 2 dni do Istambułu) ale to nie jest najważniejsze. Głównie chciałbym aby kemping miał basen, dobre sanitariaty i plac zabaw.

Czy możecie coś polecić ?

Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Będzie ciężko z basenem i z dobrym kempingiem również ; w ostatnich latach wiele kempingów zostało zlikwidowanych ( pobudowano pensjonaty ) pozostałości popadają w ruinę a nowych jakoś nie widać i z tego powodu w sezonie robi się ciasno ; o naszej dawnej kochanej Bułgarii pozostały tylko wspomnienia i slaydy ale przeszukuj fora i pewnie coś znajdziesz .

Opublikowano

No nie wygląda to optymistycznie - ale może jeszcze ktoś coś poleci.

Opublikowano

No nie wygląda to optymistycznie - ale może jeszcze ktoś coś poleci.

podobnie jak czarnogóra, albania to i bułgaria nie ma sensu z ogonem jechać - ceny na kwaterach mniejsze niż na kempingach których jak na lekarstwo, beznadziejne i drogie , wiem, że to nie to samo ale innej opcji narazie nie widzę , chyba, że kamperem chcesz to miejsc do spania i plażowania jest sporo 

Opublikowano

1.Cosmos w pobliżu Durankulak
2.Laguna Złote Piaski
3.Kamczija pod lub za Warną zależy z której strony będziecie jechać
4.Gradina za Burgas

Opublikowano

Z kempingami w Bułgarii to nie jest najlepiej,ale w 2010r byliśmy na kempingu około 7 km od Neseberu  w kierunku Turcji.Pozostałość po dawnej epoce częściowo reaktywowana ale nad samym morzem,dalej jest  miejscowość Kiten.Jak to dzisiaj wygląda -nie wiem.W Bułgarii szli w kierunku luksusowych hoteli dla mafii wschodniej a kempingi chyba idą w odstawkę.Niemniej jednak Bułgaria jest piękna i warto szukać.Pozdrawiam :swieca:

Opublikowano

Te kempingi pamiętam za dziecka.post-1013-0-25882700-1447169311_thumb.jpg Fotka z kempingu Raj.

Dużo drzew, potężny kemping. Było bardzo dużo atrakcji. A teraz?

Gradina to plaża, byliśmy tam jak miałem naście lat.

Sam kiedyś szukałem jakiś opisów co do tego kempingu, nic się nie zmieniło.

podrzucajcie jakieś nowe informacje. 
Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

@Daniel DJR

Owoce morza to Mиди, bułgarzy jedli na surowo posypując szczyptą soli.

My gotowaliśmy Mиди w wiadrze pogrzewając grzałka 1600W następnie robilismy tak jak flaki. Smażylismy na patelni...

Pozdrawiamy,

Ir & Ed

PS

Wspomnianą historyczną   grzałka z tamtych lat podgrzewamy teraz wodę w wiadrze do prysznica.

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)