Skocz do zawartości

Przyczepka lekka czy jest szansa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Poszukuję lekkiej przyczepki do 800 kg DMC. Tyle pociągnie mój samochód.

3 osoby, najchętniej konfiguracja spania 2 i 1. Z wc i prysznicem.

Budżet ok 15 tys.zł z niewielką korektą jeżeli będzie uzasadniona. Oczywiście jak najnowsza, stan idealny ... ;-)

Przeglądam to co jest w internecie i widzę, że szanse są marne.

Proszę o pomoc - może jakie dobre rady dla nowego zapaleńca.

Może jakieś wskazówki na konkretne firmy czy modele żeby wiedzieć czego szukać np u naszych zachodnich sąsiadów.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Tomek

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Do użytkownika TOM3653 - dziękuję za ostrzeżenie. Właśnie dzisiaj oglądałem KIP o DMC 500 kg. Ale sprzedawca powiedział szczerze że jest zarejestrowana jako SAM i waży ponad 1000 kg. Podziękowałem.

Pierzasty dziękuję.

Ja wiem, że 800 kg to ekstremalnie mało, ale takie mam uwarunkowania.

Pewnie będę szukał długo.

Opublikowano

Ja trzymam kciuki za Ciebie :-)

Taka waga i jeszcze wc + prysznic :-)

Jak znajdziesz koniecznie sie pochwal bo bedzie to cos także dla mojego ojca. Jego holownik także wiele nie pociągnie :-)

Opublikowano

Ciężko będzie z kiblem znaleźć coś legalnego, większość tego co stoi na placach to kombinowane Angielki. Ale ponieważ takie cepki istnieją to pewnie jest jakąś szansa na zakup. W każdym razie powodzenia

Opublikowano (edytowane)

WC przenośne jak postawisz w środku ;) Poważnie, to nie ma to kibelka. Na zdjęciach nie widać nawet klapki do kasety.

Poza tym oznaczenie i nazwa tej przyczepy jest nieprawdziwa. Sterckeman stosuje zupełnie inne nazewnictwo. To jest prawdopodobnie Starlett 330 albo jego wcześniejszy odpowiednik - np model Sunstar. I o ile się nie mylę to nie występowały one z kibelkami. 

Może szukać starszych modeli, to rozejrzyj się za nowszymi. Zobacz, którzy producenci obecnie oferują małe i lekkie przyczepy i szukaj tych modeli używanych. Na pewno z producentów to wspomniany Sterckeman, a więc i Caravelair. Adria też miała i ma w ofercie małe cepki do 800 DMC i nawet z kibelkami. Przy dużym szczęściu możesz znaleźć model w okolicach 350-360 z kibelkiem, umywalką i jednym spaniem. Na 2+1 nie licz.

Edytowane przez jacek00 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Po zdjeciach widac ze brak WC (brak pomieszczenia).

A powiedz to twoje 1 czyli dzieciak to jaki wiek? Moze na teraz salonka z jednym duzym spaniem?

Wiem wygida mniejsza ale jak sie nie ma co sie lubi ... . To tylko pytanie/propozycja.

Opublikowano

No ewentualnie jakiś Niewiadów z WC, ale to chyba już te nowsze Niewiadówki były z opcją kibelka.

Opublikowano

A pamięta ktoś jakie DMC ma polska N132? Może by się nadała do 800 kg. Jest to rzadkość, ale czasem się trafia więc może warto poszukać i poczekać na ofertę.

Opublikowano

Strus251 moje dziecko ma teraz 7 lat. Salonka z jednym dużym spaniem byłaby ok. Choć wygoda mniejsza. Dotychczas jeździliśmy z namiotem to myślę że jazda z przyczepą będzie lepsza.

Opublikowano

Salonka nie jest komfortowa nawet dla 2 osób. A z dzieckiem to już zupełnie nie.

Poszukaj jednak czegoś z osobnym spaniem dla dziecka. Nie będziesz musiał tak szybko sprzedawać.