Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

J

Czy Adria to dobra firma?

Jeśli nie cieknie i jest w dobrym stanie to jest .....najlepsza  . Na zdjęciu z tropikiem nie dowidziałem uchwytu manewrowego . Po za tym na ile osób ma być budka ? No i wiadomo jak to z anglikami sprawdzić rocznik i masy .

Mam podobną i jedyne co mnie denerwuje to płytkie szafki .

Edytowane przez sosek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Przyczepa ma być dla 2+2, a z tym chwytem to nawet tego nie zobaczyłem.

Opublikowano

Nie wiem czy widziałeś(aś) już jakieś przyczepy , jak masz blisko to podjedz obejrzyj i zobacz czy Ci odpowiada wilelkością i zwróć uwagę na pojemność szafek czy się tam pomieścisz bo wg. mnie słabo to wygląda przy 4 osobach . Ja mam ciut mniejszą Adrię ale my podróżujemy we dwoje a poprzedni właściciele jeżdzili we czworo póki im dzieci nie podrosły i jakoś dawali radę . Z tymi uchwytami trzeba w Adrii uważać bo jak się obluzują  to woda do środka się dostaje i potem remoncik potrzebny .

Aha i poczytaj na forum o rejestracji angielek .

Opublikowano

+ jeszcze rejestracja przyczepy w PL a wiadomo jak to z anglikami ( brak dowodu rej )

jak właściciel mieszka w PL to niech najpierw zarejestruje na siebie i dopiero kup 

Opublikowano

No ma naklejkę, przyczepa fajna taki układ widziałem już w jakieś przyczepce od kogoś z forum :hmm:   ale na odległość

nic nie zbadasz, trzeba jechać pomacać i zobaczyć.Generalnie co Knaus to Knaus :]

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://allegro.pl/hobby-430-de-luxe-namiot-zadbana-dwie-salonki-i5783097427.html

Witam. Cały czas szukam cierpliwie swojej pierwszej przyczepy, ale nie jest to wcale łatwe zadanie. Proszę bardzo o opinie o tej, może ktoś z szanownych forumowiczów miał styczność z tym handlarzem ? Ma jeszcze Tabberta ,ale  nie wiem czy warto jechać 250 km. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Tez zwróciłem uwagę na ta cepke, mam 180 km ( tez lubuskie ) i nie chce mi się jechać... a dlaczego bo to handlarz, a słowa w opisie pt. igła, rarytas, dla konesera, super stan super cena.... działa jak płachta na byka. Sam szukam i do handlarza pojadę jak mam max 100 km.

Niestety przez telefon coś innego a w rzeczywistości też coś innego - a ostatnio byłem ... miał być super stan

http://allegro.pl/lmc-lord-460-zobacz-super-stan-wyposazony-i5782974718.htmlopis że w Niemczech fota - kłamie - w oknie odbija się jego własny płot z domem ( od środka w lewo ) który idealnie widać na innych fotkach :miga:

Edytowane przez pawel-i-aga (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/hobby-430-de-luxe-namiot-zadbana-dwie-salonki-i5783097427.html

Witam. Cały czas szukam cierpliwie swojej pierwszej przyczepy, ale nie jest to wcale łatwe zadanie. Proszę bardzo o opinie o tej, może ktoś z szanownych forumowiczów miał styczność z tym handlarzem ? Ma jeszcze Tabberta ,ale  nie wiem czy warto jechać 250 km. Pozdrawiam

Kolego poczytaj mój wcześniejszy temat i daj sobie spokój z ty gościem.

http://forum.karawaning.pl/topic/20520-kto-pomo%C5%BCe-ogl%C4%85dn%C4%85%C4%87-cepk%C4%99-czarne-ko%C5%82o-cz%C5%82uchowa-pomorskie/

Zrobiliśmy 730 km w jedną stronę a okazało się że podłoga i dół ścian zgnita na maxa tak że cała ręka wchodzi w podłogę. Jak rozmawialiśmy z nim przez telefon to miała być igiełka z salonu a okazało się że :pupa: Może ta jest ok ale ja bym nie ryzykował.

W efekcie żeby wykorzystać wyjazd na szybko znalazłem przyczepkę Adrię w Katowicach, mimo ze byłą sprzedawana jako uszkodzona (pęknięta szyzba) okazało się że to prawdziwy cukierek z masa dodatków i sprzedawca konkretny i uczciwy, którego będe polecał.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Myszorki (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://allegro.pl/przyczepa-fleetwood-crystal-1993-rok-5-osobowa-i5811846725.html

Jak zawsze proszę o ocenę , czy ktoś miał styczność z tym handlarzem ? Czy kupno angielki to nie za duży akt mojej desperacji ? Im dłużej szukam, jeżdżę ,oglądam tym bardziej  tracę wiarę w ludzką uczciwość. Dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie moim tematem. Pozdr

Opublikowano

gość sprzedaje je na junikowie ( poznań) jak byłem jeszcze zainteresowany angielkami to pisałem do niego...bez odpowiedzi...jak dzwoniłem lawirowanie...więc sobie odpuściłem...ale to moje opinia

Opublikowano

http://allegro.pl/przyczepa-fleetwood-crystal-1993-rok-5-osobowa-i5811846725.html

Jak zawsze proszę o ocenę , czy ktoś miał styczność z tym handlarzem ? Czy kupno angielki to nie za duży akt mojej desperacji ? Im dłużej szukam, jeżdżę ,oglądam tym bardziej  tracę wiarę w ludzką uczciwość. Dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie moim tematem. Pozdr

Mieszkam 1,5 km od tego PANa widziałem jego przyczepy to były same ZŁOMY a gość , jak się wytknie wady,.usterki staje się arogancki i rozmowa sie kończy nie polecam szkoda czasu i paliwa.

Opublikowano

Dziękuję Panowie , zaoszczędzę kasę , czas i kupę nerwów.  Daję sobie spokój z handlarzami, bo doprowadzą mnie do drugiego zawału.

Opublikowano

ale gdzie kupić przyczepę,  mam ten sam problem co Astrach.  Od dwoch miesiecy przeszukuję nowe oferty przyczep - tylko takie,  których odpowiada mi układ miejsc do spania,  głownie pietrowe łozka (w tym angielki) i dochodze do wniosku,  z w Polsce raczej nie ma możliwości kupić przyczepy SUCHEJ - bez rozszczelnien, przecieków, sladów i zniszczen od wilgoci. Naturalnie sprzedajacy (prywatni i handlarze)  twierdzą, ze przyczepa jest sucha, czasami nawet "sucha jak pieprze",  ale jak dochodzi do konfrontacji, do ogledzin i "obmacywania"    okazuje się,  ze przyczepa jest "zarazona"  było  kiedyś rozszelnienie,  woda sobie przez parę latsciekała i jest efekt. Zdegradowana miejscowo sciana, czy tez nawet podłoga.  Nie sadziłem,  ze zakup przyczepy, w cenie ok 10000-12000 (w ofertach 15000)   jest takie trudne.