Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę zamontować takie gniazdo w samochodzie. Czy muszę robić dziurę w ścianie nowego samochodu czy wystarczy zamontować to np. na kratce lodówki?

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

A widzisz jakbyś uzupełnił profil, lub napisał że to kamper to wszystko było by jasne :ok:

kratka wentylacyjna nie jest według mnie dobrym miejscem na takie coś, zamontuj to raczej na ścianie

nie zasłonisz wentylacji lodówki, mocowanie będzie lepsze, i na pewno będzie to wyglądało lepiej.

Chcesz to sam montować czy w jakim s serwisie skoro kamper nowy?

Opublikowano

No i mnie źle zrozumiałeś :oslabiony:  ale najlepiej zadzwoń gdziekolwiek gdzie jest serwis przyczep czy kamperów ( nawet nie wiem skąd  jesteś)

i zapytaj, jak dla mnie to koszt nie powinien wynieść więcej jak kilka stówek, plus oczywiście samo gniazdo.

Opublikowano (edytowane)

Sądząc po cenach z katalogów, to powinieneś się zmieścić w jakich 2 tys. Zł .Absolutnie bez sensu jest wykorzystywanie kratki wentylacyjnej lodówki, bo im więcej klapek, drzwiczek , wlewów, kratek itp., tym większy splendor, jak z medalami na ruskim mundurze. Zastanawiam się, czy będziesz w stanie wjechać w na tyle dzikie miejsce, by wykorzystać owe podłączenie, a jeżeli nawet, to czy warunki terenowe pozwolą na podejście z tej właśnie strony, gdzie będziesz miał klapkę z gazem ?
Pierwszoplanowo, jak przystało na kamperowca , powinieneś zainwestować w dobry agregat prądotwórczy, tzn. najlepiej taki z chromowanym sportowym/głośnym wydechem, bez katalizatora.
Praktycznie, to zamiast wpuszczać papraków, by dziurawili budę, tracić gwarancję w tym na silnik i skrzynię biegów, nie lepiej zamówić pizzę telefonicznie ?

Edytowane przez adamkwiatek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Sądząc po cenach z katalogów, to powinieneś się zmieścić w jakich 2 tys. Zł .Absolutnie bez sensu jest wykorzystywanie kratki wentylacyjnej lodówki, bo im więcej klapek, drzwiczek , wlewów, kratek itp., tym większy splendor, jak z medalami na ruskim mundurze. Zastanawiam się, czy będziesz w stanie wjechać w na tyle dzikie miejsce, by wykorzystać owe podłączenie, a jeżeli nawet, to czy warunki terenowe pozwolą na podejście z tej właśnie strony, gdzie będziesz miał klapkę z gazem ?

Pierwszoplanowo, jak przystało na kamperowca , powinieneś zainwestować w dobry agregat prądotwórczy, tzn. najlepiej taki z chromowanym sportowym/głośnym wydechem, bez katalizatora.

Praktycznie, to zamiast wpuszczać papraków, by dziurawili budę, tracić gwarancję w tym na silnik i skrzynię biegów, nie lepiej zamówić pizzę telefonicznie ?

Uwielbiam czytać posty Kolegi, są zawsze tzw 'jajem' , chyba zostanę fanką (opowieść o Bieszczadach była obłędna) do momentu aż mi się nie oberwie. Adminów od razu przepraszam za odejście od  tematu.