Skocz do zawartości

KNAUSS SUDWIND _ MŁAWA (piętrowe)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  chyba muszę zmienić przyczepkę. Wybór pada na układ miejsc do spania 2+2+1,  czyli z łózkami pietrowymi, wariant jak w angielkach, z tyłu, poprzecznie duże łóżko dwu-osobowe (ok 120cm)  +  nadstawka piętrowa.  Ale tez kontynentalne, jak tutaj, Knaus  z Mławy. Co to za model (długość 530cm, 560cm). Przyczepa jest w ogłoszeniu grzecznościowym. Dzwoniłem, rozmawiałem z właścicielem. Pan z Mławy  handluje przyczepami,  ma kilka na stanie, z Niemiec. Zachwala przyczepy (jak każdy sprzedający). Kto zna tego sprzedającego,  jak przedstawia się ta przyczepa ?  Podobno w łazience wymontowano umywalkę - jak to wygląda.  Może ktoś podjechać, zobaczyć.

http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-knauss-sudwind-1999-rok-zarejestrowana-CID5-ID9tc2F.html

Opublikowano

A z kasety wc, w rogu łazienki to wystaje wąż ogrodowy do czego?

To nie wąż ogrodowy tylko odpływ z umywalki która jest  lub powinna być podnoszona , przyczepa ma dokładnie taki sam układ jak u nie tylko że tutaj

wnętrze jest jasne a u mnie jest brązowe, długość samej zabudowy to 590cm  z dyszlem 715cm mimo że

model to knaus 530. Układ ma bardzo fajny nawet 6 osób spokojnie się wyśpi, koniecznie trzeb obejrzeć przednią

ścianę, uchwyty manewrowe lubią puszczać wodę, jak i samo mocowanie przedniego okna, listwa aluminiowa.

No i ta cena jest dosyć atrakcyjna jak na ten rocznik, ja mam z 1990r ale za mniej jak za 10tyś bym nie sprzedał, tak więc trzeba oglądać dobrze.

Opublikowano

Tom zobacz czy 530 to nie dlugosc dachu od tylnej sciany do przedniej lub do zakrzywienia dachy z przodu. Cos gdzies bylo pisane, ze niektorzy producenci podaja w oznaczeniu modelu nie dlugosc podlogi a wlasnie dachu.

Opublikowano

Dokładnie tak jest, w tych rocznikach Knausa rozmiar był podawany od skosu tylnej ściany do bakisty - mierzone po podłodze. Bakista jest wydzielona wewnątrz przyczepy, dzięki temu jest w niej ciepło (co ma znaczenie dla butli gazowej w zimie).

Natomiast przyczepy z takim przodem były produkowane gdzieś do 1992 roku, maks. 1993. Rocznik 1999 to już zupełnie inny model.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi i obserwacje. Ze względu na wymiar 590 i podejrzany rocznik (chyba nie 1999)  raczej odpuszczę sobie ten egzemplarz.   A co powiecie o tej przyczepie : model (długość, DMC) stan i sprzedający z Olsztyna

http://olx.pl/oferta/dethleffs-zarejestrowany-5-osobowa-wc-lozko-pietrowe-przedsionek-CID5-IDaWNax.html