Tomii Posted April 20, 2008 Szkoda, że na tych przeglądach nie mają aparatury do sprawdzania instalacji gazowej, bo to ona jest najbardziej narażona na rozszczelnienie na naszych drogach i najcześciej wymaga naprawy. Adi a IMO to wiele bardziej jest niebezpieczna instalacja elektryczna niż gazowa. Tam też styki się mogą poluźnić i dojść do zwarcia --> pożaru itp. To że opinia na temat gazu jest taka że jest on bardzo niebezpieczny to zasługa głównie przemysłu elektrycznego który jest jakby w konkurencji z gazem. Pozdrawiam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
adi Posted April 20, 2008 Masz oczywiście rację, piszę o swoim doświadczeniu, gdzie po kilku latach zrobiłem test szczelności instalacji gazowej i była nieszczelna, servis mi to naprawiał. Postanowiłem to robić w miarę regularnie. Instalacja elektryczna, jak nie jest kombinowana nie jest tak niebezpieczna, ale wilu z nas sporo przerabia, a gaz niewielu ...... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Satman Posted April 27, 2008 Widze, ze wydzial komunikacji w moim miasteczku (i diagnosta na stacji diagnostycznej) wprowadzili mnie w blad. Ponadto Wydz. Komunikacji podpiera sie dziennikiem ustaw ( nie pamietam w tej chwili numeru) ktory zawiera regulacje w tym temacie, przejrzalem go, ale nie znalazlem tam nic konkretnego, tylko ogolne zasady. Czy ktos z was zna podstawe prawna, gdzie moga byc zawarte regulacje, na ktorych moglbym sie oprzec w walce z WK? Czy moze powinienem zwrocic sie do stacji diagnostycznej? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jarekkow Posted May 3, 2008 7. 132) Motorower, przyczepa lekka i pojazd zabytkowy nie podlegają okresowym badaniom technicznym. Przypis 132) W brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 46 lit. b ustawy, o której mowa w odnośniku 1. Przypis red.: czyli ustawą z dnia 6 września 2001 r. o zmianie ustawy - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 129, poz. 1444 i Nr 154, poz. 1798 oraz z 2002 r. Nr 216, poz. 1825), która weszła w życie z dniem 1 stycznia 2002 r. Zaraz podam Ci też definicję przyczepy lekkiej. Przepisu możesz szukać w Kodeksie Drogowym czyli poprostu w Prawie o ruchu drogowym w dziale badania techniczne pojazdów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jarekkow Posted May 3, 2008 przyczepa lekka - przyczepę, której dopuszczalna masa całkowita nie przekracza 750 kg, naczepa - przyczepę, której część spoczywa na pojeździe silnikowym i obciąża ten pojazd, masa własna - masa pojazdu z jego normalnym wyposażeniem, paliwem, olejami, smarami i cieczami w ilościach nominalnych, bez kierującego, dopuszczalna masa całkowita - największą określoną właściwymi warunkami technicznymi masę pojazdu obciążonego osobami i ładunkiem, dopuszczonego do poruszania się po drodze, Brzmienie obowiązujące do 17 stycznia 2003 r. dopuszczalna masa całkowita - sumę masy własnej i dopuszczalnej ładowności, Quote Share this post Link to post Share on other sites