Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

firmy jak w tytule - jak to się ma jakośś/trwałość/części do germańskich produktów ??

bo przeglądam sobie co jest do kupienia i takie wynalazki mi się ukazały 

wcześniej nie zwracałem uwagi na to, podobnie jak angielki 

i o ile angielki dalej są poza zainteresowaniem to homecary i chateau moze być 

Opublikowano

Żadne to wynalazki  :] Posiadam od 4lat Chateau Cantara 908 1988r i jestem zadowolony, tym bardziej że to moja pierwsza przyczepa.Na razie nie myśle o zmianie. Po tych kilku latach wiem co mam i troche pracy włożyłem żeby przystosować ją pod swój gust (teraz kończe montaż solara i mobilnego centrum rozrywki...TV-Radio :) . Z oryginalnych części na razie nie musiałem nic wymieniać, no chyba że należą do nich firanki, które żona zmieniła na inny kolor  :hehe:

Przyczepę prowadzi sie dobrze,pomimo że ma zwykły zaczep. Ja ze swojej strony polecam.

Opublikowano

Posiadam  ponad dwudziestoletnią Chateau jak narazie sprawuje się świetnie .Chateau jest przyczepą Holenderską  

Opublikowano

Moja ma 26 i też złego słowa nie powiem. Co prawda doświadczenie mam mizerne generalnie wszystko stoi na miejscu i trzyma się kupy. Jedynie z tego co widzę to przez te lata leciutko rozlazła się łazienka, albo skurczył brodzik, bo miejscami szpara jest na pewno trochę większa niż oryginalnie. W sumie to nie ma się czemu dziwić, bo łazienka jest tak miniaturowa, że ja co chwila się w niej obijam. 

Opublikowano

Gdy kiedyś szukałem przyczepy to oglądałem Home Car. Ściana byłą mokra i buda nieszczelna. Znalazłem później suchego Knausa i kupiłem.

Wniosek - Knausy są lepsze, bo nie ciekną!

BZDURA

Zanim znalazłem suchego Knausa to oglądałem (i wrzucałem nawet na forum do oceny) Knausa ładnego z zewnątrz, ale tak zamokniętego, że żal było patrzeć.

Wniosek - Home Car czy Chateau nie są gorsze ani lepsze jeśli są suche i sprawne. Jeśli byś kupował nową budę to można patrzeć na marki, ale w starych to tylko stan się liczy.

P.S. Mnie się Home Car ogólnie podoba, a szczególnie na dwóch osiach (wcale nie takie duże budy Home Car można spotkać z dwoma osiami, co deje komfort jazdy).

Opublikowano

Ja też mam przyczepę Home Car i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Przyczepa ma prawie 20 lat ale technicznie sprawdza się świetnie. Ponadto, jak na ten wiek ma bardzo jasne i nowoczesne wnętrze, które sprawia daje wrażenie, że przebywamy w dużo młodszej przyczepie :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam ćwierćwieczną Chateau od wiosny - ciężko porównać, bo to moja pierwsza przyczepa, ale jestem zadowolony. Potwierdzam, że jest belgijska (dostałem teczkę z papierami), a sporo podzespołów ma niemieckich czy holenderskich.

• 7 lat później...
Opublikowano

Wydaje się ze to będą standardowe linki hamulcowe. Zmierz tylko długość i na pewno coś dobierzesz. Linki, bębny, szczęki hamulcowe nie są produkowane wyłącznie dla jednego producenta. 
W Twoim przypadku skupiłby się na typie ramy i po tym szukłbym części zamiennych

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć. Mam pytanie odnośnie doboru szczęk hamulcowych do mojej przyczepy. Mam Home Car Racer39 i hamulce piszczą podczas hamowania (i popiskują jak puszczę pedał gazu w samochodzie), więc myślę to mogą być zużyte okładziny, bo hamulce się nie grzeją i przestają wydawać dźwięki kiedy naciskam pedał gazu i samochód zaczyna ciągnąć. Czy można to gdzieś wyczytać albo sprawdzić bez demontażu?