Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do kupna drugiej przyczepy, znalazłem już nawet wymarzony model ;)

Przyczepa ładna w środku przegrzebałem wszystko, rogi zakamarki podłogę wszystko w najlepszym porządku.

Niestety z zewnątrz są dwa takie nieduże wybrzuszenia na karoserii, średnica może do 20 cm wystają na 2-3 cm. Jak się je wciśnie to widać że się swobodnie ruszają, tak jak by od środka nie był przyklejony styropian. Zastanawia mnie co to może być i czy jest to jakoś niebezpieczne.

Opublikowano

jakieś foty miejsca?

Może ale nie musi być niebezpieczne, mogła się tylko blacha odkleić od styropiany a może coś jest nie tak.

W Hobby narożniki masz np puste i tylko blacha więc można by powiedzieć, że ok, w Beyerland jest podobnie (przynajmniej w modelu 400), daj jakieś szczegółu + foty. 

Opublikowano

Zdjęcia w zasadzie dużo nie pokażą bo nie tak widoczne, bardziej czuć przy dotyku, podejrzewam że coś pewnie tam było robione i nie przykleili styropianu.

Właściciel twierdzi że o niczym nie wiem. Laliśmy nawet wodę na tą stronę i nic się nie pokazała w środku tak że raczej szczelne jest, zresztą i tak będę ją trzymał pod wiatą więc nawet jeśli czasem coś by tam naciekło do ściany podczas wyjazdu to wyschnie.

Opublikowano

A nie dostała się w te miejsca woda?

Jeszcze jedno,żeby sprawdzić czy w tych miejscach jest szczelna musisz lać wodą ale pod sporym ciśnieniem i to przez kilka minut.Jak pada deszcz to zacina a woda zawsze znajdzie sobie jakieś zakamarki.

Opublikowano

Lanie wody może nic nie dać :niewiem: , chyba że sprzedający leje wodę że wszystko jest OK :hmm:

taka możliwość zawsze istnieje, niestety wszystkiego się człowiek dowie o przyczepie dopiero po tym jak ją rozłoży na część... tylko potem to zawsze zostają jakieś śrubki, okna, ściany i nie wiadomo gdzie to było ;D

Opublikowano

Przymierzam się do kupna drugiej przyczepy, znalazłem już nawet wymarzony model ;)

Niestety z zewnątrz są dwa takie nieduże wybrzuszenia na karoserii, średnica może do 20 cm wystają na 2-3 cm.

Witam!

To nie jest przypadkiem Eriba :hmm:

Opublikowano

Może być to bo blacha nie jest gładka nic chyba ją przygarnę, rodzina już się napaliła a co będzie to się okaże w praniu.

Pierwszą rozbierałem całą więc jakieś doświadczenie mam w razie czego ;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

To nie jest przypadkiem Eriba :hmm:

Trochę odgrzebie temat.

Szanowni forumowicze, czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z innymi ERIBAMI? Czy to jest częsty problem z takimi "balonami" i ogólnie ze ścianami w technologi PUAL (jak to nazwała eriba/hymer)?

Namierzyłem przyczepkę z 2004 roku i ten temat mnie trochę niepokoi.